Bakan Çelik, Belediye Başkanlarını Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Bakan Çelik, Belediye Başkanlarını Ziyaret Etti

Bakan Çelik, Belediye Başkanlarını Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Filistin konusunda ‘tarafsızlık’ açıklaması ile ilgili olarak, “Böyle bir olay karşısında tarafsız olmak, siyasi bir problem olduğu kadar ahlaki bir problemdir” dedi.

16.07.2014 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Filistin konusunda 'tarafsızlık' açıklaması ile ilgili olarak, "Böyle bir olay karşısında tarafsız olmak, siyasi bir problem olduğu kadar ahlaki bir problemdir" dedi.

İlk olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret eden Bakan Çelik, daha sonra sırasıyla Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve son olarak Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'i ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ömer Çelik, Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur Külliyatı'nın basımını yapan yayın evlerinin bandrol başvurularında yaşanan sıkıntılar ile ilgili soruya, "Anlaşmazlık diye bir şey söz konusu değil. Merhum Bediüzzaman Said Nursi bu toprakların yetiştirdiği çok kıymetli bir alim. Risale-i Nur'lar da bizim irfan hazinemizin çok kıymetli parçaları. Kültür Bakanlığı'na yapılan bir ihbar neticesinde bugüne kadar yapılan basımların Risale-i Nur'ların yasal varislerinden izin alınmaksızın yapıldığı ortaya çıktı. Bunun üzerine yapılan bütün bu basımlar kaçak durumuna düşüyor" diye cevap verdi.

Bakan Çelik, bu durumda bandrol verilmesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı açısından mümkün olmadığına dikkat çekerek, "Bizim hukukçularımız konuyu incelediler ve bu eserleri basmak isteyen yayın evlerine eser sahibinin yasal mirasçılarından belge getirmelerini istediler. Pek çok yayınevi bu belgeyi getireceklerini söyledi. Fakat şuana kadar gelen bir belge yok. Bu sebeple biz mevcut kanunlar çerçevesinde bandrolü veremiyoruz. Verdiğimiz andan itibaren suçlu durumuna düşeriz. Maalesef bir gazete, kendi tabanlarını da incitecek bir şekilde kara propaganda yapıyor. Başbakanımıza ve bize karşı yanlış ifadeler kullanıyorlar. Halbuki bizim burada yaptığımız şey bu eserlerin korunmasıdır" ifadelerini kullandı.

"TARAFSIZLIK DİYE BİR KAVRAM YOK"

Bakan Ömer Çelik'e, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun " Türkiye, Filistin konusunda tarafsız olmalıdır" şeklinde kamuoyuna yansıyan ifadesi soruldu. "Tarafsızlık diye bir kavram yok" diyen Çelik, "Belli meselelerde, belli olaylarda tarafsızlık politikası güdebilirsiniz. Ama bu kadar uzun zamana yayılmış, insani trajedinin yaşandığı bir olayda; tarafsız olmak siyasi bir problem olmaktan çıkar, ahlaki bir probleme dönüşür. Milletimiz, Filistin davasını neredeyse kendi topraklarımız dışında bir milli dava olarak kabul etmektedir. Bu dava bizim topraklarımızın dışında, topraklarımızı doğrudan ilgilendiren bir dava olmamasına rağmen, aradaki kardeşlik hukuku, o coğrafya ile yakın zamana kadar olan hukukumuz ve bağlantımız sebebiyle bunu bir milli dava olarak kabul etmiş bir milletiz ve devletiz biz. Bunun yanı sıra bugünlerde Gazze'de görüyorsunuz ne kadar büyük bir insani trajedi ortaya çıkıyor. Savaş uçakları ile İsrail orayı bombalıyor. Bu kadar ölüm var, yıkım var. Arkasından da ateş kes ilan etmeye kalkıyor. Böyle bir olay karşısında tarafsız olmak, siyasi bir problem olduğu kadar ahlaki bir problemdir" şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, daha sonra şunları aktardı:

"Türkiye'nin ne zaman Ortadoğu ile ilişkileri konuşulsa tırnak içinde 'Ortadoğu bataklığı' kavramı kullanılır. Bu kavram aslında Türkiye'yi buradan uzak tutmak için uydurulmuş, üretilmiş, Türkiye'nin bu bölgelerdeki gücünü etkisini, nüfusunu kırmaya dönük bir kara propaganda kavramıdır. Dikkat ediniz bu kavramları üretenlerin ait olduğu büyük batılı ülkeler, büyük demokrasiler, büyük ekonomiler ise buralarda söz sahibi olmak için koyar adım gitmektedirler. Zalimle mazlum arasında bir mesele dönüştüğü andan itibaren Ortadoğu'daki her meselede mazlumdan yana tarafız. Haklıyla haksız arasındaki bir meseleye dönüştüğünde haklıdan tarafız. Buralar 100 sene öncesine kadar iç içe olduğumuz coğrafyalar. Yüz yılık tarih içerisinde ayrı milli sınırlarımız var. Ama aradaki kardeşlik bağı, aramızdaki medeniyet bağı bugünün dünyasında yeni bağlar getiriyor. Bunlar ekonomik bağlardır, enerji bağlarıdır. Dolayısıyla biz bu topraklarla çok yakından ilgilenmek durumundayız." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çelik, Belediye Başkanlarını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement