Bakan Çelik: Birisi Dindar, Birisi Ateist; Türkiye'nin Başına Çorap Örmeye Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik: Birisi Dindar, Birisi Ateist; Türkiye'nin Başına Çorap Örmeye Çalışıyor

Bakan Çelik: Birisi Dindar, Birisi Ateist; Türkiye\'nin Başına Çorap Örmeye Çalışıyor

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, terör örgütleri PKK ve FETÖ'ye tepki gösterirken "Birisi geliyor içeride dindar görünümlü sinsi sinsi yapılanıyor, birisi ateist görünümlü dağda milletin başına Allah'sızlığı hükmetmeye çalışıyor.

26.11.2016 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, terör örgütleri PKK ve FETÖ'ye tepki gösterirken "Birisi geliyor içeride dindar görünümlü sinsi sinsi yapılanıyor, birisi ateist görünümlü dağda milletin başına Allah'sızlığı hükmetmeye çalışıyor. İkisi perde arkasında bir yerde buluşturuluyor ve Türkiye'nin başına çorap örmeye çalışıyor" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanlarıyla bir araya geldi. 59 oda başkanının katıldığı toplantıda esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Bakan Çelik, Türkiye'nin, son dönemlerde karşı karşıya kaldığı büyük olaylarla mücadele ettiğini söyledi. Şanlıurfa'ya sınır komşusu olan Suriye'de devam eden iç savaştan dolayı binlerce kişinin Türkiye'ye sığındığını, bunlardan 500 binin ise Şanlıurfa'da barındığını anlatan Çelik, terör saldırılarına tepki gösterdi. Bakan Faruk Çelik, şöyle dedi:

"Bayrak ve vatansızlık ne kötü bir şeydir. Şunu çok iyi bilmemiz gerekiyor; birileri plan yapıyor da bizim gidecek bir yerimiz yok. Avrupa Birliği ile bizim aramızdaki sorunlardan bir tanesi '100 bin kişi alalım mı, almayalım mı?' gibi komik yaklaşımlar. Fert başına Milli Geliri 30- 40 bin dolar olan devletler böyle insana yaklaşıyorlar. İnsanlık anlayışları bu, birileri ölmüş çok da umurlarında değil, hele İslam coğrafyasında ölüyorsa hiç önemli değil. Hepsi ölsün gitsin, öyle bir medeni görünümlü vahşi yaklaşım. Ama çok şükür biz, bin bir türlü zahmet çekiyoruz, ama o vatansız insanlara yine de vatansızlığı hissettirmemek için büyük fedakarlık gösteriyor bizim insanımız. Hep diyorum, Güneydoğu'dan ses yükselmeli. Artık bu memleketin birliğinden beraberliğinden yana olan insanların sesini yükseltmesi gerekiyor, başka çıkarı yok. Piyon var ya piyon, bir başkasının oyuncağı olduğu tescillenmiş, insanların bu bölgeye sorundan başka bir şey getirmez."

"DİNDAR VE ATESİTLER İŞ BAŞINDA"

Türkiye'nin büyük atılmalar gerçekleştirdiğini ve bundan dolayı bazı çevrelerin rahatsızlık duyduğunu ifade eden Faruk Çelik, şunları söyledi:

"Türkiye'deki bu kalkınmayı çok görenler, hazmedemeyenler var. İşte bu hazmedemeyenler bizden biri değil; ne Kürt, ne Türk, ne Alevi, ne Sünni, o başka bir şey. Türkiye'yi başkalaştırmak istiyorlar. En basitinden gördük; işte 15 Temmuz gecesi adam ifade veriyor ve diyor ki 'Bize talimat geldi, silahları kullanmayın, o gece askere silah çekmeyin' diyor. Nasıl bir birliktelik düşünebiliyor musunuz; aklınızın ucundan geçer mi? Birisi geliyor içeride dindar görünümlü sinsi sinsi yapılanıyor, birisi ateist görünümlü dağda milletin başına Allah'sızlığı hükmetmeye çalışıyor. İkisi perde arkasında bir yerde buluşturuluyor ve Türkiye'nin başına çorap örmeye çalışıyor. DEAŞ çok kötü Allah belasını versin. Böyle bir Müslümanlık mı olurmuş? İslam adına yapıyorlar. Niye? Çünkü güzel dinimizi, barış dinimizi lekelemenin aracı, El Kaide'ler, DEAŞ'ler, her neyse, o dinin barışçı ve huzur veren yönünü ortadan kaldırıp, dünya insanlarına diyecekler ki işte Müslümanlar böyle. Onun için çıkarmışlar. Bu örgütler, Suriye, Irak gibi ülkeleri neredeyse tamamını almaya çalışıyorlar. Kim verdi bunlara bu imkanları, nerede yetişti bunlar? Dünyanın her yerinden geliyor. Bunları kim örgütledi? Bu devasa silahları kim verdi, nasıl işgal ettiler Suriye'yi, Irak'ı, peki daha önce Afganistan'ı işgal eden El Kaide nereye gitti? Görevi bitti, fişini çektiler. Şimdi bunlar da görev yaptırıyorlar, fişini çekecekler. FETÖ'ye de görev yaptırdılar, şimdi fişini çekecekler. Peki gidişat nereye? Gidişat çok açık; Türkiye'nin istikrarı, yürüyüşünü durdurmak. Bu millet öyle bir millet ki, her türlü zorluğa rağmen kalkınmayı, gelişmeyi, dayanışmayı sağlayan bir millet. Bu heyecanımızı kırmak için yarı yolda bırakmak için ve istikrarsızlaştırıp parçalamak için son kaledir Türkiye iyi düşünelim ve bu son kalenin bel kemiği de esnaflardır."

HUSUMETLİ AİLELERİ BARIŞTIRDI

Bakan Faruk Çelik, Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde 2 ay önce Demir ve Bulut aileleri arasında tarlada çıkan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavgayla başlayan husumetin sonlandırıldığı barış yemeğine katıldı. Burada da konuşan Bakan Çelik, aşiretler arasındaki barıştan memnuniyet duyduğunu belirterek, benzer olayların bir daha yaşanmamasını aşiretlerin birlik ve beraberlik içerisinde yaşamalarını arzu ettiğini ifade etti. Bakan Çelik, konuşmasının ardından husumetli olan ailelerin ileri gelenleri Arsan Aslan ile Haşim Demir'i tokalaştırıp barıştırdı. Tokalaşan aşiret üyeleri, okunan duanın ardından birlikte yemek yedi.

- Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik: Birisi Dindar, Birisi Ateist; Türkiye'nin Başına Çorap Örmeye Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.


Advertisement