Bakan Çelik: Hem İktidar, Hem de Muhalefet Olmaktan Yorulduk - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik: Hem İktidar, Hem de Muhalefet Olmaktan Yorulduk

Bakan Çelik: Hem İktidar, Hem de Muhalefet Olmaktan Yorulduk

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hem iktidar, hem de muhalefet yaptıklarını ve bunun kendilerini yorduğunu söyledi.

30.11.2014 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hem iktidar, hem de muhalefet yaptıklarını ve bunun kendilerini yorduğunu söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun muhalefete tavsiyelerde bulunduğunu aktaran Bakan Çelik, bu tavsiyelerin dinlenmesi durumunda muhalefetin, yakın gelecekte iktidara alternatif olabileceğini dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte İskenderun Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatı'nın 5'nci Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Ak Parti'nin, tavandan ya da çatıdan gelmediğini belirten Bakan Çelik, "Tabandan gelen bir hareketiz, halkın ta kendisiyiz" diyerek elde ettikleri başarıyı buna borçlu olduklarını anlattı.

Bazı siyasi partilerin tapusunun liderlerinde olduğuna öne süren Bakan Çelik "CHP'nin tapusu Sayın Kılıçdaroğlu'nda, MHP'nin tapusu Sayın Bahçeli'de, HDP'nin tapusu ise dağda veya adada olabilir, ama Ak Parti'nin tapusu bizlerdedir, İskenderunlulardadır" dedi.

Türkiye'de kamu borcunun düşük, bankaların ise sapa sağlam olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Çelik, şöyle devam etti: "Hane halkının borcu, milli gelire oranı yüzde 23. Avrupa Birliği ülkelerinde ise bu oran yüzde 64. Hangi açıdan bakarsak bakalım tablo güzel. Türkiye çığ altında kalmıştı, Türkiye'yi çağ atlatacak kararlar alarak bu noktalara geldik. İşsizlik, Yunanistan'da yüzde 55, İspanya'da yüzde 50, Türkiye'de ise bu oran yüzde 9-10 arasında."

Türkiye'de muhalefet eksikliği olduğunu savunan Bakan Çelik, sözlerini şu şekilde bitirdi: "Biz yorulduk, neden biliyor musunuz? Hem iktidarda olacaksınız, hem de muhalefet olacaksınız! Muhalefet ne iş yapacak? Lütfen biz rica ediyoruz; herkes aklını başına alsın. Muhalefet, muhalefetlik görevini yapsın, iktidar da kendi görevini yapsın. Muhalefetten güç almamız gerekiyor ama maalesef bu konuda muhalefetin durumu çok sıkıntılı. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu, Sayın Başbakanımızın tavsiyelerini dinler ise, yakın bir gelecekte iktidara alternatif olabileceklerini düşünüyorum." - İskenderun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik: Hem İktidar, Hem de Muhalefet Olmaktan Yorulduk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement