Bakan Çelik ile Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Fries Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik ile Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Fries Bir Araya Geldi

Bakan Çelik ile Fransa\'nın Ankara Büyükelçisi Fries Bir Araya Geldi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gıda Komitesi’nin kurulmasına ilişkin, “Komitenin sekretarya görevini Merkez Bankası yürütecek.

30.09.2016 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gıda Komitesi'nin kurulmasına ilişkin, "Komitenin sekretarya görevini Merkez Bankası yürütecek. Merkez Bankasının sekretaryasında ve ilgili başbakan yardımcısının başkanlığında süreç başlamış bulunuyor. Belli periyotlarla bir araya gelinecek ve burada gıda fiyatlarındaki oynaklık kısa süre içerisinde kontrol altına alınmış olacaktır" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries ile bir araya geldi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmede açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, "Fransa Avrupa Birliği'nin en büyük tarım ülkesi. Ama Türkiye'de Avrupa'nın en büyük tarım ülkesi. Bazen düşünüyoruz, acaba bizden büyük tarım ülkesi olduğu için mi Avrupa Birliğine girişimize karşı çıkıyorlar diye. İşin esprisi bu tabi" diye konuştu.

Soy yıllarda yaşanan terör olayları ile ilgili olarak ise Bakan Çelik, "Bölgemizde ve dünyada yaşanan terör olayları ile ilgili her ülkenin biraz daha duyarlı olması noktasındaki görüşümüzü ifade etmek istiyorum. Paris'te, Nice'te, Ankara'da ve İstanbul'da meydana gelen patlamalar aslında tüm insanlığa yönelmiş olan saldırılardır. Türkiye'nin 15 Temmuz'da karşı karşıya kaldığı darbe girişimi karşısında çağdaş dünyanın sessizliğini Türkiye anlamakta zorlanıyor" ifadelerini kullandı.

Gıda Komitesi'nin kurulmasına ilişkin bilgi veren Çelik, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Komitenin sekretarya görevini Merkez Bankası yürütecek. Ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısının başkanlığında. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Gümrük Bakanlığı gibi ilgili bakanlıklarda komitenin üyeleri olarak görev alacak. Gıda dediğimiz zaman süreç tarladan sofraya kadar yaşanan süreçte birçok bakanlığı ilgilendiren hususlar var. Herkes kendi alanı ile ilgili yapılması gereken sorumluluk alanındaki görevleri yerine getirecek. Bakanlık olarak üretimdeki yapısal sorunların çözümü ile ilgili başlıkları gündemimize aldık. Toprağın korunması, verimli kullanılması, suyun toprakla buluşması yanında sağlıklı gıdaya erişim noktasında atılması gereken adımlar ve yeterli üretimin sağlanması konusundaki adımlarımızı bakanlık olarak birçok alanda atmış bulunuyoruz. Hızlı bir şekilde eksiklerimizi gidermeye çalışacağız. Enflasyonla mücadele görevi Merkez Bankasının ana görevlerinden biri. Onların sekretaryasında ve ilgili başbakan yardımcısının başkanlığında süreç başlamış bulunuyor. Belli periyotlarla bir araya gelinecek ve burada gıda fiyatlarında ki oynaklık kısa süre içerisinde kontrol altına alınmış olacaktır."

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Fries ise son yıllarda terörün ne olduğunu bilen iki ülkenin Türkiye ve Fransa olduğunu belirterek, "Bu konuda gerçekten çok yakın, etkin ve iyi bir iş birliğimiz söz konusu. Savunma ve İçişleri Bakanlarımızın ziyaretleri oldu Türkiye'ye. Hem emniyet hem de istihbarat birimlerimiz çok yakın bir iş birliği yürütmektedirler. 15 darbe girişimi ile ilgili olarak Fransa anında ve çok sert bir şekilde kınamıştır. Anında Türkiye ve Türk halkı ile dayanışmamızı ifade ettik. Türkiye demokrasisinin yanında bulunduğumuzu ifade ettik" açıklamasını yaptı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik ile Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Fries Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement