Bakan Çelik: "İsrail, Bu Mübarek Ayda Gazze'ye Karşı Acımasız Bir Harekat Yürütüyor" - Son Dakika
Politika

Bakan Çelik: "İsrail, Bu Mübarek Ayda Gazze'ye Karşı Acımasız Bir Harekat Yürütüyor"

Bakan Çelik: "İsrail, Bu Mübarek Ayda Gazze\'ye Karşı Acımasız Bir Harekat Yürütüyor"

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türk Kızılayı'nın verdiği iftar yemeğine katıldı.

20.07.2014 00:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türk Kızılayı'nın verdiği iftar yemeğine katıldı. İsrail'in Filistin'de sürdürdüğü askeri harekata değinen Bakan Çelik, "İsrail, bu mübarek ayda Gazze'ye karşı acımasız bir harekat yürütüyor" dedi.

Cemile Sultan Korusu'nda düzenlenen iftar yemeğinde ana gündem İsrail'in Filistin'in Gazze şehrinde sürdürdüğü askeri harekattı. Koru Restoran'da gerçekleştirilen programa; Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Çetin, Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan ve çok sayıda Türk Kızılayı üyesi katıldı.

İftar yemeğine ev sahipliği yapan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Şunu bilmenizi isterim ki, Türk Kızılayı şu anda Gazze'de gıda kolisi dağıtan tek örgüttür. Bununla da iftihar ediyoruz. Tabi TIR'ları götürmek yetmiyor. Orada bu mezalimi yapan insanların kontrolünden geçirmek zorunda kalıyoruz. Biz Türk Kızılayı olarak bu konuda antrenmanlıyız. Defalarca, yıllarca bu hizmetleri götürdük. Orada karşılaştığımız zulmü ve orada karşılaştığımız engellemeleri biliyoruz. Ama biz karınca misali su taşımaya devam edeceğiz" diye konuştu

Kızılay'ın gururla dalgalanan bayraklarımızdan biri olduğunu belirten İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, "Gerçekten Kızılaycılar bu manada Türk milletinin merhametini temsil etmektedirler. Yardım arzusunu, yardım gönlünü temsil etmektedirler. O bakımdan sizlere bütün çalışmalarımızda ben de yürekten başarılar diliyorum. Sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde özellikle sınırlarımızda yaşadığımız fevkalade üzücü hadiselerde; Suriye'de, Irak'ta, Filistin'deki acıları hissederek Doğu Türkistan'da, Kerkük'te, Miyanmar'da dünyanın her yerinde yaşanan acıları yüreğimizde hissederek. Bir bayram geçireceğiz. Ama dualarımız bütün mekanlarda dünyanın her yerinde Kızılay'ın bayrağı ile birlikte inşallah barış bayrağının da en yükseklerde dalgalanabilmesi ve bütün insanlığa bu barış bayrağının bir huzur getirebilmesi, esenlik getirebilmesidir" dedi.

ÇELİK: "İSRAİL, BU MÜBAREK AYDA GAZZE'YE KARŞI ACIMASIZ BİR HAREKAT YÜRÜTÜYOR"

"Devleti oluşturan halkın manevi kuvveti, devletin ve milletin geleceğinin teminatıdır" diyen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de, "İşte Kızılay bizim için milletin manevi kuvvetini taşıyan önde gelen kurumlardan birisi olduğu için fevkalade önemlidir" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Filistin'in Gazze şehrinde sürdürdüğü askeri harekata değinen Bakan Çelik, "Bugün maalesef yanı başımızda büyük bir dram yaşanıyor. İsrail, bu mübarek ayda Gazze'ye karşı acımasız bir harekat yürütüyor. Hepimizin gözleri önünde uluslararası hukuk ve insanlık vicdanının asla kabul etmeyeceği kayıplar yaşanıyor. Kundaktaki bebekler, oyun oynayan çocuklar katlediliyor. Ancak uluslararası toplum, bir takım güç odakları ve lobilerin etkisiyle olup biten karşısında maalesef sessiz kalıyor. Bu yürütülen zalimce savaş Filistin halkını katlettiği gibi aslında İsrail halkının güvenliğini de tehlikeye sokmaktadır. Saldırıların Filistinliler arası gruplaşmanın sağlandığı, Filistinliler için yeni bir umudun aralandığı döneme denk gelmesi, Filistin halkının güçlü bir şekilde davasını savunmaya başladığı bir dönemde gerçekleşmiş olması mevcut İsrail hükümetinin çözümden yana olmadığını açıkça ortaya koymaktadır. Uluslararası toplum bir an önce Birleşmiş Milletler nezdinde bir araya gelerek kalıcı bir çözüm için girişimlerde bulunmalıdır. Aksi takdirde bu durum bölgemizde güçlerini giderek arttıran kaos mimarlarına yeni bir alan yaratacaktır. Türkiye devleti ve milletiyle Filistin halkının yanındadır, en önemlisi Kızılay'la yanındadır. Bir yandan kalıcı ateşkesin bir an önce sağlanması için uluslararası planda gerekli her türlü girişim yapılmaktadır. Bir yandan da Filistin halkına yardım sağlanması için gereken tüm adımlar atılmaktadır" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çelik: 'İsrail, Bu Mübarek Ayda Gazze'ye Karşı Acımasız Bir Harekat Yürütüyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement