Bakan Çelik: "Lobi Faaliyetleri Tarihi Hiçbir Zaman Örtemeyecektir" - Son Dakika
Politika

Bakan Çelik: "Lobi Faaliyetleri Tarihi Hiçbir Zaman Örtemeyecektir"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Avrupa Parlamentosu’nun Ermeni tasarısını kabul etmesine ilişkin, “Beyhude bir uğraşıdır bu. Eğer yürekleri yetiyorsa tarihi belgelere baksınlar.

17.04.2015 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Avrupa Parlamentosu'nun Ermeni tasarısını kabul etmesine ilişkin, "Beyhude bir uğraşıdır bu. Eğer yürekleri yetiyorsa tarihi belgelere baksınlar. İşi tarihçilere bıraksınlar. Lobi faaliyetleri tarihi hiçbir zaman örtemeyecektir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Azerbaycan Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanı Selim Müslümov ile bakanlık makamında görüştü. Görüşmenin ardından toplantıya ilişkin protokol imzalandı. Azerbaycan Çalışma Bakanlığı ile ortak çalışma grubunu periyodik olarak topladıklarını ifade eden Bakan Çelik, "Aslında diğer 5 ülkeyle de ortak çalışma grubumuz var ama en düzeyli ve en düzenli çalışmayı kardeş ülke Azerbaycan ile sürdürüyoruz. Her yıl bakanların da başkanlığında çalışma grubumuz çalışmalarını sürdürüyor. Dün ve bugün gerçekleştirilen toplantıda ortak çalışma alanlarımızda yer alan çalışma hayatı, iş sağlığı ve güvenliği, iş teftişi, istihdam hizmetleri, meslek standartları ve sosyal güvenlik gibi konularda ilgili birimlerimiz ayrıntılı görüşmeler yaptılar. Bakanlıklarımızın birim amirleri bugün bizimle birlikteler ve 2 gün boyunca ilişkilerimizi her boyutu ile ele aldılar. Bu görüşmelerde Azerbaycan'da Üçlü Danışma Kurulu oluşturulması, asgari ücret belirleme mekanizmasının kurulması, Devlet İş Güvenliği Fonu kurulması, Devlet İstihdam Kurumu'nun kurulması ve ulusal meslek standartlarının belirlenmesi gibi önemli çalışmalarda ülkemizin tecrübelerini aktardık" diye konuştu.

Bakan Müslümov, Ermeni tasarısını kabul eden Avrupa Parlamentosu'na ilişkin, "Azerbaycan'da bu olay Türkiye'den daha çok etki etti. Bu insanlar her bir yalanı ortaya koyup bütün dünyaya bu suçu yaymak için ne desen yaparlar. Bunun büyük bir yalan olduğunu herkes biliyor. Yüzyıl önce neler olmuş, olmamış şimdi bunu ortaya koymak insanlığa yaraşmayan şeylerdir. Hocalı'da neler yaptılar. Bir gecede bir şehir silindi. Kendi yazarları bile bununla gurur duyuyordu. Bunları tarihçilere bırakalım. Bu iş tarihçilerin işidir, tarihçiler araştırsınlar sonra bakalım kim haklı" dedi.

Bakan Çelik ise, lobi faaliyetleri ile tarihi değiştirmenin mümkün olmadığını belirterek, "Beyhude bir uğraşıdır bu. Eğer yürekleri yetiyorsa tarihi belgelere baksınlar. İşi tarihçilere bıraksınlar. Kimin katliamlardan yana olduğu Hocalı'da çok belli. Karabağ ortada. Lobi faaliyetleri tarihi hiçbir zaman örtemeyecektir. Bunlara alet olanlar da bir gün mahcup olacaklardır" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çelik: 'Lobi Faaliyetleri Tarihi Hiçbir Zaman Örtemeyecektir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement