Bakan Çelik Sert Çıktı: Bu Nasıl Bilimsel Yaklaşımdır ? - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik Sert Çıktı: Bu Nasıl Bilimsel Yaklaşımdır ?

Bakan Çelik Sert Çıktı: Bu Nasıl Bilimsel Yaklaşımdır ?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Şunu yemeyin bunu yemeyin.

11.03.2017 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Şunu yemeyin bunu yemeyin. Bunu bilimadamları adı altında yapıyorlar doğrusu bu salonda bir kez kınıyorum. 'Ekmek yemeyin, süt içmeyin, et yemeyin.' Yok şunları yemeyin bunları yemeyin. Bu nasıl bilimsel yaklaşımdır" dedi. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) tarafından kentte bir otelde "Küçükbaş Hayvancılık Sektör Toplantısı" düzenlendi. Toplantıya, Bakan Faruk Çelik'in yanı sıra karlar altındaki Rize dağlarında sırt çantasında keçi taşıdığı görüntüsüyle gündeme gelen 11 yaşındaki çoban Hamdu Sena Bilgin de katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan TÜDKİYEB Başkanı Nihat Çelik, sektörün ve Türkiye'nin ekonomik anlamda iyileşmesi için anayasa referandumunda 'evet' oyu vereceklerini kaydederek, sektörün çeşitli sorunlarını anlattı.

AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ben de çobanım" sözünü hatırlatarak, "Biz de Saimbeyli, Feke'nin köylerinde bizim tabirlerimizle koyun güttük inek otlattık. Allah da bu görevi nail etti çok mutluyum" diye konuştu.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise AK Parti iktidarlarının tarım ve ekonomide büyük hizmetlerde bulunduğunu hatırlatarak, "Daha çok yapacak şeyimiz var. Sürekli çalışmak, üretmek durumundayız" ifadelerini kullandı.

AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı da sektör toplantısının Bakan Çelik ve Hamdu Sena Bilgin'in katılımıyla Adana'da düzenleniyor olmasından mutluluk duyduğunu kaydederek Adana'nın tarım ve hayvancılık potansiyelinden bahsetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise, TÜDKİYEB Başkanı Nihat Çelik'in referandumda evet mesajı verdikten sonra sıraladığı sektörel istekleri espri bir dille 'pahalı istekler' olarak nitelendirdi. Çelik, Türkiye'nin geleceğinin herkesi ilgilendirdiğini kaydederek, bir yandan ekonomi yönetimi diğer yandan da terör olaylarıyla uğraştıklarını anlattı. Bazı Avrupa ülkelerindeki evet kampanyasına uygulanan ambargoya da tepki gösteren Çelik, ekonomik anlamda da Türkiye'ye saldırı faaliyetlerinin yaşandığını izlediklerini söyledi.

"AŞ KONUŞAN, İŞ KONUŞAN BİR TÜRKİYE NOKTASINDAKİ EKSİKLİKLERİ 16 NİSAN'DA TAMİR ETMİŞ OLACAĞIZ"

Dünyada lider ve yönetim sorunlarının yaşandığını ifade eden Bakan Çelik, "Kopenhag süreciyle önümüze koydukları uyun diyoruz. Yıllarca bize dediler, biz gerçekleştirdik şimdi onlara soruyoruz siz ne alemdesiniz? Türkiye'de lider sorunu yok. Üretenlerle yönetenlerin dayanışmasında sorun yok. 15 senedir istikrarlı bir yönetim gidiyor. Biz bu millete böyle sahip çıktığımız sürece, çoban olduğumuz sürece devam edecek bu beraberliğimiz. Ne istiyorlar? İstikrarımızı bozmak istiyorlar. Türkiye buna Müsaade eder mi? Sen kafana göre 100 yıl önce çizdiğin planları yine masa başında çizeceksin, Türkiye de bunu uygulayacak? Bu çok demode oldu. 80 milyonuna sahip çıkan dostunu düşmanını bilen bir yönetim var. Türkiye'de bunu herkes böyle bilsin. Daha da koşturacaklar, ülkeyi 70 cente muhtaç edecekler ondan sonra istediği gibi elbise dikecekler bize? Bu dönemler bitti. Bir daha Allah'ın izniyle geri gelmeyecek. Bunun için önümüzdeki siyasi süreç çok önemli. Her yıl seçimi değil, her yıl iş konuşan bir Türkiye konumuna gelelim diye el birliğiyle millet olarak başaracağız ve iş konuşan AŞ konuşan kalkınmayı, gelişmeyi konuşan, refahın artmasını konuşan bir Türkiye noktasındaki eksikleri 16 Nisan'da tamir etmiş olacağız" diye konuştu.

"NÜFUSUMUZ ARTTIĞI İÇİN YENİ ADIMLAR VE BAKIŞ AÇILARI GELİŞTİRMEMİZ LAZIM"

Nüfus artışı, küresel ısınma, tarım arazilerinin azalması gibi konulara da değinen Bakan Çelik, "Mevcut arazilerimizi, toprağımızı ve üreticimizi korumak gerekiyor, iyi değerlendirmek gerekiyor. Teknolojiyi iyi kullanmamız gerekiyor ki bu yarıştan kopmayalım. Aksi takdirde vay halimize, gelecek olan gıda savaşlarının da kapısını aralamış olacaksınız. 14.5 milyon hektarlık arazimizi ekiyoruz 161 milyar liralık hasıla elde ediyoruz. Bunlar güzel şeyler ama nüfusumuz arttığı için yeni adımlar, bakış açılarını geliştirmemiz gerekiyor. Küçükbaş hayvancılıkla ilgili olarak, yılda 113 bin tonluk küçükbaş hayvandan elde ettiğimiz et var. Son derece küçük. 1 milyon 300 bin ton ete ihtiyacı olan bir ülkede 1 milyon 150 bin ton üretilirken bunun 10'da birini küçükbaş etinin olmaması çok büyük bir eksikliği ortaya koyuyor aslında. Evet, küçükbaş hayvan sayımız 42 milyon civarında. Ama bu coğrafyada bu rakamın yeterli olmadığını özellikle belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"BİRİNİN RAHATSIZLIĞI VARSA DOKTOR ONA HANGİ ÜRÜNLERİ TÜKETMEMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLER"

Çeşitli bilimadamı ve medyatik doktorlar tarafından medyada 'şunu yemeyin, bunu yemeyin' tarzında uyarılarda bulunulmasına tepki gösteren Bakan Çelik, şunları kaydetti:

"Onun için milletin boğazına kimse ekmeği yani dizmeye kalkmasın. Şunu yemeyin bunu yemeyin. Bunu bilimadamları adı altında yapıyorlar doğrusu bu salonda bir kez kınıyorum. 'Ekmek yemeyin, süt içmeyin, et yemeyin.' Yok şunları yemeyin bunları yemeyin. Bu nasıl bilimsel yaklaşımdır? Birinin rahatsızlığı varsa doktor ona hangi ürünleri tüketmemesi gerektiğini söyler. Bu konuda gerçekten dirsek çürütmüş kafa yormuşsanız 'ayarında kararında yiyin' diyin. Küçükbaş hayvan etiyle yanlış bir imaj oluşturuldu ki şu, bu hepsi yalan. Bu coğrafyanın bizim damak tadımıza en uygun küçükbaştır. Bunu tüketme diyerek neyi amaçlıyorlar? Çok büyük savaşlar var. Gördüğümüz savaşlar var Suriye'deki gibi, bir de görmediğimiz ticari savaşlar var. 'Bu coğrafya küçükbaşa uygun, küçükbaştan bu coğrafyayı çıkaralım'. Taktiği nedir, gayet açık. Organik diyorsunuz. ya yaylalarda ovalarda meralarda organik beslenen bu hayvanların etini yemeyeceğiz de hangi eti yiyeceğiz? Saçma sapan yaklaşımlarla maalesef bu milletin hayvancılıktaki damarlarından bir tanesini kurutma gayretindeler. Hiçbirimiz müsaade etmemeliyiz. Daha büyük hedeflerimiz var. Nüfus artıyor. 1 milyon 700 bin ton et tüketim. Sütte 19 milyon tona gelmişiz, 23 milyon tona çıkaralım diyoruz. Dünya ülkeleriyle iş formu yapıyoruz, amacımız çiftçimizin, üreticimizin ürettiklerini dünya pazarına aktarmak ama diğer taraftan da kendi iç bünyemizde bunları tüketecek mekanizmaların oluşumunu sağlamaktır. Bu izahı mümkün olmayan propagandalarla üreticimize nasıl darbe vurduklarının farkında olmayan zavallıları bir kez daha kınadığımı belirtmek istiyorum."

(Nuri Pir - Serkan Çetinkaya/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik Sert Çıktı: Bu Nasıl Bilimsel Yaklaşımdır ? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Advertisement