Çalışanların Fazla Mesai Ücretleri Ödenecek - Son Dakika
Ekonomi

Çalışanların Fazla Mesai Ücretleri Ödenecek

Çalışanların Fazla Mesai Ücretleri Ödenecek

Bakan Çelik: Fazla mesai ücretleri için Maliye Bakanlığı'na başvurduk, en kısa zamanda mesai ücretleri ödenecek.

06.02.2014 11:04  Güncelleme: 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) fazla mesai ücretlerinin ödenmesi için Maliye Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını belirterek, " Adalet Bakanlığı'nda fazla mesai ücretlerinin ödenmesi ile ilgili çalışma tamamlanmak üzere. En kısa zamanda fazla mesai ücreti bizim kurumumuzda da olacaktır" dedi.

"YENİ UYGULAMA MAAŞLARDA CİDDİ DÜŞÜŞE YOL AÇACAKTIR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, SGK sağlık çalışanları Dr. Sevinç Tunç Aydın, Dr. Emre Aydın ve Ecz. Naci Kayın'ı makamında kabul etti. SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ve kurum yöneticileri de görüşmede hazır bulundu.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, yeniden düzenlenmekte olan SGK Ek Ödeme Usul ve Esaslarının, SGK'da istihdam edilen sağlık çalışanlarının kazanılmış haklarını geriye götüreceğini belirterek, "Hazırlanmakta olan yönetmeliğe göre SGK'da çalışan sağlık çalışanlarına ek ödemelerde performans kriterinin getirilmesi maaşlarda ciddi düşüşlere yol açacak ve kazanılmış haklar geriye gidecektir. Yine sağlık çalışanlarının rapor almaları ya da izin kullandıkları sürelerde yapılacak kesinti hukuka uygun değildir ve çalışma barışını bozacaktır. Kurumda çalışma barışının korunabilmesi için bu uygulama tekrar gözden geçirilerek düzenlenmelidir" dedi. Yokuş, konuyla ilgili olarak hazırlamış oldukları raporu Bakan Faruk Çelik'e takdim etti.

Sosyal Güvenlik Kurumunda daha önceden ödenen ikramiyelerin ve fazla mesai ücretlerinin de kaldırıldığını hatırlatan Yokuş, bu uygulamaların SGK çalışanlarını mağdur ettiğini belirtti.

"ÇALIŞANLARIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yapılacak olan düzenlemedeki amacın, SGK'da istihdam edilen sağlık çalışanlarının maaşları, Sağlık Bakanlığı çalışanları ile eşitlemek olduğunu söyledi. Çelik, SGK'da istihdam edilen sağlık çalışanlarını mağdur etmeden, yine Sağlık Bakanlığı çalışanlarının rakamları ile karşılaştırarak çözüme kavuşturacaklarını belirterek, "Personelimizin motivasyonu bizim için önemlidir" dedi.

Bakan Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda fazla mesai ücretlerinin ödenmesi için Maliye Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını vurgulayarak, "Adalet Bakanlığı'nda fazla mesai ücretlerinin ödenmesi ile ilgili çalışma tamamlanmak üzere. En kısa zamanda fazla mesai ücreti bizim kurumumuzda da olacaktır" dedi.

"MALİYE BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR"

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ise Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini, kurumdaki Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı fatura inceleme biriminde çalışan sağlık personelinin hak kayıplarının yaşanmaması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Çalışanların Fazla Mesai Ücretleri Ödenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement