Bakan Çelik Sınır Hattında Konuştu - Son Dakika
Politika

Bakan Çelik Sınır Hattında Konuştu

Bakan Çelik Sınır Hattında Konuştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sınırdaki yoğunluğun kısa sürede bu hatta oluşturulacak iki güvenli alanla çözüleceğini söyledi.

27.09.2014 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sınırdaki yoğunluğun kısa sürede bu hatta oluşturulacak iki güvenli alanla çözüleceğini söyledi.

Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın sınır ilçesi Suruç'ta incelemelerde bulundu. Yumurtalık mevkisindeki koordinasyon merkezini ziyaret eden Çelik, yetkililerinden son durum ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada sığınmacılarla da görüşen Çelik, Türkiye'nin yanlarında olduğunu kaydetti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamını ileten Bakan Çelik, sığınmacıları en güzel şekilde ağırlayacaklarını, bunun için altyapı çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

SIĞINMACI SAYISI 160 BİNE YÜKSELDİ

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, sığınmacıların sayısının 160 bine ulaştığını kaydetti. Hayvanlarının da alımıyla ilgili Başbakan Erdoğan'ın talimat verdiğini, pazartesi gününden itibaren geçişlerin başlayacağını belirten Çelik, "Hayvanların alınmasından kasıt, onların kesilip yine kamplarda bulunan Suriyeli vatandaşlara sunulması olarak düşünülüyor. Kamyon kamyon alınıp kesime götürecekler" dedi.

"İNSANİ DEĞERLERLE BAĞDAŞTIRAMIYORUM"

Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılarla kucaklaşmasını hazmedemeyenler olduğunu belirten Çelik, "Türkiye bütün insanlığa ayrım gözetmeksizin kucak açıyor" dedi. Türkiye'nin 1.5 milyon vatandaşa kucağını açtığını ifade eden Çelik, "Bütün görevliler canhıraş bir şekilde Suriyeli vatandaşların sıcak bir aşa ve sıcak bir mekana kavuşmaları konusunda çalışırken, bu kucaklaşmayı hazmedememeyi insani değerlerle bağdaştıramadığımı da burada vurgulamak istiyorum" diye konuştu. Sığınmacılara sağlıksız ortamlarda kalmamaları çağrısında bulunan Çelik, devletin oluşturduğu kamplara gelinmesini istedi.

SINIRDAKİ YOĞUNLUĞA ÇÖZÜM

Sınırdaki yığılmaya da değinen Bakan, "Belki binin üzerinde araç şu anda sınıra dayanmış bulunuyor ve yüzlerce Kobanili Suriye vatandaşı da Türkiye'ye geçme konusunda mücadelesini sürdürüyor. Güvelik güçlerimiz uygun iki alan tespit ederek, karşıda bulunan ve vatandaşların buraya geçmesine engel olan araçların da burada belirlenen sınır boyundaki iki merkeze geçmesi konusunda Sayın Başbakanın talimatı yerine getirilecek. Böylece karşı tarafta ciddi bir rahatlama söz konusu olacak" ifadelerini kullandı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çelik Sınır Hattında Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement