Bakan Çelik, Sudanlı Sendikacıları Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik, Sudanlı Sendikacıları Kabul Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu heyetini kabul etti.

27.11.2014 16:35  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Çelik, Sudanlı sendikacıları kabul etti-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -"Birikimlerimizi olumlu yönde değerlendirme gayreti içerisinde olacağızANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu (SWTUF) heyetini kabul etti.Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı salonundaki kabulde, Sudan heyetinin Hak-İş'in davetlisi olarak Türkiye'de bulunduğunu hatırlattı.Türkiye'nin çalışma hayatıyla ilgili son derece önemli deneyimlere sahip olduğunu vurgulayan Çelik, örgütlü toplum olmanın, Osmanlı döneminde başladığını ve bugünlere kadar gelindiğini anlattı.Türkiye'nin sendikal faaliyetlerle ilgili çok ciddi düzenlemeler gerçekleştirdiğini dile getiren Çelik, "Kardeş ülke Sudan'da örgütlenme ve sendikalarla ilgili birikimlerle Türkiye'nin birikimlerini, sendikalar arasındaki bu buluşmayı, Türkiye buluşturmasına dönüştürerek, karşılıklı deneyimlerden yararlanma imkanını bulduğumuza inanıyoruz. Bu konudaki birikimlerimizi olumlu yönde değerlendirme gayreti içerisinde olacağız" diye konuştu.Heyette yer alan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da konfederasyon olarak SWTUF ile yaptığı ikili iş birliği anlaşması çerçevesinde uzun zamandır karşılıklı çalıştıklarını söyledi.Anlaşma çerçevesinde başta mesleki eğitim olmak üzere sendikalar konusunda beraber neler yapılabileceği konusunda mutabakatları bulunduğunu dile getiren Arslan, "Eylül ayında Hak-İş'den 17 kadın sendikacı Sudan'da bir haftalık eğitim programına katıldı. Bu hafta da Sudan Federasyonundan 15 sendika başkanı ve konfederasyonun başkan yardımcısı Türkiye'ye geldi. Ülkemizde çalışma hayatıyla ilgili sosyal güvenlik, iş hukuku ve mesleki eğitim alanlarında 3 günlük eğitim yaptık" ifadelerini kullandı.Arslan, Hak-İş'e bağlı sendikalarla Sudan sendikaları arasında ikili işbirliği anlaşmalarını imzaladıklarını da bildirdi.Kabul, görüntü alınmasının ardından basına kapalı olarak devam etti. .

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik, Sudanlı Sendikacıları Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı
    11:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'nin Yazır ve İmecik Mahallelerinde çoban haritası dağıtarak yayla ve kırsal hayvancılığı desteklemeyi amaçlıyor. Çoban haritaları ile hayvancılığın asırlık rotaları koruma altına alınırken, hayvanların daha iyi şartlarda barınması ve sağlıklı gelişimi için çalışmalar yapılacak.

  • Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'
    11:18 Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde şerit dışından giderek araçları geçen motorlu kuryeyi durduran polis, kuryeyi otomobil sürücüleri ve trafik hakkında uyardı. Polis ile motokurye arasındaki diyalog kask kamerasına yansıdı. Polis, kuryeye 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma' dedi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi
    11:18 Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, SİBERAY Programı kapsamında bir alışveriş merkezinde Siberay Çizgi Filmini izlemeye gelen öğrencilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla afiş broşür çalışması yaptı. Ardından Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencilerine siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık ve dijital okuryazarlık konularında seminer düzenlendi. Toplamda 410 kişi seminerden yararlandı.

  • Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı
    11:18 Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı

    Aksaray-Adana kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, Murat Tohurucu yönetimindeki yolcu otobüsü ile Muhammet Tezcan yönetimindeki tır çarpıştı. Kazada, otobüs sürücüsü ve 2 yolcu yaralandı. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.


Advertisement