Bakan Çelik: Teknolojisiz Yaşanır Ama Tarımsız Yaşanmaz (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik: Teknolojisiz Yaşanır Ama Tarımsız Yaşanmaz (2)

Bakan Çelik: Teknolojisiz Yaşanır Ama Tarımsız Yaşanmaz (2)

Hububat FİYATLARI SALI GÜNÜ AÇIKLANABİLİRGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 'Ortak Akıl' toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

18.06.2016 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hububat FİYATLARI SALI GÜNÜ AÇIKLANABİLİR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 'Ortak Akıl' toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gübre satışı yasağına değinen Bakan Çelik, şu anda 300 bin ton gübrenin yedieminde tutulduğunu belirterek şöyle dedi:

"Nitratlı gübre yasaklandı. Türkiye genelinde 300 bin ton civarında nitratlı gübre yedieminde. 6-7 aylık dönem içerisinde nitratlı gübreye ihtiyacımız olana kadar inşallah ya alternatifi bulunacak, ya da alternatif çözüm yolu bulunacaktır. Ama bölgede, terörle mücadelede gelinen nokta bellidir. Burada tarım araçlarının, tarıma dönük ürün ve araçların, polisimizin, askerimizin, vatandaşımızın şehit edilmesine yönelik kullanılmasında göz yumamayız. Bunu ani bir kararla yasakladık. Çünkü bunu bekletecek veya haberi yapılacak bir tarafı yok. Hemen bitmesi gerekiyordu hemen de bitirdik. İnşallah yakın zamanda alternatifimizi bulacağız. 6-7 aylık dönem içerisinde nitratlı gübreye ihtiyacımız olana kadar inşallah, ya alternatifi bulunacak, ya da alternatif çözüm yolu bulunacaktır."

Hububat fiyatlarını açıklama noktasına geldiklerini de belirten Çelik, "Bu haftanın başında Başbakan ile görüşme sonrası Salı günü açıklayabilir. Belki farklı bir şey olabilir, ama o noktaya geldiğimizi açıklayabiliriz. Bunuda belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda Bakan Çelik'e, Adıyaman yöresel kilimi hediye edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik: Teknolojisiz Yaşanır Ama Tarımsız Yaşanmaz (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement