Bakan Çelik'ten Mecliste Kavga Edenlere Turplu Gönderme (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik'ten Mecliste Kavga Edenlere Turplu Gönderme (2)

Bakan Çelik\'ten Mecliste Kavga Edenlere Turplu Gönderme (2)

Bunlar REYTİNG GIDACILARIAntalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi'ni gezen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kompleks içersinde yer alan Antalya Hali Tohum ve Fideciler Sergi Alanı açılışını gerçekleştirdi.

04.05.2016 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bunlar REYTİNG GIDACILARI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi'ni gezen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kompleks içersinde yer alan Antalya Hali Tohum ve Fideciler Sergi Alanı açılışını gerçekleştirdi. Bakan burada yaptığı konuşmada, tarım ve tohumun önemine, çiftçinin sorunlarına değindi. Özellikle sebze ve meyve ile ilgili rastgele, gelişigüzel, hiçbir bilimsel temele dayanmayan değerlendirmelerin dile getirildiğine de vurgu yapan Faruk Çelik, şunları söyledi:

"Bu değerlendirmeler medyada yalnız sebze ve meyve ile ilgili yapılmıyor. Diğer birçok tarımsal ürünle ilgili yapıldığını hepimiz biliyoruz. Onu yemeyin, bunu yemeyin şeklindeki yaklaşımların binbir türlü zahmetle üretimi gerçekleştiren üreticiye ne gibi maliyet çıkardığını düşünmeden, sorumsuzca bu yayınları her defasında protesto ettik. Şimdi bugün de aynen söylüyorum. Yani şurada üretici hale taşıdığı bu ürünleri hangi meşakkatlerle taşıdığını dikkate almadan oturduğunuz yerden kahve içerek yaptığınız bu değerlendirmelerin üreticiye büyük haksızlık olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Ben bunlarla ilgili 'reyting gıdacıları' dedim. Reyting gıdacıları masa başında oturup değerlendirme yapıyor."

TÜRK VE RUS ÇİFTÇİSİNİN CEZALANDIRILMASI DOĞRU DEĞİL

Rusya ile ilişkiler konusunda da değerlendirmelerde bulunan Faruk Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu mesele fevri ele alınacak bir mesele değil. Kaldı ki biberle ilgili, domatesle ilgili, karpuzla ilgili bir mesele değil ki, bu mesele uçakla ilgili bir mesele. Konuşulacaksa teknik boyutu ile konuşulacak bir mesele. Neden düştü? Neden düşürüldü? Tamamen üretimin ve tarımın dışındaki bir konu. Bunun faturasının tarıma kesilmesi garip olandır. Burada Türk ve Rus çiftçisinin cezalandırılmaya çalışılması doğru değildir. Birilerinin yaptığı yanlış. Ama bu da dünyanın sonu değil."

Önümüzdeki dönem içerisinde başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere, 1600'ün üzerinde şubesi olan ve ikinci bir bakanlık gibi görünen Tarım Kredi Kooperatifleri ile Ziraat Bankası'yla üçlü bir şekilde çalışma yapacaklarını da aktaran Bakan Çelik, üretici için kol kola girecekleri söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik'ten Mecliste Kavga Edenlere Turplu Gönderme (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement