Bakan Çelik: Terör Belası ile Uğraşıyoruz - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik: Terör Belası ile Uğraşıyoruz

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "3 tarafı sularla, 4 tarafı sorunlarla dolu bir coğrafyada yaşıyoruz.

07.10.2016 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "3 tarafı sularla, 4 tarafı sorunlarla dolu bir coğrafyada yaşıyoruz. Terör belası ile uğraşıyoruz. Ülkemizden başka ülkelere geçmek isteyen insanlar var. Türkiye'nin kalkınmasını istemeyenler var. Türkiye düşmanı unsurlar var" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde besicilere canlı hayvan dağıtım törenine katıldı. Bakan Çelik, törende yaptığı konuşmada, "TİGEM tarafından 308 çiftçimizin 40'ına küçükbaş, 268 çiftçimize düve dağıtıyoruz. Bu 450 milyon liralık bir proje. Çok heyecanlıyız. Gece, gündüz demeden ulaşmamız gereken noktaya yaklaşım içerisindeyiz. Binalarda oturmak yok. Vatandaş arasında oturup bu kürsüye geleceğiz. Hepimiz topraktan geldik. Kim olursa olsun toprağa döneceğiz. Dünya tarıma önem veriyor. Büyük yarış içerisindeler. Artık zaman toprağa ve hayvancılığa dönme zamanı. Gençlerimiz faizsiz kredi ile sürü sahibi olabilirler. Trakya damızlık ve süt üretiminde öne çıkmış bir yer. Önümüzdeki haftadan itibaren ari bölgeleri genişletiyoruz. Türkiye'nin yarısını ari bölge ilan edeceğiz. 2015 yılında 37 bin büyükbaş hayvan ithal ettik. Bu milli bir politikadır. Önümüzdeki hafta destek politikalarını açıklayacağız. Başbakanımızın dediği gibi; Haydi köyümüze geri dönelim" diye konuştu.

Bakan Çelik, "3 tarafı sularla, 4 tarafı sorunlarla dolu bir coğrafyada yaşıyoruz. Terör belası ile uğraşıyoruz. Ülkemizden başka ülkelere geçmek isteyen insanlar var. Türkiye'nin kalkınmasını istemeyenler var. Türkiye düşmanı unsurlar var. Tarım ve hayvancılığın önüne geçmek isteyenleri elimizin tersiyle itiyoruz" dedi.

Bakan Çelik, konuşmasının sonunda üretime kapanan Alpullu Şeker Fabrikası ile ilgili olarak TOBB toplantısında konunun görüşüldüğünü belirtti.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, "Yılda 300 bin ton süt üretiyoruz. İlimizde bitkisel ve hayvansal üretimi artıran,kurumsal kalkınmaya katkı sağlayan kadın çiftçilerimize önem veriyoruz. Alpullu Şeker Fabrikası'nın faaliyete açılmasını istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik, besicilere canlı hayvanların belgelerını dağıttı.

- Kırklareli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik: Terör Belası ile Uğraşıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement