Bakan Çelik, Turizm Meslek Birliği Temsilcileriyle Buluştu - Son Dakika
Politika

Bakan Çelik, Turizm Meslek Birliği Temsilcileriyle Buluştu

Bakan Çelik, Turizm Meslek Birliği Temsilcileriyle Buluştu

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, turizm meslek birliği temsilcileriyle The Grand Tarabya Oteli'nde bir araya geldi.

11.04.2014 23:40  Güncelleme: 23:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Bizi sevindiren bir gelişme, salı günü başta CNN ve İngiliz Daily Mail gazetesi olmak üzere, dünya genelinde birçok ajansta, Paris'in dünya destinasyon sıralamasında zirveyi İstanbul'a kaptırdığı haberini görmek oldu. İstanbul, dünya çapında milyonlarca tatilcinin oylamasıyla verilen 'Yılın Destinasyon Ödülü'nü aldı" dedi.

Bakan Çelik, turizm meslek birliği temsilcileriyle The Grand Tarabya Oteli'nde bir araya geldi. Basına kapalı toplantı öncesinde açıklama yapan Çelik, toplantıda geçen yılın değerlendirileceğini ve bu yıla ilişkin vizyon paylaşımı yapılacağını açıkladı.

Turizm sektörünün, konjonktüre ve bazı olumsuz dış etkenlere rağmen 2013'ü iyi bir performansla kapattığını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

" Türkiye, 2013'te toplam 34.9 milyon yabancı turist ağırlarken, yurt dışında yaşayan vatandaşlarla birlikte dışarıdan gelen ziyaretçi sayısı 39 milyonu buldu. Turizm geliri ise 2013'te yüzde 11,4 artarak, 32.3 milyar doları aştı. Turizm gelirinin yüzde 79'u yabancı ziyaretçilerden, yüzde 21'i ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretlerinden elde edildi. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2012 ekim ayı barometrelerine göre 2013'ün 8 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre turizm gelirlerini yüzde 22 oranında artıran ülkemiz, bu artış hızıyla dünya üçüncüsü oldu."

Türkiye'nin 2002'de en çok ziyaret edilen ülkeler arasında 17. sırada bulunduğunu hatırlatan Çelik, Türkiye'nin son yıllarda gerçekleştirilen ataklarla rakipleriyle arasındaki farkı kapattığını, en fazla ziyaret edilen ülkeler listesinde Fransa, ABD, Çin, İspanya ve İtalya'nın ardından 6. sıraya yükseldiğini dile getirdi.

Çelik, bakanlık olarak, gelecek 4 yıl içinde dünyada en çok ziyaretçi alan ülkeler sıralamasında ilk 5 ülke içinde yer almayı hedeflediklerini vurgulayarak, Türkiye'nin turizm ürünlerini geliştirme ve bilinirliğini artırma noktasında yapılan değerlendirmeler sonucunda yeni bir strateji gereksiniminin ortaya çıktığını bildirdi.

Önümüzdeki dönemde uygulanmaya çalışılacak stratejiyi de açıklayan Bakan Çelik, "Stratejimizin merkezinde ülkemizin konumu, kültürel, tarihi, toplumsal değerleri ve üretimleri dünyaya anlatmak gayesi bulunurken, esas olarak dünyaya bir Türkiye hikayesi anlatmayı hedefliyoruz. Birçok uygarlığın hayat izlerini taşıyan topraklardan bugünün dünyasına verilecek mesajlar, tanıtımın esas omurgasını teşkil edecek. Bu stratejiyle, kültürel ve insani diplomasiyi tanıtım çalışmalarımızda etkin bir şekilde kullanacağız. Değişen strateji ile amacımız, kültürel mirasımızı ve tarihsel değerlerimizi ortaya çıkarırken, insanların, modern Türkiye'nin bugünkü hikayesini doğru anlamasını sağlamaktır" diye konuştu.

Çelik, bu yıl, geçmiş yıllardan farklı olarak reklam kampanyalarında katılımı ön plana çıkaran bir yaklaşım uyguladıklarını, dijital mecralara ek ve destekleyici olarak planlanan halkla ilişkiler faaliyetleri ve deneyimsel medya uygulamalarının gerçekleştirilmeye başlanacağını duyurdu.

- Erken rezervasyondan 3 milyon yerli turistin faydalanması bekleniyor

"Tatil herkesin hakkı" sloganıyla başlatılan erken rezervasyon kampanyasının 5 yılda 8 milyon 300 bin yerli turisti erken ve ucuz tatil ile tanıştırdığını, bu yıl da 3 milyona yakın kişinin erken rezervasyon ile tatile gitmesinin beklendiğini aktaran Çelik, "Avrupalı turist Türkiye'de Türklerden daha ucuza kalıyor efsanesi de yok olmuştur. Erken rezervasyon kampanyası, ülkemiz insanının planlı ve programlı tatil alışkanlığı edinmesini, tatil sigortası sisteminin oturmasını, sezona göre yüzde 40-50'lere varan fiyat farkıyla daha ucuz tatil imkanına kavuşmasını sağlamıştır" diye konuştu.

Çelik, İstanbul'a verilen "Yılın Destinasyon Ödülü"ne ilişkin de şunları söyledi:

"Bizi sevindiren bir gelişme, salı günü başta CNN ve İngiliz Daily Mail gazetesi olmak üzere, dünya genelinde birçok ajansta, Paris'in dünya destinasyon sıralamasında zirveyi İstanbul'a kaptırdığı haberini görmek oldu. İstanbul, dünya çapında milyonlarca tatilcinin oylamasıyla verilen 'Yılın Destinasyon Ödülü'nü aldı. Bütün bu pozitif gelişmeler, yenilerinin de eklenmesiyle birlikte turizm sektörümüz açısından yeni başarılara imza atılmasını sağlayacaktır. Biz de bunu yeni hedeflerle geliştirmeye çalışacağız."

Bakan Çelik, yarın itibarıyla tüm dijital mecraları kapsayan küresel bir kampanyanın başlayacağını da duyurdu.

Toplantıya, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği Başkanı Murat Ersoy, Deniz Turizmi Birliği Başkanı Hakan Tellioğlu, Turizm Restoran Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer, Türkiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Esra Değirmenci, MAKYOL Genel Koordinatörü Sedat Boyacıoğlu ile Tarabya Oteli'nin sahibi İzzet Bayraktar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakan Çelik, Turizm Meslek Birliği Temsilcileriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheliye Adli İşlem
    13:26 Burdur'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheliye Adli İşlem

    Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, H.T., A.T. ve O.T. isimli şahısların evlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, tüfek ve mühimmat ele geçirildi. 3 şüpheli hakkında kanuna muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

  • Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yeni Araçlarını Tanıttı
    13:23 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yeni Araçlarını Tanıttı

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yeni araçlar için düzenlenen programda yaptığı konuşmada, şehrin kalkınması ve modern teknolojiyle buluşması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Kazımkarabekir ilçesinde muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi
    13:18 Kazımkarabekir ilçesinde muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi

    Kaymakam Salih Kaya başkanlığında yapılan toplantıda, kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülebilmesi için muhtarlarla istişare edildi. Kaya, ilçedeki hizmetler hakkında bilgi vererek, muhtarlarla işbirliği içinde çalıştıklarını ve vatandaşların yanında olduklarını belirtti. Toplantı, karşılıklı görüş alışverişiyle sona erdi.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gece gündüz çalışıyor
    13:07 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gece gündüz çalışıyor

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gündüz vatandaşa temas ediyor, gece geç saatlere kadar daire başkanlıkları ile toplantılar düzenliyor. Bir an önce Balıkesir'i hak ettiği değere kavuşturmak için büyük mesai harcıyor.

  • Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı
    13:06 Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde 31 Mart seçimlerinde belediye başkanlığına seçilen Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı. Başkan Durbay, tebrikleri kabul etmenin yanı sıra, vatandaşların talep ve isteklerini de dinledi.

  • Diyarbakır'da kadın cinayeti davasında ceza indirimi
    13:02 Diyarbakır'da kadın cinayeti davasında ceza indirimi

    Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi, boşandığı eşi tarafından öldürülen Mihriban Altürk'ün katilini ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından müebbet hapse çevirirken, müşterek kızlarını öldürmeye teşebbüsten verilen 20 yıl hapis cezasını ise 3 yıla düşürdü. Karara itiraz edecek olan avukatlar, sanığın pişmanlık belirtisi göstermediğini ve indirim almadan cezalandırılması gerektiğini belirtti.

  • Altınordu Belediyesi 787 Milyon TL Borçla Devralındı
    13:02 Altınordu Belediyesi 787 Milyon TL Borçla Devralındı

    Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, belediyenin 787 milyon TL borçla devralındığını açıkladı. Tepe, mali durumun içler acısı olduğunu belirterek, projeleri gerçekleştirmek için mali disiplini sağlayacaklarını söyledi.

  • Van'da terör örgütü PKK tarafından kız çocuğu dağa kaçırılan anne eylem yapacak
    12:55 Van'da terör örgütü PKK tarafından kız çocuğu dağa kaçırılan anne eylem yapacak

    Van'da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapacak. Anne Nazlı Sancar, evladı için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:55 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya geldi. Başkan Kotan, 'Sizlerden tek isteğim işinizi layıkıyla yapmanız. Konyaaltı halkına hep birlikte hizmet edeceğiz' dedi.

  • Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, tebrik ziyaretlerine devam ediyor
    12:50 Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, tebrik ziyaretlerine devam ediyor

    Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, yeni dönem için kendisine tebrik ziyareti yapan kurum yetkililerini ve vatandaşları makamında ağırlamaya devam ediyor. Ünlü, ziyaretler kapsamında Sahil Güvenlik Güney Ege Komutanı SG Yarbay Akın Coşkunlar, Deniz Ticaret Odası Marmaris Şube Başkanı Halil Bağlı, DTO Marmaris Meclis Başkanı Esat Onur Tugay ve Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin ile yöneticilerini ağırladı.


Advertisement