Bakan Çelik, Urfa'daki Seçim Olaylarını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Bakan Çelik, Urfa'daki Seçim Olaylarını Değerlendirdi

Bakan Çelik, Urfa\'daki Seçim Olaylarını Değerlendirdi

Yerel seçimlerin ardından Urfa'nın bazı ilçelerindeki olaylara üzüldüğünü belirten Bakan Faruk Çelik, "Sonuçlara itiraz yeri sokaklar değildir" dedi.

04.04.2014 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ve AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Otel El Ruha'da düzenlenen toplantıda seçim sonuçlarına tepki gösterilen Ceylanpınar, Viranşehir ve Birecik'te sokakların savaş alanına çevrildiğini ifade eden ve olaylar sırasında çekilen fotoğrafları gazetecilere gösteren Bakan Çelik, "Milletimiz 30 Mart'ta demokrasi, istikrar, güven ve kalkınmadan yana oyunu kullanmıştır. 30 Mart'tan önce milleti dizayn etmeye çalışanları, milletimiz dizayn etmiş, Türkiye'nin yarınlarını karartmak isteyenlere gereken cevabı vermiştir" dedi.

'AK PARTİ SEKİZİNCİ SEÇİMDEN GALİP ÇIKTI'
Sert sözlerle BDP'ye gönderme yaparak yüklenen Bakan Çelik, "Barışı ve demokrasiyi dilinden, taşı ve sopayı elinden düşürmeyenlerin millet iradesini şiddet yoluyla gölgeleme çabalarını üzülerek izliyoruz" dedi. AK Parti'nin, kuruluşundan bugüne katıldığı sekiz seçimden galip ayrıldığını ve bazı kesimlerin Türkiye'nin geleceğini karartmaya yönelik siyaset yapmaya kalktığını savunan Bakan Çelik, milletin ise 11 yılda muhalefeti sekiz kez uyardığını belirtti. Sağlıklı demokrasi için muhalefetin gerekli olduğuna dikkati çeken Bakan Çelik, "Ne yazık ki muhalefet partileri olaya, 'yenildik ama ezilmedik' anlayışıyla bakmışlar ve bakmaya devam etmektedirler. Muhalefet, 'yenildik ezilmedik' anlayışından çıkmalı, demokrasinin gereği, kendisine çeki düzen vermelidir" diye konuştu.

'KAZANAN KARDEŞLİĞİMİZ OLMUŞTUR'
Halkın, AK Parti'ye seçimde güvendiği için oy verdiğini kaydeden Çelik, "Bu seçimlerde AK Parti ezici bir çoğunlukla birincidir ama kazanan milli birlik ve kardeşliğimiz olmuştur. Çünkü bu millet doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi silahların sustuğu ve siyasetin konuşulduğu yeni sürece tam destek vermiştir. Bu vesileyle ülkemizin yarınlarına, barışa ve kardeşliğe sahip çıkan milletimize teşekkür ediyorum. Şanlıurfalı kardeşlerimiz de AK Parti'ye en üst düzeyde sahip çıkmıştır. Yaklaşık yüzde 62'lik oy oranıyla hizmetlerimizi ve çalışmalarımızı takdir ettiklerini ortaya koymuşlardır. Bu başarıyı yakalamamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Seçilen belediye başkanlarının tüm kesimleri kucaklayacak şekilde hizmetlerini sürdüreceğini dile getiren Bakan Çelik, halkın kendilerine verdiği güveni boşa çıkarmamak adına sorumluluklarının daha da arttığını kaydetti.

SEÇİM SONRASI YAŞANAN GERGİNLİKLER
Seçim sonrası yaşanan gerginliğe de değinen Çelik, şöyle konuştu: "Seçim yarışı sona erdi, milletimiz söyleyeceğini söyledi. Sandıktan çıkamayanlar sokaktan medet umar hale geldi. Barışı ve demokrasiyi dilinden, taşı ve sopayı da ellinden düşürmeyenlerin millet iradesini şiddet yoluyla gölgelemeye çabalayanları üzülerek birkaç gündür izliyoruz. Millet lafa değil, icraata bakıyor. Adlarında barış ve demokrasi olanların icraatları son iki üç gündür çok net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Seçimlerin ardından özellikle Birecik, Ceylanpınar, Viranşehir'de yaşananlar, sandık sonuçlarını millet iradesini hazmedemeyenlerin hezeyanlarıdır. Seçmenin kararına saygı duymak hepimizin görevidir. Demokraside hak aramanın yolları yasalarla güvence altına alınmıştır. Bu sebeple seçim sonuçlarına itiraz edilecek yerler sokaklar değildir. Kanunların gösterdiği mercilerdir. Yaşadığımız olaylara bakınız Birecik'te seçim sonuçlanıyor AK Parti ipi göğüslüyor. Ama seçim neticeleri açıklanır açıklanmaz birçok işyeri, caddeler, sokaklar tarumar ediliyor. Aynı şekilde Viranşehir'de her taraf yıkılıp yakılıyor. Onlarca vatandaşımızın işyeri ve kamu binaları yakılıp yıkılmış bulunmaktadır."
Seçim gerginliğinin birkaç ilçede uzadığını hatırlatan Çelik, itirazları reddedilenlerin, demokrasi ve hukuk çerçevesinde izlenecek yolu tercih etmediğini ileri sürdü.

'HAKKINIZ VARSA ALIRSINIZ'
Bakan Çelik, çıkan olaylarda çok sayıda kamu binası ve iş yerinin zarar gördüğünü söyledi ve yapılanların demokrasiyle uyuşmadığını kaydetti. Cadde ve sokakların itiraz sonuçlarını beklemeden tarumar edildiğini vurgulayan Bakan Çelik, "Birecik'te seçim sonuçlanıyor ve AK Parti açık ara ipi göğüslüyor. Seçim neticeleri açıklanır açıklanmaz birçok iş yeri, cadde ve sokaklar tarumar ediliyor. İtiraz hakkınız var ve hukuk devletinde hakkınız varsa alırsınız" şeklinde konuştu.
Hiçbir AK Partili'nin sokağa çıkıp eylem yapmadığını anlatan Çelik, şunları kaydetti: "Viranşehir'de açıklanan seçim neticesi AK Parti'nin geride olduğu, seçimi kaybettiği şeklindedir. Seçimi kaybettiğimiz yerdeki duruş ile seçimi kazandığımız yerdeki duruş arasında hiçbir fark yok. Saygı içerisinde neticeleri karşılayan bir parti olarak barış ve huzur ortamına nasıl katkı sağladığımızı öyle tahmin ediyorum ki bütün Şanlıurfa ve Türkiye kamuoyu görüyor. Ama kamuoyu yanıltılmaya çalışılıyor. Sanki Birecik, Ceylanpınar ve Viranşehir'de farklı şeyler oluyor, sanki 'hükümetin gücü kullanılıyor' gibi yanlış bilgilendirmeler yapılıyor. Hukuki ve hak arama süreci tamamlanmadan tahribe koyulmuş bir yöneliş ve yönlendirmeler var." Seçimi kaybeden tarafların kendilerini haklı gösterebilmek için farklı yöntemlere başvurduğuna dikkati çeken Bakan Çelik, hukuk devletinde eylem ve gerginliklerin yerinin olmadığını belirtti.

'SESİ ÇIKMASI GEREKEN VARSA O DA MİLLET İRADESİDİR'
Hiçbir adayın da rakibine hakaret etme hakkının olmadığını vurgulayan Bakan Çelik, BDP'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir'in seçim öncesi ve sonrası farklı yaklaşımlarda bulunduğunu savundu. Bakan Çelik, "Kamu görevlilerine, Şanlıurfa'da seçilmiş olanlara, tüm yetkililere dönük ağza alınmayacak hakaretlerini aynen kendisine iade ediyorum. Biz kendisinin evveliyatını çok iyi biliriz. Diyarbakır'da ne hizmet yaptıklarını da çok iyi biliriz. Diyarbakır'da vaat ettiği 10 yıl içeresinde hiçbir projeyi gerçekleştirememiştir. Şanlıurfa'ya gelerek, burada kuzu postuna bürünerek, çok farklı bir görüntü arz etmiş, daha sonra seçim biter bitmez gerçek kimliği ortaya çıkmıştır. Bu tehditlerinizi, keşke seçim öncesi ortaya koyabilseydiniz. Eğer burada sesi çıkması gereken birileri varsa o da milli iradedir. 3 ilçemizde vatandaşlarımız tehdit edilip, darp edilmiştir. Meclis üyelerimiz, belediye başkanlarımız, hatta ailelerine varıncaya kadar, yöneticilerimiz tehdit edilmiştir. Yürekleri yetiyorsa Suruç, Viranşehir, Ceylanpınar'da özgür bir seçim yapalım. Tehditler olmadan bakalım milletimiz ne diyecek? Herkes aynaya baksın kendisine çeki düzen versin" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bakan Çelik, Urfa'daki Seçim Olaylarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement