Bakan Cevdet Yılmaz: "Sürdürülebilir Kalkınma İçin Eğitim Şart" - Son Dakika
Politika

Bakan Cevdet Yılmaz: "Sürdürülebilir Kalkınma İçin Eğitim Şart"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne ulaşılması konusunda elde edilecek başarının temelinde eğitimin yattığını düşündüğünü söyledi.

26.11.2015 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne ulaşılması konusunda elde edilecek başarının temelinde eğitimin yattığını düşündüğünü söyledi.

İstanbul'da düzenlenen 31. İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) kapanış oturumuna Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz başkanlık etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 31. Toplantısı'nın kapanış oturumu İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Kapanış oturumuna başkanlık yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İSEDAK üye ülkelerinin proje finansman mekanizmasından giderek daha fazla yararlanmaya başladığını belirterek, "Uygulamanın ilk iki yılında 22 proje başarılı bir şekilde uygulanmıştır. Önemli bir politika destek aracı olan bu mekanizmanın, ortak projeler vasıtasıyla üye ülkelerimizde kurumsal ve beşeri kapasitenin arttırılması için ciddi bir fırsat olduğuna dikkatinizi çekmek isterim" dedi.

"İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANINDA İLERLEME KAYDETTİK"

Bilişim ve iletişim teknolojilerinin sosyal medya ile beraber yaygın olarak kullanıldığını belirten Bakan Yılmaz sözlerine şu şekilde devam etti: "İletişim teknolojileri alanında daha da ilerleme kaydettiğimiz bir dönemde yaşadığımızın altını çizmek istiyorum. Bu doğrultuda, söz konusu iletişim araçlarından tam manasıyla yararlanmamız sonucunda ülkelerimizde daha fazla farkındalık oluşturma ve bu hedeflere sahip çıkma konusunda artık daha iyi bir konumdayız. Dolayısıyla, tüm kamu kurumlarımız, STK'lar ve vatandaşlarımızla birlikte bu hedeflere sağlam ve güçlü bir şekilde sahip çıkmalıyız."

"EĞİTİM SİSTEMLERİMİZİ İYİLEŞTİRMEK DURUMUNDAYIZ"

Eğitimin kalkınma ile doğru orantılı olduğunu söyleyen Yılmaz, "Şahsen, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne ulaşılması konusunda elde edilecek başarının temelinde eğitimin yattığını düşünüyorum. Göstergelere bakıldığında dünyada okur-yazarlık oranının yüzde 81 olduğu bir dönemde en az gelişmiş üye ülkelerden bazılarında bu oranın yüzde 25-30'larda seyretmesinden eğitim alanında hala yapılacak çok iş olduğu sonucunu çıkarabiliriz.  Dolayısıyla, eğitim sistemlerimizi iyileştirmek ve vatandaşlarımızın erişimine sunmak durumundayız" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, konuşmasının ardından oturuma katılanlar ile birlikte aile fotoğrafı çektirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Cevdet Yılmaz: 'Sürdürülebilir Kalkınma İçin Eğitim Şart' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı
    20:35 Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya'da transfer yolcular dahil 16 milyonu aşkın ziyaretçiyle rekor kırarak tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştık. İnşallah bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız" dedi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.


Advertisement