Bakan Davutoğlu(4/son): Otoriterleşme Eğilimiyle İlgili ABD'den Örnek Verirsek Mahcup Olurlar - Son Dakika
Dünya

Bakan Davutoğlu(4/son): Otoriterleşme Eğilimiyle İlgili ABD'den Örnek Verirsek Mahcup Olurlar

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi adayı John Bass'ın atamasını onaylayacak Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde yaşanan Türkiye'de "otoriterleşme" tartışması ile ilgili olarak "Otoriterleşme eğilimiyle ilgili ABD'den örnek verirsek mahcup olurlar" dedi.

17.07.2014 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi adayı John Bass'ın atamasını onaylayacak Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde yaşanan Türkiye'de "otoriterleşme" tartışması ile ilgili olarak "Otoriterleşme eğilimiyle ilgili ABD'den örnek verirsek mahcup olurlar" dedi.

Davutoğlu, NTV ile yaptığı mülakat sırasında Senato Dış İlişkiler Komitesi'ndeki yapılan oturumda olup bitenlere ilişkin görüşünün sorulması üzerine "Çok ilginç öyle bir kanat yayılmak isteniyor" diyen Davutoğlu, hükümetin iktidara gelmesinden sonra ilk beş yılda engellerin kaldırıldığı bir "intibak" döneminin olduğunu, gerçek demokratikleşme adımlarının ise son 4-5 yılda atıldığını söyledi.

"Son üç-dört yıl içinde sivil asker ilişkisi dengeye kavuştu. Kürt sorunuyla ilgili önemli adımlar atıldı. Başörtüsü yasağı dahil dini özgürlüklerle ilgili adımlar atıldı. Nerede otoriterleşme eğilimi var? Bu hiçbir veriye dayanmıyor" diyen Davutoğlu, "Bir algı operasyonu"nun yapıldığını ifade etti. Davutoğlu şöyle konuştu:

-"EN BÜYÜK DOGMA ERDOĞAN VE AK PARTİ KARŞILIĞI"-

"Otoriterleşme eğilimleri ABD'de, Avrupa'da da var. Subjektif bir iddiadır. Otoriterleşme eğilimi, 12 Eylül, 28 Şubat'tır, 90'lı yıllardır. Hrant Dink 2007'de öldürüldü. En büyük dogma Erdoğan ve AK Parti karşıtlığıdır. Türk-Kürt çatışması çıksa memnun olacaklar. Suriyeliler ile çatışma bekleniyor diye manşet atılıyor. Çatışma çıksa memnun olacaklar. Türkiye'deki en büyük dogma budur."

Ahmet Davutoğlu, Bass'ı zor durumda bırakan "otoriterleşme" sorusunu soran Senatör McCain'e gönderme yaparak "Otoriterleşme eğilimiyle ilgili ABD'den örnek verirsek mahcup olurlar. Karşılaştığımda o senatöre soracağım. Adı Muhammed diye bir kişi kaç gün nezarette kaldı? Rahmetli Hrant Dink'le bir oturumda birlikteydik. Oğlu ABD'de saldırıya uğruyor, onu anlatmıştı. Guantanamo'yu unutup, Türkiye'ye ders vermeye çalışacaksınız" ifadelerini de kullandı.

-"BAŞBAKANLIK, AK PARTİ MESELESİ"-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması halinde Başbakanın kim olacağı tartışmalarda isminin de geçtiğine dikkat çekilmesi üzerine Davutoğlu, şu anda gündemde Suriye, Musul gibi konuların olduğunu belirterek kendisinin bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a katıldığını söyledi.

Davutoğlu "Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar başbakanın kim olacağı AK Parti'de de bu tartışmayı başlatmak doğru değil. 17 Aralık'tan sonra hükümeti başbakansız bırakma çabası oldu. Bu AK Parti'nin meselesidir, dışarıdan kışkırtılması doğru değil" dedi.

(CN//ÖZK)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Bakan Davutoğlu(4/son): Otoriterleşme Eğilimiyle İlgili ABD'den Örnek Verirsek Mahcup Olurlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement