Bakan Davutoğlu'ndan THY'ye "Survivor" İsteği - Son Dakika
Politika

Bakan Davutoğlu'ndan THY'ye "Survivor" İsteği

Davutoğlu, Dominik Cumhuriyeti'nde çekilen Survivor'ın ilgiyle takip edildiğini, THY'nin bu ülkeye uçuş başlatmasını umduklarını söyledi

16.04.2014 20:02  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havacılık alanında imzalanan anlaşmanın önemine değinen Davutoğlu, "Türk Hava Yollarının kısa süre içinde Santo Domingo'ya uçuş başlatmasını umuyoruz" dedi.

"HER GÜN 10 MİLYON KİŞİ DOMİNİK CUMHURİYETİNİ İZLİYOR"

Türkiye'nin Dominik Cumhuriyeti ile ilişkilerinin hem Karayipler hem de Orta Amerika'daki diğer ülkelerle ilişkiler açısından stratejik önemde olduğunu vurgulayan Davutoğlu, bu ülkenin Türkiye'nin bölgeyle ilişkilerinde merkez olmasını arzu ettiklerini kaydetti.

Davutoğlu konuşmasında Dominik Cumhuriyeti'nde çekilen son dönemin popüler programlarından Survivor'ın Türkiye'de ilgiyle takip edildiğini vurgulayarak "Türkiye'de her gün 10 milyon kişi Survivor aracılığıyla Dominik Cumhuriyeti'ni izliyor" diye konuştu.

DAVUTOĞLU'NUN GÜNÜBİRLİK 'HAİTİ' ZİYARETİ

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Haiti'ye de günübirlik ziyaret gerçekleştirdi. Başbakan Laurent Lamothe tarafından kabul edilen Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Duly Brutus ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Wilson Laleau ile de görüştü.

Görüşmelerde, iki ülke ilişkileri ve Karayip Topluluğu (CARICOM) çerçevesindeki işbirliği dahil, ilgili bölgesel ve uluslararası konular ele alındı.

Görüşmelerin ardından Dışişleri Bakanı Brutus ile beraber gazetecilere açıklama yapan Davutoğlu, Türkiye'nin Haiti ile duygusal bağları olduğunu, iki ülkenin de büyük deprem felaketleri yaşadıklarını belirtti.

HAİTİ DEPREMİ

Davutoğlu, Haiti'deki depremden sonra Türk devleti ve halkının hemen harekete geçerek deprem mağdurları için yardım kampanyaları düzenlediğini ve Haiti halkının yardımına koştuğunu hatırlattı.

Davutoğlu, TİKA ilgililerinin de kısa süre içinde Haiti'yi ziyaret edeceğini, teknik ve ekonomik alanlarda Türkiye'nin yapabileceği yardımların gözden geçireceğini ifade etti.

Bakan Davutoğlu\'ndan THY\'ye "Survivor" İsteği

Son Dakika Politika Bakan Davutoğlu'ndan THY'ye 'Survivor' İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • uzakmi: Avuuu oralar ciplak dolu .gunah tovbe tovbe, ama olsun hasemamizi giyersek gunahtan yirtarik. 15 12 Yanıtla
  • ezo: yorumlara bak adam izliyorum dememiş ki izleniyor millet gidip gözüyle görse iyi turizm olur demiş sanki Antalya da çıplak yok olayı nasılda çarpıtıyorsunuz 8 7 Yanıtla
  • ŞEFİK: SAYIN BAKAN MISIRDA ASILACAK MASUM İNSANLARI KONU ETSEYDİNİZ KEŞKE.BELLİKİ ÜÇ BEŞ ZENGİNE FAYDA GETİRECEK, İŞLER BU İŞLER. SADECE DÜNYALIK. 9 1 Yanıtla
  • dart: acun özel uçağını kullanmak istemiyo belli ... 1 0 Yanıtla

Advertisement