Bakan Davutoğlu'nun Açıklamaları - Son Dakika
Politika

Bakan Davutoğlu'nun Açıklamaları

Bakan Davutoğlu\'nun Açıklamaları

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, son dönemde Başbakan Erdoğan, kendisi ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik uluslararası bir kampanyası yürütüldüğünü, bunun Türkiye'nin her platformda daha fazla sesinin duyulmasından kaynaklandığını söyledi.

15.10.2013 22:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, son dönemde Başbakan Erdoğan, kendisi ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik uluslararası bir kampanyası yürütüldüğünü, bunun Türkiye'nin her platformda daha fazla sesinin duyulmasından kaynaklandığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından Konevi Kültür Merkezinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun'un selamlama konuşmasının ardından partililere seslenen Bakan Davutoğlu, dünyada ve bölgede hiçbir meselenin Türkiye olmadan konuşulmayacağını, konuşulmasına da izin vermeyeceklerini belirtti.

"AK PARTİ BASKIYI BENİMSEMEDİ"

Gezi Parkı olaylarında AK Parti'nin otoriterleştiği bir tablo çizilmeye çalışıldığını, bu yöndeki kanaatin yayılarak kitlelerin harekete geçirilmeye çalışıldığını ifade eden Bakan Davutoğlu, demokratikleşme paketiyle partilerinin baskıyı benimsemediğinin görülebildiğini kaydetti. Davutoğlu, "AK Parti hiçbir zaman hiçbir şekilde baskıyı benimseyen bir yönetimin sahibi olmadı, aksine vatandaşlarının tek tek değerleri gören, her birinin özgürlüğünü o insanı onun parçası gören bir siyaset yürüttük. Kılık kıyafeti yüzünden tahkir edilenler, şu veya bu inanca sahip olması nedeniyle baskı altına alınanlar son demokratikleşme paketi ile birlikte bir kez daha başlarını yükseltme, her yerde sokaklarda, devlet dairelerinde onurla hem inancını hem liyakatını ve ehliyetini gösterme inancına kavuştular. Hatırlarsanız 28 Şubat sürecinde başörtülüleri sokakta bir yasaklama tartışılıp evlerde istedikleri gibi örtünsün temel misyonunun ne olduğunu bile anlamadan sanki evde başörtüsü örtme zarureti varmış gibi kamuya çıkmasınlar, kamusal alan diye bir tabir üreterek aslında gönülleri zedeleyen yaralayan ne yasaklar koydular. Ama şimdi bu milletin fertleri arasında başı açık başı örtülü şu veya bu düşünceye inanca sahip diye bir farklılık ortaya konmasına net tavır sergileyen özgürlükçü bir tutum bir kez daha ortaya konulup ve son demokratikleşme paketi o anlamda herkese bir ders niteliği taşıdı" dedi.

DIŞ POLİTİKA ELEŞTİRİLERİ

Bakan Ahmet Davutoğlu, dış politikayı başarısız bularak eleştirenlere Türkiye'de yapılacak uluslararası toplantıları adres gösterdi. Davutoğlu, "Başarısız bulunduğu iddia edilen dış politikanın geldiği sonuç şudur; 2014 yılında İslam İşbirliği Teşkilatının zirvesi Türkiye'de yapılacak. Bütün dünya İslam dünyasındaki gelişmeleri takip ederken, İslam dünyasında birçok sıkıntılar yaşanırken bu sıkıntıların devasının ne olacağı Türkiye'de konuşulup tartışılacak. 2015 yılında Türkiye'de bu kez G20 zirvesi yapılacak. Dünya ekonomik politiğini ne olacağının zirvesi bütün dünya liderlerinin katılımıyla yine Türkiye'de yapılacak. Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin liderleri Türkiye'de bir araya gelirken paralelinde ve başka bir toplantıda dünyanın en az gelişmiş 47 ülkesi en az gelişmişler zirvesini yapacak. Yani yükselen ve dünya ekonomisine ağırlık koyanlarda Türkiye'de buluşacak. Bu ekonomiden pay alamayan mazlumlar zayıflar açlarda Türkiye'de buluşacak. ve ikisini adil bir ekonomik dünya anlayışında bir araya getirmek isteyen köprüyü Türkiye kuracak" şeklinde konuştu.

"HİÇBİR MESELE TÜRKİYE OLMADAN KONUŞULMAYACAK"

Uluslararası bir kampanya yürütülerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisi ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın yıpratılmak istendiğini vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye artık iddiasız kendi sınırları içinde, kendi dertleriyle boğuşan bir ülke olmayacak. Yine onlar ne yaparlarsa yapsınlar madem ki, çıta bu kadar yükselmiştir, dünyada ve bölgelerimizde hiçbir mesele Türkiye olmadan konuşulmayacak, konuşulmasına da izin vermeyeceğiz. Suriye'de yanan bir ateş varsa ilk koşacak olan biziz. Ağlayan bir yetim varsa onun sesini ilk duyuracak olan, onu ilk bağrına basacak olan da bizleriz. Türkiye'nin dış vizyonu bütün ülkelerle barış içinde ve her bir ülkenin bütün unsurlarıyla dostluk ve kardeşlik içinde ilişkilerin kurulduğu hiçbir etnik ve mezhebi temelli, inanç temelli ayrımın yapılmadan bütün insanların kucaklandığı yeni bir dünya vizyonudur. Türkiye bu vizyon doğrultusunda yürümeye devam edecek. Onların bütün bu kara propagandalarının arkasındaki temel saik, bir ülkenin lideri olarak Başbakanımızın uluslararası alanda gittikçe yükselen profili, Türkiye'nin hemen hemen her platformda gittikçe daha fazla duyulan sesidir. Bu sesi kısmaya çalışacaklar, bu ses sussun ki, her hangi bir yerde zulüm olduğunda bu zulme karşı insanlık adına konuşan sesini yükselten kimse kalmasın çabası içinde olacaklar."

Programın sonunda partililerle bayramlaşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TRT ve Anadolu Ajansı dışında basın mensuplarının alınmadığı Konya Dr. İsmail Işık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan yaşlıları ziyaret ederek, Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı'nın organizesinde Konya'da okuyan yabancı öğrencilerle bir araya geldi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Davutoğlu'nun Açıklamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement