Bakan Davutoğlu: Rüyaları Olmayanlar Utansın - Son Dakika
Dünya

Bakan Davutoğlu: Rüyaları Olmayanlar Utansın

Bakan Davutoğlu: Rüyaları Olmayanlar Utansın

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Dış politikada rüya görüyor" eleştirilerine ilişkin, "Biz ilkokuldan itibaren halkın geleceği için rüyalar gördük." dedi

09.06.2014 11:30  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahmet Davutoğlu, "Dış politikada rüya görüyor" eleştirilerine yanıt vererek, "Biz ilkokuldan itibaren ortaokulda, lisede, üniversitede o çetin yıllarda bu halkın geleceği için rüyalar gördük. Şimdi de rüyalar görüyoruz. Rüyası olmayanlar utansın" dedi.

Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Bahçelievler Gençlik Meclisi'nce düzenlenen Genç Gelişim Akademisi'nin onur konuğu oldu. Üç ay süren seminerler kapsamında başarılı olan gençlere, sertifikalarını veren Davutoğlu, ortaokul ve lise yıllarına uzanan tecrübelerini de gençlere aktardı.

Sertifika törenine Bakan Davutoğlu'nun yanı sıra eşi Sare Davutoğlu, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürü Nazım Dorak, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu, meclis üyeleri ve çok sayıda genç katıldı.

"ÇAMURLAR İÇİNDEN OKULA GİTTİM"

Kendisi de bir Bahçelievler sakini olan Bakan Davutoğlu, ilkokula giderken çamurlar arasından geçerek okula gittiğini anlattı. 1971 yılından bu yana Türkiye'nin ve özellikle İstanbul'un çok değiştiğini ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin son 10 yılda çok büyük gelişmeler kaydettiğini aktardı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Genç Gelişim Akademisi Bakan Davutoğlu'nun yaşamını konu alan bir belgesel hazırladı. Programın başında gösterilen belgesel nedeniyle çok mutlu olduğunu belirten Davutoğlu, "Benim için hazırlanan Kur'an kursu hocamdan lise arkadaşıma kadar bana emek veren pek çok deruni dostumu, 15-20 dakikalık sürede bu denli güzel toparlayıp taktim ettiğiniz için teşekkür ederim" diye konuştu. Bakan Davutoğlu'nun belgeseli izlerken gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topçu Kültür Merkezinde gerçekleşen Genç Gelişim Akademisi beşinci sertifika töreninde konuşan Davutoğlu, "Okuduğumuz kaynaklar itibariyle o asırlar süren kadim geleneği ihya etmek için gönül vermiştik ama imkanlardan yoksunduk. 1973 yılında okuyabileceğimiz tüm kitapları toplayalım dedik. Lisede öğretilen şeyler yeterli değildi. Eksiklerimizi tamamlayalım gibi bir çalışmaya giriştik. O dönem Türkiye'de 273 kitap vardı" diye konuştu.

"Dış politikada rüya görüyor" diye eleştiride bulunanlara da hitap eden Bakan Davutoğlu, "Biz ilkokuldan itibaren ortaokulda, lisede, üniversitede o çetin yıllarda bu halkın geleceği için rüyalar gördük. Şimdi de rüyalar görüyoruz. Şimdi de o rüyaları gerçekleştirmek için, dedelerimizin cephede şehit düşerken gördükleri rüyaları gerçekleştirmek için çalışıyoruz. İlim yapıyoruz, siyaset yapıyoruz. Rüyası olmayanlar utansın. Bazılarının rüyası yok" dedi.

500 GENÇ SEMİNERE KATILDI

Genç Gelişim Akademisi'nde en az 500 genç her biri kendi alanında uzman siyasetçi, akademisyen, işadamı ve gazetecilerin verdiği seminerlere katılarak tecrübelerden istifade etti. Bu yıl beşincisi düzenlenen akademiye bu güne kadar her biri siyaset, iş dünyası ve medya alanında söz sahibi isimler katılarak tecrübelerini paylaştı. Törende katılan 500 genç sertifikasını Bakan Davutoğlu'nun elinden aldı. Genç Gelişim Akademisi Başkanı Eyüp Karadağ da tören sonunda Bakan Davutoğlu'na lale motifli tablo hediye etti.

GELECEĞİN LİDERLERİ BURADA YETİŞİYOR

Genç Gelişim Akademisi'nin beş yıldır devam ettiğini anlatan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, bir dönem boyunca öğrencilerimiz dünya ve Türkiye çerçevesinde pek çok farklı fikri görebildi. Gençlik için en önemli saat aralıklarında seminere gelip fikir alışverişinde bulundular. Her genç buraya kendi iradesiyle, isteğiyle gelerek bizi ayrıca mutlu etti" dedi. Genç Gelişim Akademisi'ne katılan gençlerin Türkiye'nin gelişiminde önemli işlere imza atacak olan çocuklar olacağını belirten Başkan Develioğlu, "Sağınıza solunuza iyi bakan muhtemelen Türkiye'nin en iyi yerlerinde oturacak çocuklar buradalar. O yerlere geldiğiniz zaman bizi de unutmayın. 10 yıldır Bahçelievler'de çok önemli işler yaptık. Tüm işler içinde en önemlisi Genç Gelişim Akademisi'dir. Kıymeti ileride anlaşacak programlardır bunlar. Yarın hayata atılacak olan gençlere seslenerek, hangi işi yaparsanız yapın ısrar edin. İşten işe atlamayın. Başarı muhakkaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Bakan Davutoğlu: Rüyaları Olmayanlar Utansın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • a.öz: dogru valla sizin rüyanız bizim kabusumuz oldu 4 2 Yanıtla
  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor
    09:37 Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor

    Gazze'de, Ukrayna'dakinden daha çok enkaz olduğunu söyleyen Birleşmiş Milletler, savaşın altıncı ayında, patlamamış mühimmatı temizlemek için daha fazla fon arıyor.

  • İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var
    09:35 İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var

    İsrail'in İran'a başlattığı saldırı sonrasında İran'ın cevabının ne olacağı merak ediliyordu. İranlı yetkili, yaptığı açıklamada İran'ın, İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planı olmadığını söyledi.

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • Tokat'ta depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
    07:18 Tokat'ta depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta 5.6'lık depremin etkisi gün ağarınca ortaya çıktı. Adeta beşik gibi sallanan Sulusaray ilçesinde hasarın boyutu havadan alınan görüntülerle gözler önüne serildi. Görüntülerde çok sayıda binanın yıkıldığı, minarelerin düştüğü görülürken kentteki insanlar sabaha kadar korku dolu bir gece geçirdi.


Advertisement