Bakan Eker, Aso Meclis Toplantısına Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Eker, Aso Meclis Toplantısına Katıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Ankara’nın 46 bin çiftçisinin ürettiği bitkisel ürün ve hayvansal ürünün miktarının değerinin toplamı 1,4 milyar TL’dir” dedi.

20.03.2015 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Ankara'nın 46 bin çiftçisinin ürettiği bitkisel ürün ve hayvansal ürünün miktarının değerinin toplamı 1,4 milyar TL'dir" dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) 24'üncü Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve ASO Başkanı Nurettin Özdebir de katıldı. ASO Seminer Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Eker, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hakkında bilgi vererek, çalışmalarını anlattı. Ankara'nın tarımsal üretimi hakkında sanayicilere bilgi veren Bakan Eker, "Anlık envanter takibi yapıyoruz. Ankara'nın 46 bin çiftçisinin ürettiği bitkisel ürün ve hayvansal ürünün miktarının değerinin toplamı 1,4 milyar TL'dir. 436 milyonu bunun bitkisel ürün, yani her çeşit zirai üretim, 426 milyonda hayvansal üretim değeridir. Bitkisel üretimde yüzde 88'lik bir artış, hayvansal üretim değerinde yaklaşık yüzde 300'lik bir artış, toplamda da yüzde 214'lük bir artış var" diye konuştu.

IPARD 2 hakkında bilgi veren Bakan Eker, "Türkiye bu iki gelişme ile çok muazzam yatırımlar yaptı. Biz Türkiye'ye 2006 yılından bu yana 12 bin 500 tarıma dayalı sanayi tesisi kazandırdık. 7 bin 112 tane biten proje var ve 1,5 milyar TL hibe var IPARD için. Toplam yatırımı 3 milyar 700 milyon ve biz bunun 1,5 milyarını hibe olarak ödedik" dedi.

IPARD 2 kapsamında Ankara'da yapılan çalışmaları anlatan Bakan Eker, "2013 yılında Ankara'da başladık. TKDK'da 60 tane uzman görev yapıyor. Ankara'nın performansı çok yüksek, Türkiye'de bir numara. Bugüne kadar 335 milyon lira yatırım için 391 proje ve sözleşme imzaladık. 209 milyon lira hibe ettik. 2015 Mart ayı itibari ile bunun ödemesi gerçekleştirildi. 281 tesis tamamlandı ve faaliyete geçti. Ankara'da toplam yatırım sağlanacak ve ödenen tutar içerisinde 42 il içerisinde 1'inci sırada" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eker, Aso Meclis Toplantısına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement