Bakan Eker'den "Bursa Entegre Hayvancılık Borsası"Na Destek - Son Dakika
Yerel

Bakan Eker'den "Bursa Entegre Hayvancılık Borsası"Na Destek

Bakan Eker\'den "Bursa Entegre Hayvancılık Borsası"Na Destek

Bursa Ticaret Borsasının kuracağı Entegre Hayvancılık Borsası'na, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in tam destek verdiği bildirildi.

13.12.2014 11:10  Güncelleme: 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borsadan yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin destekleri sonucu Türkiye'ye örnek olacak Bursa Entegre Hayvancılık Borsası ile ilgili adımların atıldığı belirtildi.

TOBB Ticaret Borsaları Konseyinin Ankara'da düzenlenen toplantısında Eker ile görüştüğünü aktaran BTB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret Borsaları Konseyi Üyesi Özer Matlı, şunları kaydetti:

"Bakanımız Sayın Mehdi Eker, Borsamız tarafından Bursa'da yapılacak Entegre Hayvancılık Borsasına tam destek vereceklerini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'nin himayesinde yaptığımız toplantılar ve destekleri sonucu Sayın Bakanımızdan da destek sözü almamız bizi daha da umutlandırdı. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Görüşmelerde tarım sektörünün dünyanın en stratejik sektörlerinden birisi haline geldiğine dikkat çekildi. Şu an dünya ülkeleri için enerji sektörü neyse, tarım ve gıda kaynaklarının da aynı stratejik öneme sahip olduğu vurgulandı."

Et Süt Kurumu başta olmak üzere diğer ilgili kurumlarla ortaklaşa yapılacak çalışma ile kamulaştırma faaliyetlerine başlanacağına değinen Matlı, Entegre Hayvancılık Borsasının Bursa ve çevresindeki iller için çok önemli bir kazanım olacağını bildirdi.

Matlı, Ankara'daki temasları sırasında oda ve borsa başkanları olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ziyarette bulunduklarını duyurarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızla ekonomik meseleler hakkında istişarelerde bulunuldu. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızı Bursa'ya davet ettik" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakan Eker'den 'Bursa Entegre Hayvancılık Borsası'Na Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement