Bakan Eker, Diyarbakır'da İftar Programına Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Eker, Diyarbakır'da İftar Programına Katıldı

Bakan Eker, Diyarbakır\'da İftar Programına Katıldı

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar programına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ortadoğu’da yaşanan savaşlara dikkat çekerek, Müslümanların Müslümanları katlettiğini söyledi.

20.07.2014 22:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar programına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ortadoğu'da yaşanan savaşlara dikkat çekerek, Müslümanların Müslümanları katlettiğini söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti İl Teşkilatı'nın düzenlediği iftar programına katıldı. AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç'ın ev sahipliği yaptığı iftara çok sayıda partili katıldı. Düzenlenen iftar programında bir konuşma yapan Bakan Eker, Ortadoğu'da yaşanan savaşlara ve 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi. İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıyı kınayan Bakan Eker, "Kan dökülmesinin haram olduğu bu ayda, Gazze'de masum, sivil, kadın ve çocuklar hunharca, vahşice katledilmekte. Katledilmekle kalmıyorlar, bu şehit edilen Müslümanların cesetlerinin alınması için ilan edilen 2 saatlik ateşkese bile tahammülleri yok. O ateşkesin sözünde bile durmuyorlar. Diğer tarafta Suriye'de, Irak'ta, dünyanın diğer coğrafyalarında maalesef bu defa Müslümanlar Müslümanları katlediyor. Tarihte ibret almamız gereken noktalar var. 20. yüzyılda Osmanlı'nın çöküşüyle birlikte bu bölgede kan akmaya, zulümler işlenmeye, kukla rejimlerle çok zalimce uygulamalar, ret inkar politikaları uygulanmak suretiyle zulümler işlendi. Biz diyoruz ki barışı tesis edelim. Türkiye'de de, Ortadoğu'da da zulme karşı duralım. Adaletli bir yönetimi tesis edelim. Vatandaşlarımız arasında birlik ve beraberliği tesis edelim" dedi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA ERDOĞAN DIŞINDAN KİMSE LAYIK DEĞİL"

Bakan Eker, konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimine de değindi. Bakan Eker, "10 Ağustos'ta Türkiye'de cumhurun eliyle, halkın doğrudan reyiyle cumhurbaşkanını seçecek. Türkiye Cumhuriyeti'ni Recep Tayyip Erdoğan'dan daha fazla yönetmeye layık, o arkasındaki birikimle, tecrübeyle, millet sevdasıyla, hizmet aşkıyla kimse onun kadar kimse o makama hazır ve layık değildir. Vesayet rejiminin gerçek manada milli iradeye dayalı bir rejimin tesis edilmesi, daha sivil, daha demokratik bir rejimin uygulanması, Türkiye'nin sorunlarının sivil bir iradeyle çözülmesi Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığında gün gün uygulanacak" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eker, Diyarbakır'da İftar Programına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement