Bakan Eker, Expo 2016 Ajansı Binasını Hizmete Açtı - Son Dakika
Güncel

Bakan Eker, Expo 2016 Ajansı Binasını Hizmete Açtı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker Antalya'daki programı kapsamında, EXPO 2016'nın sembol çiçeği şakayıkı doğal ortamında inceledi.

20.04.2014 16:26  Güncelleme: 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan EKER, DAĞ TAŞ DİNLEMEDİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker Antalya'daki programı kapsamında, 'Çiçek ve Çocuk' temalı EXPO 2016'nın sembol çiçeği şakayıkı doğal ortamında inceledi. Bakan Eker, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ve beraberindeki heyet şakayıkları görebilmek için kent merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Hisançandır Köyü Sarıçınar Mevkii'ne çıktı. Büyük bölümü asfalt, yaklaşık 10 kilometrelik bölümü ise dağ yolundan yapılan yolculuğun ardından şakayıkların doğal ortamına ulaşıldı. Bakan Eker, şakayıkları yakından görmek için iskarpin ayakkabı ve kumaş pantolonla dağ tepe tırmandı.

'ŞAKAYIK OLMASINI BEN İSTEDİM'

İncelemenin ardından açıklama yapan Bakan Eker, "Biz EXPO için sembol bir çiçek aradığımızda birçok arkadaş çalıştı, birçok çiçek getirdi. Doğrusu bunun içerisinde benim ilk dikkatimi çeken bu şakayık oldu. Hem güzelliği hem bu bölgeye has bir çiçek olması, hem renkleri, hem çeşitli objelere işlenebilmesi, hem de isminde Türk kelimesi olması. 'Paeonia Turcica' Latincesi, bütün bu unsurları dikkate alıp öncelikle bunun olmasını istedim. Yönetim kurulundaki arkadaşlar da destek verdi. Tabi o arada bir başka şey gelişti, biraz daha olaya ticari bakan bir anlayış. 'Böyle bir çiçek yok bu bölgede' diyenler oldu. Ama görüyorsunuz binlerce, onbinlerce çiçek var şu alanda. Farklı renkleri yan yana" dedi.

TÜRKİYE'NİN DÜNYAYA VERECEĞİ MESAJLAR VAR

Şakayıkların 15-20 gün önce açmaya başladığını ve yaklaşık 1 ay süreyle böyle kaldığını aktaran Bakan Eker, şöyle dedi:

"Nisan, Mayıs aylarında belki bu bölgede, hava şartlarına göre daha erken ya da geç olabiliyor. Antalya'nın 'T' harfiyle başlayan 4 tane çok büyük değeri var. Tabiatı, tarımı, tarihi, turistik değeri. EXPO ve EXPO'nun sembol çiçeği üzerinden, biyoçeşitlilik üzerinden Türkiye'nin dünyaya vereceği çok güzel mesajlar var. Bu mesajların bir kısmı da biyoçeşitlilik ve tabiat üzerinden olur. Biyoçeşitlilik insanlığın geleceği açısından, gıda güvenliğinin aslında sigortası. Bu bakımdan anlamlı."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eker, Expo 2016 Ajansı Binasını Hizmete Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement