Bakan Eker: Herkes Potansiyel Engelli Adayıdır - Son Dakika
Politika

Bakan Eker: Herkes Potansiyel Engelli Adayıdır

Bakan Eker: Herkes Potansiyel Engelli Adayıdır

Bakan Mehdi Eker, 2002'de 100 olan engelli personel sayısının 2014 alımları ile birlikte bin 315 memur ve 430 işçi olmak üzere toplam bin 745 kişiye ulaştığını söyledi.

03.12.2014 11:37  Güncelleme: 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2002'de 100 olan engelli personel sayısının 2014 alımları ile birlikte bin 315 memur ve 430 işçi olmak üzere toplam bin 745 kişiye ulaştığını söyledi.

Bakan Eker, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bakanlığında çalışan bir grup engelli personeli kabul ederek, sorunlarını dinledi. Bakanlıkta görevli engelli personel adına ziyareti gerçekleştiren grup, gerekli kontenjanlar sağlanarak istihdam edildikleri için Bakan Eker'e teşekkür ettiler. Bakan Eker, herkesin bedensel olarak her an bir organını kaybedebileceğini ve potansiyel engelli adayı olduğunu belirterek, bunu bir eksiklik olarak görmediğini ifade etti. Önemli olanın gönül güzelliği olduğunun altını çizen Bakan Eker, "Önemli olan insanın gönlünün, ruhunun ve zihninin güzel olmasıdır. Bedensel olarak her insanın yapabildiği şeyler var, yapamadığı şeyler var. Engelsiz gibi görünen insanların da başka eksikleri var. Geliştirilmemiş yeteneklerin tamamı potansiyel olarak kalır" şeklinde konuştu.

Bakan Eker, kendi dönemlerinde gerek bakanlık, gerek hükümet olarak engellilerin hayatının kolaylaştırılması için birçok çalışma yaptıklarını belirterek, istihdamı, sosyal hayatı ve evde bakımları konusunda imkanların sağlandığını söyledi. Eker, gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, gerekse Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun engelli vatandaşlar başta olmak üzere yaşlılar ve çocuklar gibi özel ilgiye ihtiyaç duyan toplum kesimlerinin sorunlarına büyük hassasiyet gösterdiğinin altını çizdi.

2002'de iktidara geldiklerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda görev yapan engelli personel sayısının 100 kişi olduğunu söyleyen Bakan Eker, 2012-2013 ve 2014 yıllarında E KPSS sonucuna göre yapılan yerleştirmelerle bu sayının bin 76'ya çıkarıldığını söyledi. 2014 yılı Eylül yerleştirmeleriyle birlikte 239 engelli memurun daha göreve başlayacağını belirten Bakan Eker, toplam sayının bin 315 kişi olacağını ifade etti. Devlet Memurları Kanunu gereği dolu kadroların yüzde 3'ünün engelli memur, İş Kanunu gereği de yüzde 4'ünün engelli işçi olması gerektiğini altını çizen Bakan Eker, bakanlıkta ayrıca 430 engelli işçi personelin istihdam edildiğini söyledi. Bakan Eker, "Sizden sevginizle, yeteneğinizle ve bilginizle topluma karşı görevini yerine getirmenizi bekliyoruz. Dünya Engelliler Günü, bir tek gün de olsa bu sorunların gündeme gelmesi, tartışılması ve kararlar alınmasına vesile oluyor. Mümkün olduğu kadar sizin şartlarınızı iyileştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Bakanlıkta görevli tüm engelli personeli temsilen söz olan Atilla Bal ise, Bakan Eker'e kendilerini dinlediği ve bakanlıkta istihdamları sağlandığı için teşekkür etti. Bal, ayrıca engelli personel için ayrı bir lojman kontenjanı oluşturulması talebinde bulundu.

Gruptaki görme engelli bir personel de bakanlıktan hizmet almak durumunda olan engelli vatandaşlara daha iyi hizmet verilmesine yönelik eğitim çalışmaları yapılması ve işaret dili öğrenme konusunda destek istedi. Gerekli çalışmaların yapılması konusunda talimat veren Bakan Eker, görüşme sonunda personeliyle hatıra fotoğrafı çektirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eker: Herkes Potansiyel Engelli Adayıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement