Bakan Eker: "Heykelin Dikilmesi Provokatif Bir Eylem" - Son Dakika
Güncel

Bakan Eker: "Heykelin Dikilmesi Provokatif Bir Eylem"

Bakan Eker: "Heykelin Dikilmesi Provokatif Bir Eylem"

Bakan Mehdi Eker, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK üyesi Mahsum Korkmaz'ın heykelinin dikilmesinin provokatif bir eylem girişimi olduğunu söyledi.

19.08.2014 23:33  Güncelleme: 00:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK üyesi Mahsum Korkmaz'ın heykelinin dikilmesinin provokatif bir eylem girişimi olduğunu söyledi.

Özel bir ziyaret için Kastamonu'ya gelen Bakan Mehdi Eker, burada Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın'ı ziyaret etti. Yeni göreve başlayan Vali Günaydın'a 'hayırlı olsun' temennisinde bulunan Bakan Eker, ziyaret sonrası Valilik çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK üyesi Mahsum Korkmaz'ın heykelinin dikilmesinin ardından yıkılırken olayların çıkmasının hatırlatıldığı Bakan Eker, "O heykelin olması çok provokatif ve hiçbir şekilde hoş görülemeyecektir. Gereken de yapıldı" dedi.

Daha sonra Bakan Eker, Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri'nin türbesini ziyaret ederek dua etti. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Eker, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmadı. Bakan Eker, asa suyundan da içerek Kastamonu Kalesi'ne hareket etti. Kaleye çıkışında böğürtlen satan çocukları gören Bakan Eker, çocuklarla bir süre sohbet ederek böğürtlenlerini satın aldı. Kastamonu Kalesi hakkında bilgi alan Bakan Eker, ardından teleskopla şehre baktı. Kale ziyaretinin ardından Eker, 650 yıl önce Kasaba köyünde çivi kullanılmadan yapılan ve bu özelliğiyle UNESCO Geçici Miras Listesi'ne alınan Çivisiz Camiyi gezdi. Cami hakkında detaylı bilgi alan Bakan Eker, ardından Kastamonu'dan ayrıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Eker: 'Heykelin Dikilmesi Provokatif Bir Eylem' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement