Bakan Eker: "Türkiye İstikrarı Kaybettiğinde Kaoslar Meydana Geldi" - Son Dakika
Politika

Bakan Eker: "Türkiye İstikrarı Kaybettiğinde Kaoslar Meydana Geldi"

Bakan Eker: "Türkiye İstikrarı Kaybettiğinde Kaoslar Meydana Geldi"

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kanada merkezli "Çiçek Açan Şehirler Yarışması’na "Çiçek Açan Antalya" projesi ile katılıyor.

16.05.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kanada merkezli "Çiçek Açan Şehirler Yarışması'na "Çiçek Açan Antalya" projesi ile katılıyor. Projenin tanıtım toplantısına konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Türkiye ne zaman istikrar içerisinde oldu, siyasi istikrar, ekonomik istikrarı getirdi. Türkiye ne zaman bu istikrarını kaybetti, beraberinde ekonomik kaoslar geldi. Onun için Türkiye'nin kaybedecek zamanı yok. Çünkü gerçekten çok zaman kaybetti, sanayi devrimini ıskaladı, arkasından bir sürü süreç kaybetti. O sanayi devrimini ıskaladığımız için bir imparatorluk paramparça oldu" dedi.

Kanada merkezli "Çiçek Açan Şehirler Yarışması"na Antalya Büyükşehir Belediyesi "Çiçek Açan Antalya" isimli proje ile katılıyor. Projenin tanıtım toplantısı, tarihi Kaleiçi semtindeki Suna İnan Kıraç Müzesi'nde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, iş adamı İnan Kıraç, milletvekili adayları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. İhale bedeli 4 milyon 530 bin TL olan projenin yüzde 45'inin Antalya Valiliği tarafından karşılanacağı ifade edildi.

"AKDENİZ UYGARLIKLARIN MERKEZİ"

Tanıtım toplantısında konuşan Bakan Mehdi Eker, Akdeniz ve Antalya'nın uygarlıkların merkezi olduğunu söyledi. Gıda güvenliği için biyoçeşitliliğin önemine de değinen Bakan Eker, "Bütün bu doğal varlıklar biyoçeşitlilik bize öyle imkanlar tanıyor ki. Bize üzerinde yaşadığımız bu coğrafyada kurduğumuz medeniyetin zenginleştirilmesinde kaynak sağlıyor. İnsanların ya da diğer canlıların gıdasını oluşturuyor. Gelecek açısından da bu böyle. Gıda güvenliği bakımından kendini emin hissedeceksen, biyoçeşitliliğin hazineye dönüştürülmesi lazım. Antalya da tarihin, tarımın ve turizmin çok önemli bir merkezi halindedir" dedi.

"ÇİÇEK VE ÇOCUK UNSURU ÖNEMLİ"

Batılı ülkelere gidildiğinde oradaki bahçelere ve çevreye hayranlık duyulduğunu belirten Bakan Eker, Antalya'nın da böyle bir proje ile iyi bir imaj kazanmaya aday olduklarını belirtti. Çiçek ve çocuk unsurunun kendileri için önemli olduğunu belirten Bakan Eker, çocuğun insanlığın kirlenmemiş hali olduğunu söyledi. Türkiye'de çok farklı yapılardaki insanların bir arada mutlu bir şekilde yaşadığını ifade eden Bakan Eker, "Burada milyonun üzerinde insan var. Burası onlara umut ve mekan olmuş bir yerdir. Buraya Türkiye'nin her yerinden bir şekilde gelmiş insanlar, kendileriyle birlikte bir de değer getiriyor. Çocuk, insanlığın vicdanı ve geleceğidir. İnsanlığın kirlenmemiş halidir. Çiçek de biyoçeşitliliği sağlayan bir unsurdur. Çiçek ve çocuk bizim için son derece önemli temalardır" diye konuştu.

"SANAYİ DEVRİMİNİ ISKALADIĞIMIZ İÇİN İMPARATORLUK PARÇALANDI"

Bakan Eker, Türkiye'de son 12 yılda siyasi istikrarın sağlandığını ve bununla kalkınmanın gerçekleştiğini belirterek, kalkınmanın devam etmesi için istikrarın sağlanmasının önemini vurguladı. Bakan Eker, sözlerini şöyle sürdü: "Türkiye ne zaman istikrar içerisinde oldu, siyasi istikrar ekonomik istikrarı getirdi. Türkiye ne zaman siyasi istikrarla yönetildi, ekonomik istikrar beraberinde geldi, kalkınma o zaman oldu. Türkiye ne zaman bu istikrarını kaybetti, beraberinde ekonomik kaoslar geldi. Onun için Türkiye'nin kaybedecek zamanı yok. Çünkü gerçekten çok zaman kaybetti, sanayi devrimini ıskaladı, arkasından bir sürü süreç kaybetti. O sanayi devrimini ıskaladığımız için, teknolojiyi elde edemediğimiz için, teknolojide gelişmeyi sağlayamadığımız için, silah üstünlüğümüzü kaybettik. Onun için bir imparatorluk paramparça oldu. Hala Anadolu coğrafyası üzerinde, Orta Doğu üzerinde emelleri olanlar var. Projeleri devam ediyor."

Bakan Eker, komşu ülkelerde yaşanan kargaşaların bu projeler doğrultusunda gerçekleştiğini ifade etti.

"YAZIKLAR OLSUN' DENECEK KADAR YAZIK EDİLMİŞ"

Antalya'nın 5 yıl kaybettiğini her yerde söylediğini belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, "Antalya'ya gerçekten yazık edilmiş. 'Yazıklar olsun' dedirtecek kadar yazık edilmiş. Yılları çalınmış. Bunda herkesin sorumluluğunun olduğunu düşünüyorum. Bazılarımız bu kaybedilen yıllara fazla özen göstermemişiz, sivil toplum örgütleri denetleme ve eleştirme yetkilerini yeteri kadar yapamamış demektir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eker: 'Türkiye İstikrarı Kaybettiğinde Kaoslar Meydana Geldi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlarından destek çağrısı
    18:21 AK Parti Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlarından destek çağrısı

    Konya'da AK Parti Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediye başkanları, 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimlerde vatandaşlardan destek istedi. Cuma namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasında, AK Parti yetkilileri saha çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü ve seçim sonuçlarının Konya'ya büyük hizmetler getireceğine inandıklarını belirtti. Belediye başkanları da Konya için canla başla çalıştıklarını ve destek istediklerini ifade etti.

  • Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz 6. kez muhtarlığa aday oldu
    18:20 Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz 6. kez muhtarlığa aday oldu

    Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Rabia Ana Hatun Mahallesi'nin 5 dönemdir muhtarlığını yapan Cemal Korkmaz, mahallelilerin yoğun teveccühü üzerine 6'ncı kez muhtarlığa aday oldu.

  • CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın'ın iftar programı engellendi
    18:19 CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın'ın iftar programı engellendi

    Balıkesir'de CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın'ın kent meydanında yapacağı iftar programının, AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından engellenmeye çalışıldığı iddia edildi. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, iftar programının yapılacağı alana gelerek Yücel Yılmaz'a tepki gösterdi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Siirt'te miting düzenledi
    18:17 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Siirt'te miting düzenledi

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Yılmaz, AK Parti adayı Nevzat Karatay'a destek isteyerek, 1 Nisan'da Ramazan bayramından önce Milli İrade Bayramını kutlamayı istediklerini belirtti. Yılmaz, konuşmasında huzur, güven ve demokrasi vurgusu yaparak, sandıklara sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

  • Bingöl'de çocuklar ve aileleri Gazze'ye destek yürüyüşü gerçekleştirdi
    18:16 Bingöl'de çocuklar ve aileleri Gazze'ye destek yürüyüşü gerçekleştirdi

    Bingöl'ün Solhan ilçesinde çocuklar ve aileleri, İsrail'in Filistin ve Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak Gazze'ye destek yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşte çocuklar İsrail'e tepkilerini pankartlarla gösterdi. Katılımcılar, Gazze'nin Filistin'in insanlık meselesi olduğunu vurgulayarak İsrail'in binlerce insanı katletmesine tepki gösterdi.

  • Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Sancaktepe mitinginde konuştu: (2)
    18:13 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Sancaktepe mitinginde konuştu: (2)

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü sandığa gidileceğini belirterek, "Bu sefer şehrimize ve ilçemize hizmet edecek, eser üretecek, 7 gün 24 saat hizmetimizde olacak yerel yöneticileri belirleyeceğiz.

  • Japonya, Filistinli Mültecilere Yardımları Sürdürmek İçin Düzenlemeler Yapıyor
    18:13 Japonya, Filistinli Mültecilere Yardımları Sürdürmek İçin Düzenlemeler Yapıyor

    Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) yardımlarını sürdürmek için son düzenlemeleri yaptıklarını ve süreci hızlandırmak istediklerini söyledi. Kamikava, başkent Tokyo'daki basın toplantısında, Filistinli mültecilere destek konusunda UNRWA'nın uluslararası toplumda yaygın kabul gören vazgeçilmez role sahip olduğunu vurguladı.

  • AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'de esnaf ziyaretinde bulundu
    18:11 AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'de esnaf ziyaretinde bulundu

    AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'ye çeşitli programlara katılmak için geldi. Elitaş, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra Yeni Çarşı'da esnafla sohbet etti ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'e destek istedi. Elitaş'a AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Özegen ile partililer eşlik etti.

  • Bakan Abdulkadir Uraloğlu:
    18:11 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: "İstiyoruz ki en yüksek oy ile büyükşehir ve 18 ilçemizi alalım"

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Allah'ın izniyle Trabzon'da, Arsin'de 18 ilçenin büyükşehirle birlikte seçimi alacaklarını ve en yüksek oy ile almak istediklerini belirtti. Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'a ayrı bir değer verdiğini ve Trabzon'a daha fazla hizmet edeceklerini söyledi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Tekirdağ'da Esnafı Ziyaret Etti
    18:05 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Tekirdağ'da Esnafı Ziyaret Etti

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Tekirdağ'da esnafı ziyaret etti. Göktaş, Tekirdağ programı kapsamında Çerkezköy ilçesine geldi. Atatürk Caddesi'nde esnafı ziyaret eden Göktaş, vatandaşlarla da fotoğraf çektirdi. Göktaş, ziyaretlerinde Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cüneyt Yüksel ve Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan adayı Abdullah Öğe'ye destek istedi. Göktaş, Tekirdağ gelini olduğu için sık sık kente geldiğini söyledi. Seçimin önemli olduğunu ifade eden Göktaş, Tekirdağ'a eser ve hizmet siyaseti gelsin istediklerini belirtti.

  • Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu? Seçime saatler kala İstanbul'daki son anket sonucu ortaya çıktı
    18:02 Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu? Seçime saatler kala İstanbul'daki son anket sonucu ortaya çıktı

    ORC Araştırma'nın yayınladığı son anket sonuçlarına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan ankete katılanların yüzde 42,4'ü Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini belirtirken, yüzde 41,3'ü Murat Kurum'u tercih etti. Diğer adayların destek oranları ise daha düşük seviyelerde kaldı.


Advertisement