Bakan Eker ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Diyarbakır'da - Son Dakika
Güncel

Bakan Eker ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Diyarbakır'da

Bakan Eker: "Cezaevindekilerin, hastanedekilerin, ölmüşlerin adına oy kullanıldığını biliyoruz.

22.03.2014 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Cezaevindekilerin, hastanedekilerin, ölmüşlerin adına oy kullanıldığını biliyoruz. Bu seçimlerde bir daha AK Partililer olarak buna fırsat vermeyeceğiz. Bu çabayla ve bilinçle sandıklara sahip çıkacağız, oylarımızın heba olmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Bakan Eker, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ile partisinin Liluz Hotel'de düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, burada yaptığı konuşmada, seçimde şehirlerin emanet edileceği ehil insanların seçileceğini, kentten birinin aday gösterilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Kentin gündelik hayatta yaşama sevinci vermesi, temiz, yeşil, park ve bahçelerinin olmasının belediyelerin asgari olarak yerine getirmesi gereken hizmetler olduğunu, bunların hangi partiden olursa olsun her vatandaşın hakkı olduğuna dikkati çeken Eker, AK Parti'nin kadrolarının belediyecilik hizmetlerini çok iyi bildiğini anlattı.

Yerel yönetimleri güçlendirdiklerini, yerinden yönetimin demokratikleşmenin bir unsuru olduğunu kaydeden Eker, demokratikleşme, demokrasi ve barışın sözle olacak bir şey olmadığını, bunun icraatını yaptıklarını vurguladı.

Adaylarının sadece Diyarbakırlı değil, tecrübeli, Diyarbakır'a hizmetleri üretecek yetkinlikte olduğunu, en iyi hizmeti verecek kadrolarla adayların karşısına çıktıklarını bildiren Eker, insanların iradesine ve oylarına ipotek konulamayacağını, buna karşı olduklarını, kimsenin oyunun kimsenin tekelinde olmadığını aktardı.

Diyarbakır'ın 15 yıldır belediyecilik hizmeti alamadığını, ödenek konusunda belediyeler arasında ayrım yapmadıklarını dile getiren Eker, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ayda yaklaşık 10 trilyon lira ödenek gönderildiğini, yapılmayan hizmetlerin hesabının sandıkta sorulma zamanının geldiğini kaydetti.

Çözüm süreci

Türkiye tarihinin en problemli sorununun barış içerisinde çözümü için sabırla çalıştıklarını ifade eden Eker, şöyle konuştu:

"Barışı sabote etmeye, bize her fırsatta köstek olmaya çalışanlar, barış yolunda engelleyenlere inat bunu sürdürdük. Türkiye hamdolsun annelerin gözyaşlarına şahit olmadı. Babaların yürekleri yanmıyor. Bu seçime bu nedenle önem vermek zorundayız. Bu seçim aynı zamanda çözüm sürecinin kalıcı bir barışa dönüşmesiyle ilgili bir süreçtir, tercihtir. Bunu da Diyarbakırlılara anlatacağız. Gezi eylemleri ve 17 Aralık'la başlayıp şantajlı montajlı dikey paralel birçok yapı aslında bu süreci baltalamaya, engellemeye, barış için çıkılan yola engel olmaya, barikat kurmaya dönük faaliyetlerdir."

Tarihin tekerrür etmemesi için bu sürecin iyi anlaşılması, sürecin kalıcı bir barışla dönüşmesi için bütün Diyarbakır ve Türkiye'nin Başbakan Erdoğan'ın yanında olmaları gerektiğini vurgulayan Eker, belediye başkanlarını seçmenin yanında seçimde hükümete, siyasi istikrara, Türkiye'nin geleceğine, kalkınmasına Başbakan Erdoğan'ın şahsında sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.

Barış, huzur ve kalkınma istediklerini, bunların teminatının Türkiye'nin siyasi istikrarı, Türkiye'nin siyasi istikrarının teminatının da Başbakan Erdoğan ve AK Parti olduğunu anlatan Eker, seçime bu şuurla katılacaklarını bildirdi.

Seçim güvenliği

Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Maalesef bu şehirde en son seçimlere sadece biz ve bir tane parti var. Keşke diğer partiler de olsa da sandıktaki hilelere bir şekilde 'dur' diyecek tavrı ortaya koyabilse. Ama bize kalıyor. Ne kalıyor, milletinin iradesine, emanetine sahip çıkmak. Millet oy kullanıyor ama oyları birtakım hilelerin kurbanı oluyor. Buna ben şahidim. Bütün seçimlerde. Ne tür baskılar yapılabildiğini biliyorum. Ama biz vatandaşlarımız demokratik hakkını kullanırken, tercihlerini yaparken özgür bir şekilde tercihini yapmasına imkan tanıyacak seçimlerin gerçekleşmesinde, sandık hilelerine müsaade etmeyeceğiz."

Teşkilat mensuplarıyla bu konuda tetikte duracaklarına dikkati çeken Eker, o gün milletin iradesinin sandıkta gerçekten tecelli etmesi ve gerçek demokrasi tercihin yapılması için çaba içerisinde olacaklarını, çünkü hileler olduğunu gördüklerine bildirdi.

"Üzerimizde tarihi bir misyon var"

Eker, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Cezaevindekilerin, hastanedekilerin, ölmüşlerin adına oy kullanıldığını biliyoruz. Bu seçimlerde bir daha AK Partililer olarak fırsat vermeyeceğiz. Bu çabayla ve bilinçle sandıklara sahip çıkacağız, oylarımızın heba olmasına izin vermeyeceğiz. Keşke başka partiler de olsa. AK Parti dışındaki partiler kimisi doğuda var, batıda yok, kimisi batıda var, doğuda yok. Bu nedenle üzerimizde tarihi bir misyon var. Bu şehrin evlatları bu şehrin toprağında yetişmiş ekmeğini yemiş demokratik yolla mücadele ederek bu seçimler bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirelim. Bunun heba edilmesine imkan vermeyelim."

"Dışarıdan ithal adaylar getirirseniz, milletin sıkıntısını bilemez"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de girdikleri her seçimde başarıyla çıktıklarını, bunun tesadüf olmadığını anlatarak, başarılarla, hizmetlerle halkın huzurunda olduklarını söyledi.

Yapılmayanları yaptıklarını, yapmaya da devam ettiklerini, halkın nabzını iyi tuttuklarını, ülkenin sorunlarını iyi bildiklerini, talepler olmadan hizmeti gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdem, Türkiye'nin ekonomik anlamda çok büyüdüğünü belirtti.

Daha önce iktidarda olanların şimdi hatırlanmadığını, unutulduğunu, AK Parti'nin her seçimde kendisiyle yarıştığına dikkati çeken Erdem, sandıkta yenilmeyen AK Parti'ye yönelik entrikaların yapıldığını dile getirdi.

"Bugün Diyarbakır'da iktidar olanlar hangi hizmetleriyle vatandaşın karşısına çıkıyor? Pislikten, çamurdan, koca bir köyden ne farkı var? Biz hizmet olduk yağıyoruz, kaynak olduk akıyoruz. Bu kaynakları bile değerlendiremeyecek kadar beceriksizler" diyen Erdem, sağlıkta, eğitimde ve ulaşımda yaptıkları hizmetleri anlattı.

Türkiye'nin en büyük şehir hastanelerinden birinin Diyarbakır'da yapılacağını, yolu yapılmayan köy kalmadığını vurgulayan Erdem, şöyle dedi:

"Dışarıdan ithal adaylar getirirseniz, milletin sıkıntısını bilemez. Midyat belediye başkan adayı 100 lira göndermiş, oyunu bize verin diye. Vatandaş 200 lira çıkarıyor, 'Babana selam söyle, ben ona 200 lira veriyorum, oyunu AK Parti'ye versin' diyor. Halk her şeyin farkında. Marka şehirler yaratıyoruz. Sağlık için göce gerek yok. Bu seçim inşallah terörü bitirme seçimi olacak. Eğitime kaynakları artırdık. Biz adeta ihtiyaç sahibi yoksulumuza para vermek için bahane arıyoruz."

"Tehditle oy almaya çalışıyorlar"

Kardeşliğin kazanacağını, çözüm sürecine gelene kadar alt yapısını oluşturmak için çalıştıklarını, en az 10 anayasa değişikliği yaptıklarını bildiren Erdem, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığına işaret etti.

Erdem, "Bizimle sandıkla yarışamayanlar, bir takım karalama kampanyaları, sokak hareketleriyle, burada da tehditle oy almaya çalıyor. Bu, her şeyden önce Diyarbakırlıya hakarettir. Bu korkaklıktır. Korkaklar saldırırlar. Korkaklar korkutarak oy almak isterler. Bu seçim bir dönüm noktası olacaktır" ifadelerini kullandı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Eker ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Advertisement