Bakan Elitaş: Milletvekilliği Yapmalarını İçime Sindiremiyorum (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Elitaş: Milletvekilliği Yapmalarını İçime Sindiremiyorum (2)

Bakan Elitaş: Milletvekilliği Yapmalarını İçime Sindiremiyorum (2)

İki BAKANLI AÇILIŞEkonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Borsan Grup tarafından Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan Alimünyum Kablo Fabrikası'nın açılış törenine katıldı.

09.04.2016 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki BAKANLI AÇILIŞ

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Borsan Grup tarafından Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan Alimünyum Kablo Fabrikası'nın açılış törenine katıldı. Açılış töreninde konuşma yapan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Samsun ekonomisin durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin etrafında bir ateş çemberi olduğunu dile getiren Bakan Elitaş, "911 kilometrelik sınırımız olan Suriye'de bir yangın var. 350 kilometrelik sınırımız olan Irak'ta hala bir huzursuzluk bir istikrarsızlık var. Biz Türkiye olarak yakın çevremizdeki etrafımızdaki ve 24 Kasım'da ortaya çıkan Suriye ve Rusya ile olan krizimiz münasebetiyle yeni yeni pazarları araştırma mecburiyetinde olduğumuzu hissettik. Bir taraftan Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte bir taraftan Sayın Başbakanımızla birlikte dünyayı adım adım, karış karış, santim santim dolaşıyoruz. Yeni yeni pazarlar ortaya çıkarabilmek yeni pazarlara ürün satabilmek için. Geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber Amerika Birleşik Devletleri'ndeydik. Oradan sanayi ve ticaret odası temsilcileriyle buluştuk" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Bizde bürokrat arkadaşlarımızla beraber Amerika ekonomisini incelemek üzere talimatlandırdık. Amerika ekonomisi dünyanın en büyük ithalatçılarından birisi. Amerika dünyadan 17 bin 239 çeşit mal ithal ediyor. Bu ithal ettiği malın 13 bin 779'u Çin menşeli. 5 bin 221 çeşit malda Türk menşei. Demek ki Türk firmalarının Amerika Birleşik Devletleri'ne ihraç edebilecekleri daha 12 bin civarında mal demeti var. Bu mal demetlerinin ne olduğu hangi şekilde yapabileceğiniz de çok önemli. Onun da araştırmasını ekonomi bakanlığı olarak yapıyoruz ve ihracatçılarımız bilgilerine sunacağız."

TÜRKİYE HAKETTİĞİ YERİ BULACAK

Karamsarlığa ve umutsuzluğa yer olmadığını dile getiren Bakan Elitaş, "Böyle müteşebbis insanlarımız olduğu sürece, genç girişimcilerimiz olduğu sürece, genç insanımız olduğu sürece Türkiye gelecekte hak ettiği yeri muhakkak bulacaktır. Sade Amerika Birleşik Devletleri'nde saydığım mal demeti değil sahra altı Afrika dediğimiz ülkelerde, Güney Amerika'da, Hatta Çin'de ve Japonya'da, Hindistan'da yeni pazarlar oluşturabilmek için sürekli geziyoruz ve oralara iş adamlarımızla birlikte yaptığımız seyahat çerçevesinde onların Türk mallarını satabilmelerini müteahhitlerimizin o bölgede iş yapabilmelerinin imkanlarını değerlendiriyoruz. Önündeki engelleri açmak için gayret gösteriyoruz" dedi.

PANORAMA MÜZESİ 19 MAYIS'A YETİŞECEK

Törende Konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise Samsun'un, Türkiye için çok önemli bir şehir olduğunu söyleyerek, "Samsunumuz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunda verilmiş olan mücadelenin başlangıç şehri, Sayın Başbakanımızın tabirleriyle meşale şehir ve her zamanda AK Parti iktidarlarına çok büyük destek vermiş bir şehirdir. 2019 yılı Samsun için ayrı bir öneme sahip. Kurtuluş mücadelemizden Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda 100'üncü yıl dönümü olacak. Bu anlamda yaptığımız yatırımlar ve çalışmalar içerisinde özellikle bir tanesini burada sizlerle paylaşmak isterim. Büyükşehir Belediyemiz ile beraber yaptığımız bir kilometre taşını hayata geçiriyoruz. Şu anda şehir merkezinde eski Yaşar Doğu Spor Salonu'nun yerine inşa edilen Panorama 1919 Müzesinin çalışmaları devam etmektedir. Artık sona doğru yaklaştık. Bu müzemizi 19 Mayıs'a yetiştirmek niyetindeyiz" diye konuştu.

Samsun'a çeşitli alanlarda önemli yatırımların gerçekleştirildiğini dile getiren Bakan Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminden itibaren 2002 yılından sonraki dönemde ortaya koymuş olduğu bir yaklaşım vardır taş üstüne taş koyanın başımın üstünde yeri var. Ben burada Samsunumuza, Türkiyemize taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun diyorum. Bu tesis 110 Milyon TL. Bu yatırım Samsun'a yapıldı. Bazen Samsun'da ne oluyor, Samsun ilerliyor mu, yatırımlar yapılıyor mu yapılmıyor mu gibi bir takım fikir alışverişleri oluyor. İçinde bulunduğumuz bu tesis herhalde bu sorulara verilecek en büyük cevabın ete kemiğe bürünmüş halidir" dedi.

Konuşmaların ardından Borsan Grup tarafından yapılan 21 bin metrekare alan üzerinde, toplam 40 bin 500 metrekare kapalı, 7 bin 500 metrekare açık alana sahip, toplam 110 milyon TL yatırım tutarlı fabrikanın açılış kurdelesi kesildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Elitaş: Milletvekilliği Yapmalarını İçime Sindiremiyorum (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement