Bakan Elvan 4g İhalesine İlişkin Soruları Yanıtladı - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Elvan 4g İhalesine İlişkin Soruları Yanıtladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Projesi, 2015 sonu itibariyle tamamlanacak.

04.03.2015 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Kars-Tiflis- Bakü Demiryolu Projesi, 2015 sonu itibariyle tamamlanacak. Türkiye'deki tünel çalışmaları tamamen bitti" dedi.

Elvan, 4G ihale sürecinin açıklandığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 4G'nin video yayıncılığını yaygınlaştırması kapsamında hosting ücretinin artırılıp artırılmayacağı, buna ilişkin tedbir düşünülüp düşünülmediği yönündeki soruya Elvan şu yanıtı verdi:

"Özellikle vatandaşlarımıza yansıyan fiyatların son 2-3 yıldaki trendine bakıldığında fiyatların aşağı indiğini görürsünüz. Elbette haklı olarak ekstra bir maliyeti olacak ama bizim Bakanlık ve BTK olarak yaklaşımımız, mümkün olduğu ölçüde hem vatandaşın ihtiyacına cevap verecek nitelikte ve kalitede olması ve daha ucuz sunulması. Bu yönde tedbirleri elbette alacağız. Ama şunu da söylemem gerek, artık 4G ile birlikte IP tabanlı bir sisteme geçiyoruz. Bunun anlamı belirli bir süre sonra baz istasyonlarını kullanarak televizyon izleyebileceğiz. Dolayısıyla bu konuda gerekli altyapı ve desteği vereceğiz, fiyat konusu da en hassas olduğumuz konulardan biri. Güçlü bir rekabet ortamı oluşsun istiyoruz."

Elvan, numara taşınabilirliğinde Türkiye'nin rekabetçiliğine dikkati çekti.

Lütfi Elvan, "Fiber altyapıda Türk Telekom'dan izin almadan diğer firmalar yatırım yapamıyor, fiber konusunu düzeltmeyi düşünüyor musunuz? Belediyelere bakıldığında büyük sorun var, metroda artık telefonla görüşülmüyor, bu konuda bir adım atacakmısınız? ARGELA, ASELSAN ve NETAŞ'ın Haberleşme Sistemi Geliştirme (ULAK) Projesi'ndeki durum ne?" sorularını şöyle yanıtladı:

"Özellikle fiber altyapıdaki tıkanıklığın önünü nispeten açmaya çalıştık ama ciddi bir gelişme sağlanmadı. Ama biz bunun önünü sonuna kadar açacağız, fiber altyapı alanında da hızla yatırım yapılması, gözlerin ortak kullanımı konusunda mevcut dar boğazları açıcı tedbirleri alacağız. ASELSAN konusunda ben kendim gidip incelemelerde bulundum, ASELSAN yoğun şekilde çalışıyor, bizim arzumuz 4G uygulamalarına geçmeden baz istasyonlarının tamamlanması. Bu ASELSAN'ın hızıyla da ilgili bir şey. Sadece baz istasyonları için ASELSAN'ı bekleme durumumuz söz konusu olamazdı ancak aşağı yukarı 1,5-2 yıldan beri ASELSAN'ı uyarıyoruz daha hızlı hareket etmelerini istedik ve istiyoruz. Metrolardaki telefonların çekmemesi konusu bana yeni intikal eden bir konu. Bana gelen not belediyenin yüksek fiyat istediği yönünde, bu konuda ne gerekiyorsa yaparız."

Bakan Elvan, Kars-Tiflis-Bakü demiryolunun ne zaman biteceğine ilişkin soru üzerine, projenin 2015 sonu itibariyle tamamlanacağını, Türkiye'deki tünel çalışmalarının tamamen bittiğini söyledi.

Baz istasyonlarına yönelik frekans kullanım ücretlerinde bir revizyon planlanıp planlanmadığını sorusunu ise Elvan, "Fiyatları aşağı çekecek bir mekanizmayı oluşturacağız" diye cevaplandırdı.

(Son)

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan Elvan 4g İhalesine İlişkin Soruları Yanıtladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement