Bakan Elvan'dan Alsancak Limanı Açıklaması - Son Dakika
Politika

Bakan Elvan'dan Alsancak Limanı Açıklaması

Bakan Elvan\'dan Alsancak Limanı Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile makamında görüştü.

30.12.2014 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile makamında görüştü. İzmir- İstanbul Otoyol Projesi'ni de inceleyen Bakan Elvan, "Çandarlı Limanı yapılırsa Alsancak Limanı biter algısı var. Böyle bir şey mümkün değil. İzmir çok geniş bir vizyona sahip, biz İzmir'i transit taşımacılıkta bir numara yapmak istiyoruz" dedi.

Yoğun bir İzmir programı gerçekleştiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, İzmir Valiliği'ni de ziyaret etti. İzmir Valisi Mustafa Toprak ile makamında görüşen Bakan Elvan, Çandarlı ve Alsancak limanları hakkında, "Ben İzmir Limanı'nın büyütülerek genişletilmesinden yanayım. Ankara'ya döndüğümde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile görüşeceğim. Tüm tarafların 'evet' diyebileceği bir planlama yapılmalı. Bakanlık, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, valilik ve ilgili odalar ortak yol haritası belirlemelidir. İzmir bir liman kentidir. Çandarlı Limanı'nı yapmak demek, Alsancak Limanı'nı kapatıyoruz demek değildir. İzmir'in öyle bir potansiyeli var ki hem Çandarlı hem de Alsancak Limanı'nı kaldırabilir. İzmir'i denizcilik alanında transit taşımacılığın merkezi yapmak istiyoruz" dedi.

"İZMİR-İSTANBUL ARASINI 3-3.5 SAATE DÜŞÜRÜYORUZ"

Daha sonra yapımı devam eden İzmir-İstanbul Otoyol Projesi'ni inceleyen Bakan Elvan, olumsuz hava şartlarına rağmen Belkahve tünellerini de gezdi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Elvan, "Tüneldeki gerçekleşme yüzde 60. 3 milyarlık bir yatırım ile yap-işlet-devret modeliyle otoyol projemiz gerçekleşiyor. En önemli parçası İzmit körfez geçişi de 2015 sonu itibarı ile tamamlanacak ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Belkahve tünelimiz 2016'da tamamlanacak. Ağustos 2015'te ışık görme töreni gerçekleşecek. Yine bu güzergahta yol olan önemli işlerimizden biri Bornova viyadüğü. Türkiye'nin en uzun viyadüğü Bornova, 2 bin 238 metre uzunluğunda. 2015 sonunda bu viyadük tamamlanmış olacak. İzmir-İstanbul seyahat süresini 3-3.5 saate düşürüyoruz. Projemiz oldukça hızlı ilerliyor" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Elvan'dan Alsancak Limanı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement