Bakan Elvan'dan Mersinlilere Bir Müjde Daha - Son Dakika
Politika

Bakan Elvan'dan Mersinlilere Bir Müjde Daha

Bakan Elvan\'dan Mersinlilere Bir Müjde Daha

Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, kendileri için en önemli konunun birlik, bütünlük ve dayanışma olduğunu ifade ederek, "Fabrika kuracağız ki yeni işletmeler açacağız ki çocuklarımız, evlatlarımız işe yerleşsin, işsiz kalmasınlar, evlerine aş götürsünler.

18.06.2016 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, kendileri için en önemli konunun birlik, bütünlük ve dayanışma olduğunu ifade ederek, "Fabrika kuracağız ki yeni işletmeler açacağız ki çocuklarımız, evlatlarımız işe yerleşsin, işsiz kalmasınlar, evlerine AŞ götürsünler. Bunun için Mersin'imize muhteşem, büyük bir Gıda ve Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kazandıracağız" dedi.

Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Elvan, bir dizi inceleme ve ziyaret kapsamında geldiği Mersin'de hal esnafı ile iftarda buluştu. Hal Kompleksi içinde gerçekleştirilen iftarda Elvan'a, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Ak Parti Mersin milletvekili Hacı Özkan, il protokol üyeleri ve partililer eşlik etti. İftardan sonra konuşan Bakan Elvan, Mersin'de iftarı hal esnafı ile açmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Özellikle Ramazan ayının birlik, bütünlük ve kardeşliklere güç vermesi temennisinde bulunan Elvan, Ramazan ayının bütün ülkemize hayırlara vesile olmasını diledi. Seçimden önce verdikleri bütün sözleri tek tek hayata geçirdiklerinin altını çizen Elvan, "Şehir Hastanemizde artık sona geliyoruz. İnşallah Eylül sonu yada Ekim başında hastanemizi açacağız. Onun dışında Mezitli'ye bir devlet hastanesi kazandıracağız. Bunla birlikte diğer ilçelerimizde de hastanelerin sorunlarını çözeceğiz. Mersin'in sağlık açısından sorunu kalmayacak. Diğer yandan Değirmençay Barajı'nın yatırım programına alınmasına karar verildi ve sürece başlandı. Eğitimle ilgili bazı ilçelerimizde eksikliklerimiz var. Özellikle ilkokul ve ortaokul düzeyinde eksikliklerimiz var. Bunları da yatırım programımıza aldık ve suratla yapıp Mersin'imize kazandıracağız. Ulaşımla ilgili projelerimiz devam ediyor. Neyin sözünü verdiysek hepsini teker teker yapıyoruz. Eksik olan neyse Mersin için gidereceğiz, yapacağız. Hızlı trenle ilgili çalışmaya başladık. Mersin-Adana güzergahını 4 hatta çıkarıyoruz. Yine Mersin-Adana karayolunu da 8 hatta çıkaran çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.

"HAL ESNAFI BİR YANDAN 'HAL'DEN ANLAYAN BİR ESNAFTIR"

Hal esnafının piyasayı en iyi bilen insanlar olduğunu vurgulayan Elvan, "Hangi fiyatların yükseldiğini, hangi fiyatların düştüğünü bilen kişilersiniz. Mersin'in halinden sizler anlarsınız, Mersin'in halini sizler bilirsiniz, Türkiye'nin halini de aşağı yukarı sizler bilirsiniz. Hal esnafı bir yandan 'hal'den anlayan bir esnaftır. Biz de Mersin'imizin her bir sorununa yönelik yakinen yapılan tüm çalışmaları takıp ediyoruz, aksamalar söz konusuyla aksamaları giderici tedbirler alıyoruz. Bir sorununuz varsa bize anında ulaşıyor ve bu sorununuzu çözümü yönünde de ciddi çaba sarf ediyoruz. Bundan sonra da hele hele Kalkınma Bakanı olarak çok daha fazla sizlere hizmet etmeye çalışacağız. Özellikle kamu yatırımlarından sorumlu bir Bakanlık olduğumuz için özellikle yatırım boyutuyla ilgili eksiklerimiz neyse teker teker tamamlayacağız. Hal esnafının da bazı sıkıntıları var bunları biliyorum. Bunların da çözümüne dönük çalışmalar yapacağız. Bizler sizlere her türlü desteği vereceğiz" şeklinde konuştu.

"MERSİN'İMİZE MUHTEŞEM, BÜYÜK BİR GIDA VE TARIM İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KAZANDIRACAĞIZ"

Mersin için birçok projeleri daha olduğunun altını çizen Elvan, "Birçok kardeşimizin genç çocukları var. Her birini istihdam etmemiz gerekiyor. İş yerlerine yerleştirmemiz gerekiyor. Fabrika kuracağız ki yeni işletmeler açacağız ki bu çocuklarımız, bu evlatlarımız işe yerleşsin, işsiz kalmasınlar, evlerine AŞ götürsünler. Bunun için çaba sarf edeceğiz. Bu çerçevede Gıda ve Tarım Organize Sanayi Bölgesi kurulması yönünde adımlarımız attık, çalışmalarımıza başladık. Sanayi Bakanlığımız ile birlikte bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yer tespiti çalışmalarımızı tamamlanma üzere. İnşallah kamulaştırma çalışmalarımıza da suratla başlayacağız. Mersin'imize muhteşem, büyük bir Gıda ve Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kazandıracağız. Burası iş sağlayacak, AŞ sağlayacak. Ancak böyle kalkınacağız, böyle büyüyeceğiz" ifadelerin kullandı.

Kendileri için en önemli konunun birlik, bütünlük ve dayanışma olduğu söyleyen Elvan, "Benim için bir belediye başkanının veya bir milletvekilinin hangi partiden olduğu, hele hele iş yapma açısından önemli değil. Önemli olan bu ilde taş üstüne taş koyan, taş üstüne taş koymaya çalışan her bir kardeşimize destek vermektir, buna destek vermeye de devam edeceğiz. Mersin için el ele vereceğiz. Mersin için tek yumruk olacağız, Mersin için tek hedefe odaklanacağız. Bunu yaparsak ancak başarılı oluruz ancak o zaman daha hızlı bir şekilde Mersin'i gerçek anlamda Mersin yaparız" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Elvan'dan Mersinlilere Bir Müjde Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement