Bakan Elvan: Dinleme Sayıları Ciddi Oranda Düştü - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Elvan: Dinleme Sayıları Ciddi Oranda Düştü

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, dinleme sayılarının çok ciddi oranda düştüğünü söyledi.

24.07.2014 00:51  Güncelleme: 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, dinleme sayılarının çok ciddi oranda düştüğünü vurgulayarak, Mart 2013'te 51 bin 413 olan hedef dinleme sayısının, bu yılın Mart ayında 5 bin 114'e gerilediğini bildirdi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan düzenlediği iftar yemeğinde gazetecilerle bir araya geldi. Bakan Elvan, Türk Hava Yolları şirketleri tarafından İsrail'e yapılacak uçuşlara getirilen yasağın 24 saat daha uzatıldığını bildirdi.

-"TEST ÇALIŞMALARINDA HERHANGİ BİR SIKINTI YOK"-

3. Köprü ve kısa süre içinde ihale ilanına çıkılacak olan Kuzey Marmara Otoyolu çalışmalarının 2015 yılında tamamlanacağını söyleyen Bakan Elvan, 25 Temmuz'da Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılışının gerçekleştirileceğini de belirtti. Bakan Elvan, Ankara-İstanbul arasının 3,5 saate düşeceğini hatta test çalışmalarının tamamlandığını, herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını vurguladı.

Türksat 4B uydusunun bu yıl içinde uzaya fırlatılacağını açıklayan Bakan Elvan, bunun yüzde 25'inin yerli üretim olarak gerçekleşeceğini, 5A uydusu ile 6A uydusunun da yapımına bu yıl başlanacağını kaydetti. Bakan Elvan, 6A uydusunun Türk mühendisleri tarafından Ankara Kazan'daki UMET tesislerinde yapılacağını da açıkladı.

-"HIZLI TREN FİYATLARINI BAŞBAKAN ERDOĞAN AÇIKLAYACAK"-

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Lütfi Elvan, Ankara-İstanbul YHT hattının bilet fiyatıyla ilgili soru üzerine, fiyatın Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacağı ifade etti. Açılışla birlikte seferlerin başlayacağını söyleyen Bakan Elvan, ilk etapta hızlı trenin ücretsiz olup olmayacağına ilişkin açıklamayı da Başbakan Erdoğan'ın Cuma günü gerçekleştirilecek açılışta söyleyeceğini kaydetti. Bakan ilk etapta günde 6 gidiş 6 geliş olmak üzere toplam 12 sefer şeklinde düzenleneceğini açıkladı.

Bakan Elvan, gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın, TİB'in kapatılmasıyla ilgili açıklamasını anımsatması üzerine, Başbakanın gereken açıklamayı yaptığını ifade etti. Çalışmaların sürdüğünü dile getiren Elvan, zaman içinde detayların paylaşılacağını da vurguladı.

-"TÜM ÇALIŞMALARIN KAYDI TUTULDU"-

Bir soru üzerine de Elvan, TİB'in sisteminin 1 hafta süreyle devre dışı kaldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Bakan Elvan, TİB'e yapılan sabotajların devam ettiğini vurguladı. TİB'deki bazı kişilerin ortak erişim şifreleri kullandığının ve bunların kayıtlarının tutulmadığının tespit edildiğini ifade eden Bakan Elvan, "Bakanlığa geldiğim dönemden itibaren böyle bir durum kesinlikle yaşanmadı. Tüm çalışmaların kaydı tutuldu. TİB'in dışardan hizmet satın aldığı dönemde bazı firma yetkililerine kritik yerlere giriş şifreleri verilmesinin tespit edilmesiyle söz konusu şifreler derhal iptal edildi" şeklinde konuştu.

-"DİNLEME SAYILARINDA ÇOK CİDDİ DÜŞÜŞ VAR"-

Açıklamasında dinleme sayılarında çok ciddi oranda düşüş görüldüğünü vurgulayan Bakan Elvan, bu düşüşü örneklerle açıkladı. Elvan, örnekleri şöyle ifade etti:

"Dinleme sayıları çok ciddi oranda düştü. Mart 2013'te 51 bin 413 olan hedef dinleme sayısı, bu yılın Mart ayında 5 bin 114'e geriledi. Geçen yıl Ocak-Haziran döneminde 290 bin 490 dinleme hedefi varken, bu yılın ilk altı aylık döneminde söz konusu sayı 76 bin 86 oldu."

-"TWİTTER YETKİLİLERİ AĞUSTOS AYINDA TEKRAR TÜRKİYE'YE GELMEK İSTİYOR"-

Twitter kullanımına ilişkin gazetecilerin bir sorusu üzerine de Bakan Elvan, 1 ay önceye bakacak olursak, uygulanması istenen 55 civarında mahkeme kararı bulunduğunu, Twitterin bunların hepsini dikkate aldığını ve erişimi engellediğini kaydetti. Twitter yetkililerinin Ağustos ayında tekrar Türkiye'ye gelmek istediklerinin altını çizen Bakan Elvan, yetkililerin büyük ihtimalle Ağustos ayının son haftasında geleceklerini açıkladı. Twitter'da Türkçe itiraz sitesinin hazırlıklarının tamamlandığını ifade eden Elvan, "Türkiye iyi ve güçlü bir pazar. Onlar da burada olmak istiyor. Burada ofis açılması gibi konular müzakere edilecek" dedi.

-"TRAFİKTE HERHANGİ BİR SIKIŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL"-

Elvan, Boğaziçi Köprüsünde devam eden bakım çalışmasına ilişkin bir soruya da şu an itibariyle yüzde 70 seviyesinde tamamlanan çalışmaların Ağustos ayı sonunda bitirilmesinin ardından eğik olan askı halatların dik hale getirileceği yanıtını verdi. Elvan; çalışmaların 2015 yılı yaz aylarında tamamlanacağını belirterek, trafikte herhangi bir sıkışmanın söz konusu olmadığının altını çizdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Bakan Elvan: Dinleme Sayıları Ciddi Oranda Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.


Advertisement