Bakan Elvan: Hdp'nin Çözüm Sürecini Sabote Etmeye Yönelik Girişimi Var - Son Dakika
Güncel

Bakan Elvan: Hdp'nin Çözüm Sürecini Sabote Etmeye Yönelik Girişimi Var

Bakan Elvan: Hdp\'nin Çözüm Sürecini Sabote Etmeye Yönelik Girişimi Var

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Hakkari Yüksekova'da 3 askerin şehit edildiği saldırının hesabının sorulacağını söyledi.

27.10.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Hakkari Yüksekova'da 3 askerin şehit edildiği saldırının hesabının sorulacağını söyledi. HDP'yi eleştiren Elvan, "PKK terör örgütü ve uzantısı görünümünü arz eden HDP'nin gerçekten çözüm sürecini sabote etmeye yönelik bir takım girişimler içinde olduğunu görüyoruz" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yüksekova'da şehit edilen 3 askerden Uzman Jandarma Ramazan Gülle'nin Konya'nın Çeltik İlçesi Gökpınar Mahallesi'ndeki cenaze törenine katıldı. Törenin ardından gazetecilerin artan terör olaylarıyla ilgili sorusunu cevaplayan Lütfi Elvan, "Üç kardeşimizi, biliyorsunuz haince, kalleşçe katlettiler. Lanetliyoruz. Güneydoğu Anadolu bölgesinde ve o bölgede yaşan halkımız çözüm sürecine karşı hükümetimizin bugüne kadar ki yapmış olduğu uygulamalara yönelik olarak oldukça müspet son derece politik bir yaklaşım söz konusu oldu" dedi.

Çözüm sürecinden rahatsız olanların Türkiye'yi karıştırmaya kalktığını ifade eden Elvan, şunları söyledi:

"İnsanlarımızı provoke etmeye çalışıyorlar. Bunu yapanlar, içerden veya dışarıdan kim olursa olsun mutlaka karşılığını bulacaktır ve hesabını vereceklerdir. PKK terör örgütü ve uzantısı görünümünü arz eden HDP'nin gerçekten çözüm sürecini sabote etmeye yönelik bir takım girişimler içinde olduğunu görüyoruz. Çözüm sürecinden rahatsız olduklarını görüyoruz. İşte Kobani bahane edildi. Halkı sokağa çıkmaya, şiddet uygulamaya teşvik ettiler. Bunları kabul etmemiz mümkün değil. Öncelikli olarak ifade edeyim kamu düzeni mutlaka sağlanacaktır."

Bakan Elvan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne defalarca gittiğini ve oradaki AK Partililerin, terör örgütü ve onun çevresindeki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından partilerini değiştirmeye yönelik baskı altında tutulduklarını, bunu da o bölgede yaşanların söylediğini belirtti.

Elvan, "Bir anlamda geçmişte yaşanan vesayet anlayışını, bugün PKK ve onun uzantıları siyasi parti olarak da HDP bölgede baskıyı oluşturmaya çalışıyor. Bugüne kadar hiçbir vesayete izin vermedik, bundan sonrada izin veremeyeceğiz" dedi. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Elvan: Hdp'nin Çözüm Sürecini Sabote Etmeye Yönelik Girişimi Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement