Bakan Elvan Karaman'da - Son Dakika
Politika

Bakan Elvan Karaman'da

Bakan Elvan Karaman\'da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yarından itibaren ücretsiz olarak 1 hafta hizmet verecek olan Yüksek Hızlı Trene vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

27.07.2014 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yarından itibaren ücretsiz olarak 1 hafta hizmet verecek olan Yüksek Hızlı Trene vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Karaman Belediyesi'nin Aktekke Kent Meydanı'nda düzenlediği iftar programına katılmak üzere memleketi Karaman'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Düzenlenen görkemli bir törenle hizmete başlayan Ankara- İstanbul Yüksek Hızlı Tren'in şimdiden büyük ilgi gördüğünü belirten Bakan Elvan, "Bildiğiniz gibi Yüksek Hızlı Tren'in Ankara-İstanbul seferleri 1 hafta boyunca ücretsiz olacak. Bu uygulama yarından itibaren başlayacak ve günde yaklaşık 5 bin yolcu taşınacak. Şimdiden çok yoğun bir talep var. Biraz önce genel müdürümle görüştüm ve ciddi oranda bir talep olduğunu öğrendim. Türkiye için son derece önem arzeden büyük bir mega projedir. Türkiye'nin iki büyük kentini birbirine bağlayan en önemli Yüksek Hızlı Tren hattımız oldu. Artık vatandaşlarımız Ankara'dan İstanbul'a, İstanbul'dan da Ankara'ya çok süratli ve hızlı bir şekilde ulaşabilecekler" dedi.

ANKARA-İSTANBUL HATTININ AÇILMASINDAN RAHATSIZ OLANLAR VAR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, dün hizmete açılan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının açılmasından rahatsız olan kesimlerin olduğunu belirterek, "Bunu bugünkü bazı gazetelerde görmeniz mümkündür. Çok önemli bir açılış gerçekleştiriliyor. O açılışın hiç önemi yokmuş gibi sadece, Hızlı Tren ilk seferinde arıza yaptı manşetleri atılıyor. Sadece 15 dakikalık bir duraklama oldu. Ama o 15 dakika birileri tarafından 45 dakikaya çıkarıldı. Bunlar maksatlı yapılan haberler. Halkımız bu yaptıklarımızı görüyor. Bundan sonra da bu hizmetleri vermeye devam edeceğiz" dedi.

"CHP VE MHP, KENDİ ÇIKARDIĞI CUMHURBAŞKANI ADAYINI TANIMIYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin Cumhurbaşkanlığı için ortak aday olarak çıkardıkları Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tanımadıklarını söyleyen Bakan Elvan, "Bir Cumhurbaşkanı adayı halkın bildiği ve tanıdığı birisi olmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi bir Cumhurbaşkanı adayı gösterecekse, kendi partisinden tanınmış, toplum tarafından bilinen birisini aday gösterebilirdi. Milliyetçi Hareket Partisi'de keza öyle, kendi içinden Türkiye'nin tanıdığı sevdiği bir insanı aday gösterebilirdi. Ama bunları tercih etmediler. Birileri hazırladı, pişirdi, bunların önüne sundu. Ben merak ediyorum CHP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı seçim sürecinden önce Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu ile teşrik-i mesaisi oldu mu. Birbirlerini tanıyorlar mıydı. Aynı soruyu MHP Genel Başkanı için de soruyorum. Varsa açıklasınlar. Biz eskiden beri bu arkadaşı tanıyoruz. Ama ben kendi adaylarını bile tanımadıklarını düşünüyorum" diye konuştu.

"KİM NE SUÇ İŞLEMİŞSE BUNUN HESABINI VERMELİDİR"

Dinlemelerle ilgili olarak Emniyete yapılan operasyonlar hakkında da sorulan sorulara cevap veren Bakan Elvan, "Kim ne suç işlemişse bunun hesabını vermelidir. Devlet yapısı içerisinde, hukuk düzeni içerisinde, yasa düzeni içerisinde farklı bir yapı oluşturamazsınız. Devletin düzeni ne ise ona uymak zorundasınız. Eğer birileri yasa dışı telefon dinlemeleri yapmış ise bizlerin bunları kabul etmesi mümkün değildir. Yapılacak her şey yasal çerçeve içerisinde olmalıdır. Artık Türkiye önümüzdeki süreçte demokrasi standardımızın daha da yukarı çıkmasıyla çok daha sağlam, güçlü bir alt yapıya kavuşacak. Bizim arzumuz budur. Kim yasa dışı ne yapıyorsa, bunun cezasını çekmeli hesabını vermelidir"şeklinde konuştu.

Bakan Elvan, daha sonra Karaman Kalesinde bulunan stantları gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Elvan, AK Parti Karaman İl Başkanlığı tarafından açılan "Recep Tayyip Erdoğan Gönüllüleri" standı da ziyaret etti.

Karaman Belediyesi'nin Aktekke Kent Meydanı'nda düzenlediği iftara Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın yanı sıra eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli ile vatandaşlar katıldı. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Elvan Karaman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement