Bakan Elvan Karaman'da - Son Dakika
Politika

Bakan Elvan Karaman'da

Bakan Elvan Karaman\'da

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman’da düzenlenen Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması’nın Türkiye finaline katıldı.

05.09.2014 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman'da düzenlenen Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nın Türkiye finaline katıldı.

PTT Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve bu yıl 43.'sü gerçekleştirilen Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nın Türkiye finali Karaman'da gerçekleştirildi. 1. İstasyon Caddesi'nden başlayan yarışmanın startını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan verdi. PTT Genel Müdürü Osman Tural, Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, daire müdürleri ve vatandaşların da katıldığı törende konuşan Bakan Elvan, AK Parti hükümetleriyle birlikte Türkiye'nin bir değişim ve dönüşüm sürecine girdiğini belirtti. Bakan Elvan, PTT Genel Müdürlüğü'nün diğer kamu kurumları gibi değişim ve dönüşüm sürecine çok iyi ayak uyduran kurumlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Karaman'a Selçuklu mimarisinde güzel bir PTT binası kazandıracaklarını dile getiren Bakan Elvan, "Hatırlayın 2002 öncesini. Zarar eden bir PTT, her yıl devletin bütçesinden kaynak aktarılan bir kurum. Kendisini büyütemeyen, geliştiremeyen bir kurum. İşte böyle bir kurumu biz bugün bankalarla rekabet edebilen, yine firmalarla özellikle dağıtım firmalarıyla rekabet edebilen bir yapıya kavuşturduk. Bugün PTT Genel Müdürlüğümüz yılda 200 milyon lira civarında kar ediyor. Toplumun ve teknolojinin gereklerini teker teker yerine getiren, bu alanda rekabet gücünü her geçen gün artıran bir kurumumuz. Biz PTT Genel Müdürlüğümüzle gurur duyuyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde de bu kurumumuzu daha da güçlendirip çok iyi konuma getireceğiz" dedi.

"KARAMAN'IN REKABET GÜCÜ ARTIYOR"

Bakan Elvan, ulaşım altyapısı güçlü şehirlerin kalkınmada kısa sürede mesafe aldığını anımsatarak, "Karamanımız her geçen gün büyüyor, gelişiyor ve her geçen gün rekabet gücü artıyor. Burada ulaşım alt yapısı son derece önemli. Güçlü bir ulaşım alt yapınız varsa, diğer illerle güçlü bir bağlantınız varsa özellikle gelişme anlamında, kalkınma anlamında çok kısa sürede mesafe katedebilirsiniz. Bizde bu doğrultuda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Özellikle demiryolu ve karayolu projelerimiz hızla devam ediyor. Bugün itibariyle aşağı yukarı 3 milyar liralık proje tutarı olan hızlı tren yatırımına başlamış bulunuyoruz. Biliyorsunuz Karaman- Konya istikametindeki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de Karaman- Ulukışla arasındaki çalışmalar da başlayacak. Hızlı tren alt yapısını oluşturmaya başlamış olacağız. Diğer taraftan Karaman'a ister kuzeyden, ister güneyden, ister doğudan, ister batıdan nereden gelirseniz gelin her yerde şantiyelerimiz var. Yine turizm alanında, spor alanında çok önemli gelişmeler olacak. Gençlik ve Spor Bakanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde Karamanımıza çok güzel bir stadyum kazandıracağız. Yine ilçelerimize de spor alanlarını kazandıracağız. Bunların planlamasını da yaptık" diye konuştu. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Elvan Karaman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement