"Türkiye Geliştikçe Üç Havalimanına da İhtiyacımız Olacak" - Son Dakika
Politika

"Türkiye Geliştikçe Üç Havalimanına da İhtiyacımız Olacak"

Bakan Elvan, "Türkiye geliştikçe, büyüdükçe hem Atatürk Havalimanına, hem Sabiha Gökçen'e, hem de 3. havalimanına ihtiyacımız olacak." dedi.

08.01.2015 11:06  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi, "Türkiye geliştikçe, büyüdükçe hem Atatürk Havalimanı'na, hem Sabiha Gökçen'e, hem de 3. havalimanına ihtiyacımız olacak" dedi.

Bakan Elvan, Atatürk Havalimanı'nda yapılan TAV kira ödemesi töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Irak'ın Atlasjet uçuşlarını durdurmasıyla ilgili soru üzerine Elvan, "Bu konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığımız, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüz ve ilgili firma görüşmelerini sürdürüyor. Yine Dışişleri Bakanlığımız yine Irak yönetimi ile bu konuyu görüşüyorlar, büyükelçilik nezdinde girişimde bulunuyorlar. Bugün de Dışişleri Bakanlığı Müsteşarımız, Sivil Havacılık Genel Müdürümüz ve ilgili firma yöneticisi bir araya gelecekler. Konu üzerinde çalışılıyor" dedi.

3. havalimanı tamamlandığında Atatürk Havalimanı'nın da kullanılmaya devam edeceğini kaydeden Bakan Elvan, "Tarifeli sefer dışındaki tüm seferlerin yapılması Atatürk Havalimanı'nda söz konusu olacak. Bu charter uçuşları olabilir, kargoya yönelik uçuşlar olabilir, özel uçuşlar. Yurt dışına gittiğinizde çok sayıda havalimanı olduğunu görüyorsunuz. Dolayısıyla bizim ihtiyacımız olacak. Türkiye geliştikçe, büyüdükçe hem Atatürk Havalimanı'na, hem Sabiha Gökçen'e, hem de üçüncü havalimanına ihtiyacımız olacak, kimse merak etmesin" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Türkiye Geliştikçe Üç Havalimanına da İhtiyacımız Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement