Bakan Elvan ve Bakan Eroğlu Afyonkarahisar'da Yeni Yapılan Karayollarını Hizmete Açtı - Son Dakika
Politika

Bakan Elvan ve Bakan Eroğlu Afyonkarahisar'da Yeni Yapılan Karayollarını Hizmete Açtı

Bakan Elvan ve Bakan Eroğlu Afyonkarahisar\'da Yeni Yapılan Karayollarını Hizmete Açtı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, geçmiş dönemlerde yapılan yatırımlara ve açılışlara değinerek, “Geçmişte ben bir tuvaletin açılışı için Bakan gittiğini biliyorum, internete bakın göreceksiniz.

12.01.2015 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, geçmiş dönemlerde yapılan yatırımlara ve açılışlara değinerek, "Geçmişte ben bir tuvaletin açılışı için Bakan gittiğini biliyorum, internete bakın göreceksiniz. Ama şimdi dev projelere imzamızı atıyoruz, Allah'a şükür bununla da gurur duyuyoruz" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen "Karayolları Açılış Töreni"ne katıldılar. Kütahya bölünmüş yolunun başladığı Afyonkarahisar'daki, Kütahya- İzmir kavşağında yapılan törenin açılışında konuşan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'a hükümetin geçmiş yıllara nazaran büyük, devasa yatırımlara imza attığını hatırlattı. Geçen yıl itibari ile Afyonkarahisar'a 9 milyar TL'lik yatırımlara imza atıldığını aktaran Bakan Eroğlu, "Yapılan yatırımlar arasında en büyük yatırımı yapan Ulaştırma Bakanlığı 2.9 milyar TL yatırım yaptı. Daha yapacakları da vardır. Geçmişte yolların hali malumdu ben İstanbul, Ankara, İzmir'e giderken bin bir zorlukla gidilirdi. İstanbul'a geçmişte 10-12 saatte gidilirdi. Bilecik rampaları aşılabilir miydi? Antalya'ya 6 saatten önce gidilmezdi. Ama şimdi. Afyonkarahisar bütün yolların kavşak noktası, bütün yollar Roma'ya çıkardı, ama biz onu kaldırdık bütün Yollar Afyonkarahisar'a çıkar diyoruz. Karayolları yüzümüzün akı olan bir kurum. Geçmişte bölünmüş yol o kadar azdı ki sadece 5 bin kilometre idi 80 yılda 5 bin kilometre yol yapılırken ama şimdi Karayolları 17 bin 600 kilometre bölünmüş yol ile destan yazdı. Geçmişte Bolu Tüneli vardı, geçmiş hükümetler 30 yılda bitiremedi, dediler ki, 'Acaba burayı patates deposu mu yapsak ya da kapatsak mı?' diye, o zamanki Başbakanımızı Recep Tayip Erdoğan talimat verdi ve orası yıldırım hızı ile açıldı. Bakın sadece Bolu Tüneli değil, İstanbul'a giderken Bozüyük'ten giriyorsunuz, Sakarya Kavşağından çıkıyorsunuz. Hükümetimizde önce eski Türkiye'de yılda sadece 600 kilometre tünel açıyordu, ama şimdi Karayolları yılda 13 bin metre tünel yapıyor, yani 25 kat çalışıyor işte yeni Türkiye bu, önümüzü açan Erdoğan'ın yolu bu" diye konuştu.

"458 MİLYON TL'LİK YATIRIMLARI BİR DEFADA AÇIYORUZ"

Konuşmasında, geçmiş hükümetler zamanında yapılan yatırımlara değinen Bakan Eroğlu şunları söyledi:

"Bakın biz kaç kilometre yol açıyoruz, Başbakan'ın falan geldiği yok, sadece Bakanlar geliyor, 458 milyon TL'lik yatırımları bir defada açıyoruz. Geçmişte ben bir tuvaletin açılışı için Bakan gittiğini biliyorum, internete bakın göreceksiniz. Ama şimdi dev projelere imzamızı atıyoruz, Allah'a şükür bununla da gurur duyuyoruz. Afyonkarahisar'ın 500 kilometre bölünmüş yolu var. Geçmişte Sandıklı'da Damlalı Boğazı, Ankara yolunda Köroğlu beli, Bilecik Rampaları aşılabiliyor muydu, ama şimdi dağları deldik yollarlı açtık, açacağız da."

"BUGÜN AFYONKARAHİSAR'IN YOLLARININ YÜZDE 50'Sİ BÖLÜNMÜŞ YOLDUR"

Törende konuşan Bakan Elvan ise Türkiye ve Afyonkarahisar'da yapılan ulaşım yatırımlarına dikkat çekerek bölünmüş yol ve Yüksek Hızlı Tren (YHT) alanında yapılan yatırımlardan bahsetti. Afyonkarahisar'da bölünmüş yol alanında önemli mesafeler katedildiğini aktaran Bakan Elvan, "Afyonkarahisar istiklalin simgesi haline gelmiş bir şehrimizdir. Afyonkarahisar insanı ve şehitleri ile gönüllerimizin şehridir. Sizlere yol yapmaktan da gurur duyuyoruz. Afyonkarahisar'ı bölünmüş yollarla donatmış, havaalanı yapıp, YHT getirip, bilişimdi, iletişimde mahrum olan Afyonkarahisar'ı Avrupa şehirleri konumuna getirmişsek bu sizlerin gönüllerini yapmak içindir. İktidara geldiğimizde Afyonkarahisar'da il ve devlet yolu olarak bin 25 kilometrelik yolun sadece 54 kilometresi devlet yolu idi. Ama bugün Afyonkarahisar'ın yollarının yarısı, yani yüzde 50'si bölünmüş yoldur. Afyonkarahisar'ı şimdi yüksek kaliteli yolları ile Marmara, Akdeniz ve Ege ile kesintisiz hale getiriyoruz. Eskiden Antalya'ya 4 saatte gidiyordunuz, bugün 2 saatte gidiyorsunuz, eskiden otobüs ile İstanbul'a 10-12 saatte giderken bugün 4 saatte 15 dakikada gidiyorsunuz. Geçmiş hükümetler gece gündüz acaba ne yapıp ta şu küçük açılış yaparız diye düşünüyorlardı, ama biz şimdi açılışları toplu yapıyoruz. Çalışmaktan, üretmekten açılışlara zaman ayıramıyoruz" dedi.

"GEÇMİŞTE TRENLERİMİZ, LOKOMOTİFLERİMİZ KAPLUMBAĞA HIZI İLE GİDİYORDU"

Kentlere yaptığı ziyaretlerde artık vatandaşların bölünmüş yol talebinde bulunmadığını belirten Bakan Elvan konuşmasına şöyle devam etti:

"İllere gittiğimiz vatandaşlar bölünmüş yol talebinde bulunmuyor, çünkü onların isteklerini gerçekleştirdik. Artık vatandaşlarımız YHT istiyor. Bugün Türkiye'yi YHT işletmeciliğinde dünyada 8., Avrupa'da 6. sıraya yükselttik. Dahada yukarılara çıkacağız inşallah. Afyonkarahisar'ı Ankara'ya ve İzmir'e YHT ile bağlayacağız. Çalışmalara başladık. Polatlı'da çalışamalar devam ediyor. Afyonkarahisar'ı, Antalya'ya YHT bağlamak için çalışmalar devam ediyor. Bu da 2023 hedefleri arasında YHT ile Afyon İstanbul arasına 2 saat 25 dakikaya düşüreceğiz. Afyonkarahisar İzmir arasını 2 saate düşüreceğiz. Afyonkarahisar'dan Sivas'a gitmek isteyen birisi 15-16 saate gider, ama YHT ile Afyonkarahisar'dan Sivas'a 3,5 saatte gider gördüğünüz gibi doğu ile batıyı bölünmüş yollarla, YHT ile birbirine bağlayacağız. Biz sadece bölünmüş yollarla yaptığımız ve yapacak olacağımız YHT ile yetinmiyoruz. 100-80-90 yıl önce Cumhuriyeti kurulurken ilk yıllarda yapılan demiryolları hatlarına biz gelinceye kadar kimse dokunmadı. Trenlerimiz, lokomotiflerimiz kaplumbağa hızı ile gidiyordu biz görevi devraldığımızda 10 bin kilometre demiyolu vardı. Bu 10 bin kilometre demiryolunun 8 bin 500 km baştan aşağı yeniledik. 2016 yılı sonu itibari ile bizden önce yapılan kalan bin 500 kilometreyi bütün demiryollarını baştan aşağı yenileceğiz. 35-40 kilometre hızla giden trenlerimiz, 120 kilometre ile gitmiş olacak. Biz sadece yolcu değil, yük taşımacılığını da düşünüyoruz."

AFYONKARAHİSAR'DAN GEÇECEK OLAN YENİ OTOYOL KONUSU

Son olarak kentten geçmesi planlanan yeni otoyol projesi konusuna da değinen Bakan Elvan, "Zaman zaman kamuoyunda Afyonkarahisar'ın artık kavşak noktada olmayacağı ve otoyolun Afyonkarahisar'dan uzak bir noktadan geçecek diye haberler duyduk. Otoyol çalışması proje aşamasında Afyonkarahisarlıların talebini almadan bir şey yapmayız. Bizi eleştirenlere bir şey sorun buraya bir çivi çakmışlar mı, bu kente çivi çakmayanların bakanlarımızı, milletvekillerimizi eleştirmeye hakkı yok. 10 yıl önce Afyon köy konumundaydı, bugün Afyon Türkiye'nin en gelişmiş illeri arasında sanayi, ticareti, turizmi ile hangi açıdan bakarsanız bakan, Afyon gelişiyor, büyüyor hızla kalkınıyor" şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen törene Bakanların yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve daire müdürleri ile vatandaşlarda katıldı.

Afyonkarahisar- Kütahya bölünmüş yolu (47 kilometre) Sandıklı- Keçiborlu yolu (69 kilometre), Dinar-Dazkırı- 2. bölge hududu yolu (55 kilometre) olmak üzere toplamda yaklaşık 658 milyon TL'ye mal olan yolların açılışı törene katılan protokol üyeleri tarafından yapıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Elvan ve Bakan Eroğlu Afyonkarahisar'da Yeni Yapılan Karayollarını Hizmete Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Şaphane İlçe Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi
    05:42 Şaphane İlçe Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi

    18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı kapsamında Şaphane İlçe Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri ve gazilere onuruna iftar yemeği düzenlendi. Kaymakam İsmail Karakoç, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenerek sohbet etti ve Ramazan ayının öneminden bahsetti.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a ilişkin kararını yayımladı
    02:08 Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a ilişkin kararını yayımladı

    Anayasa Mahkemesi, Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a eklenen geçici 1. maddenin birinci cümlesi ve üçüncü cümlesinin bir kısmının iptaline ilişkin kararın gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ile 134 milletvekilinin açtığı iptal davası sonucunda verildi. İptal edilen madde, kamulaştırma kararları üzerine açılan davalarda idare aleyhine açılacak davalarda kamulaştırma bedelinin mahkeme veznesine depo edilmesini öngörüyordu.

  • Özgür Özel, Partisinin Genç Adaylarıyla:
    02:06 Özgür Özel, Partisinin Genç Adaylarıyla: "Onlara Güvenmek, Yol Açmak, İmkan Tanımak Çok Önemli"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul’daki Dijital Deneyim Müzesi’nde bir araya geldi. Özel, “Benim bir gence inanıp da sükut-u hayale uğradığım çok istisnadır ama çok inandığım yaşıtlarım beni çok sükut-u hayale uğratmıştır. Siyasette gençler yedek kulübesinde yaşlandıkça ileride olmaması gerektiğini düşündüğümüz her şeyi yedek kulübesinde öğreniyorlar ama sahada hiç kötü bir şey öğrenmiyorlar, kötü bir şey yapmıyorlar. Onlara güvenmek, yolunu açmak ve onların kendinden daha gençlerin yolunu açması için onlara imkan tanımak çok önemli. Ben çok güveniyor ve inanıyorum” dedi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli etkinliklere katılacak
    02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli etkinliklere katılacak

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirilecek olan Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni, Arnavutköy- İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni, Mamak Yeşilbayır Mahallesi Sağduyu Caddesi'nde düzenlenecek Toplu Açılış Töreni ve ATO Congresium'da şoför esnafı ile iftar programına katılacak.

  • Bağcılar'da kadın muhtar adayına 4 gün içinde ikinci kez silahlı saldırı
    01:53 Bağcılar'da kadın muhtar adayına 4 gün içinde ikinci kez silahlı saldırı

    Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi'nde muhtarlık seçimlerine katılan Münevver Adan, seçim ofisi olarak kullandığı yerin önüne kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından ikinci kez silahlı saldırıya uğradı. Adan, saldırıların tekrarlanmasından endişe duyuyor ve can güvenliğinden endişe ettiğini belirtiyor. Polis ekipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.


Advertisement