Bakan Elvan, Yabancı Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Bakan Elvan, Yabancı Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi nedeniyle yabancı yatırımcıların hiçbir kaygı içerisinde olmaması gerektiğini belirterek, "Biz onlara hep kucak açtık ve açmaya devam edeceğiz.

17.08.2016 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi nedeniyle yabancı yatırımcıların hiçbir kaygı içerisinde olmaması gerektiğini belirterek, "Biz onlara hep kucak açtık ve açmaya devam edeceğiz." dedi.

Elvan, Bükreş'te Rumen ve Türk iş adamlarıyla yaptığı görüşmenin ardından yabancı basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Darbe girişiminin Türkiye ekonomisine sınırlı etkilerinin olduğuna değinen Elvan, ekonomik göstergelerinin şeffaf ve herkese açık olduğunu vurguladı. Elvan, Türkiye'nin ekonomik göstergeler itibarıyla Avrupa'nın en iyi ekonomileri arasında yer aldığına dikkati çekti.

Bakan Elvan, yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik birçok adım atıldığını belirterek, Rumen iş adamlarını ülkenin sağladığı fırsatları yerinde görmeleri için Türkiye'ye davet etti.

Elvan, bir basın mensubunun, "Darbe, girişimci yabancı yatırımcıyı korkutmayacak mı?" sorusu üzerine, "Darbe girişimi nedeniyle yabancı yatırımcılar hiçbir kaygı içinde olmasınlar. Biz onlara hep kucak açtık ve açmaya devam edeceğiz. Son günlerde Türkiye'ye yönelik dezenformasyonun çok yoğun olduğunu görüyoruz. Bu, FETÖ mensupları tarafından yapılan bir algı operasyonudur" diye konuştu.

Romanya'da bulunan ve FETÖ'ye destek veren Türk şirketler ile okullar hakkındaki bilgileri Romanya hükümetine ilettiklerini belirten Elvan, gerekli adımların atılmasını beklediklerini söyledi.

Elvan, Türkiye'nin temel hedefinin AB üyeliği olduğunun altını çizerek, "Ancak AB sözünde durmamıştır, teknik süreci siyasi sürece çevirmiştir. Müzakere sürecinde Türkiye mevzuatının önemli kısımını AB ile uyumlu hale getirmiştir. Bu uygulanan siyasi engeller diğer hiçbir aday ülkeye uygulanmamıştır. Biz Avrupa'nın bir parçasıyız." ifadelerini kullandı.

Elvan'ın heyetinde yer alan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da darbe girişimine karşı siyasi partilerin ortak bir tavır sergilediğini belirterek, söz konusu dayanışmanın önemine değindi.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise birçok Avrupa devletinin darbe girişimine karşı sessiz kaldığına dikkati çekerek, bu süreçte Türkiye'ye destek veren Romanya'ya teşekkür etti.

Bakan Elvan, Yabancı Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Elvan, Yabancı Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement