Bakan Elvan Yaralıları Ziyaret Etti - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Elvan Yaralıları Ziyaret Etti

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ele başının da Türkiye'ye getirilmesi halinde örgütün tamamıyla temizleneceğini söyledi.

19.07.2016 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ele başının da Türkiye'ye getirilmesi halinde örgütün tamamıyla temizleneceğini söyledi.

Elvan, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanarak, Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı.

Elvan, yaralılara, ziyareti sırasında, "Sizler gerçek anlamda vatanseversiniz" dedi. FETÖ'nün Meclisi ve halkı bombaladığını anımsatan Elvan, darbecilere karşı mücadele edenlerin desteği ile Türkiye'nin aydınlık günlere kavuşacağını aktardı.

Darbe talimatı verenlerin ve millete karşı silah doğrultanların en ağır şekilde cezalandırılacağını vurgulayan Elvan, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunlar devletin milyonlarca lira para yatırarak okuttuğu çocuklar. Düşünün devletin okullarında, askeri okullarda okuyup da devletin emanet ettiği silahları vatandaşın üzerine sıkan ihanet şebekesi... Türkiye'nin gözbebeği olan TSK içerisindeki FETÖ mensuplarını da birer birer temizleyeceğiz."

Elvan, vatandaşın dik duruşu ve sokağa çıkması sayesinde FETÖ'ye en büyük cevabın verildiğini belirterek, "Halkın verdiği paralarla alınan silah, tank, uçak ve helikopterlerle bunları yapıyorlar. Biz onları ne için oturttuk, 'bu ülkeyi müdafaa etsin' diye oturttuk. Ama bunlar kendi halkının üzerine ateş açtılar. İnşallah bunların ele başlarını da Türkiye'ye getirirsek o zaman bunlar tamamıyla temizlenecek. Kökünü kazıyacağız Allah'ın izniyle. Bunların bölücü terör örgütünden daha tehlikeli bir örgüt olduğunu tüm milletimiz gördü." diye konuştu.

"Türkiye geriye gitmesin diye sokağa çıktım"

Darbe girişimini protesto ederken yaralanan Erhan Karagöz ise Bakan Elvan'a sokağa çıkma nedenini "Türkiye'nin 50 sene geri gitmemesi için oraya çıktım" sözleriyle açıkladı. Karagöz, darbecilerin hiç tereddüt etmeden halkın üzerine bomba attığını anlattı.

Yaralılardan Şevket Karamık da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimi sırasındaki tavrını överek, "Allah Reisimizi başımızdan eksik etmesin." dedi.

Başından geçenleri anlatan Karamık, "Vurulduktan sonra yanımdaki diğer yaralı arkadaşımla birlikte kelime-i şehadet getiriyorduk. Bu esnada bir er eli tetikte geldi, beni vuracağını sandım ancak o cep telefonumu alarak ambulansı çağırdı. Ben de ona teşekkür ettim. Ere talimat verenlerin ona bağırdığını duydum ancak ne dediklerini anlamadım. Bu canilerin bir an önce asılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Mahşer günü gibiydi"

Saldırılar sırasında bir ayağını kaybeden Emre Doğan da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önündeyken füze atıldığını ve şarapnel parçasının beline girdiğini anlatarak, her yerin mahşer günü gibi olduğunu söyledi.

İlyas Karacaoğlan da Külliye'nin önündeki yaralıları almaya gelen ambulansların darbeci askerler tarafından engellendiğini ancak vatandaşın çabasıyla bu kişilerin kurtarıldığını kaydetti.

Olay yerine gelen polis arabalarının vatandaşı cesaretlendirdiğini aktaran Karacaoğlan, devletin silahlarını vatandaşa doğrultan darbecilerin cezalandırılmasını istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan Elvan Yaralıları Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement