Bakan Elvan: YHT'nin Camında Çatlak Vardı, Güvenlik İçin Durdu - Son Dakika
Güncel

Bakan Elvan: YHT'nin Camında Çatlak Vardı, Güvenlik İçin Durdu

Bakan Elvan: YHT\'nin Camında Çatlak Vardı, Güvenlik İçin Durdu

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Başbakan'ın da için olduğu YHT'nin arızalanması ile ilgili, "Sabotaj olmayabilir ama kafamda soru işaretleri var." dedi.

25.07.2014 19:09  Güncelleme: 22:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan İzmit takınlarında arıza yaparak durmak zorunda kalan Yüksek Hızlı Tren ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Elvan, "Trenin camında çatlak vardı. Güvenlik nedeniyle durdu tren. Sabotaj olmayabilir ama kafamda soru işaretleri var." dedi. Bakan'ın açıklaması yaşanan arıza ile ilgili soru işaretlerinin doğmasına ve kafaların karışmasına neden oldu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan konuyla ilgili trende basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

"DAHA ÖNCE GEÇEN TRENDE OLMADI"

"Elektriğin olmadığı bir bölümde kataner telini tutan bağlantının aşağı inmesi söz konusu. Hadise bundan ibaret. Önden 15 dakika önce başka bir tren geçmişti. Daha önceki trende bu olmadı.

"SABOTAJ OLMAYABİLİR..."

Net olarak bir şey söylemem mümkün değil. Sadece bu durum kafamda bir soru işareti yaratıyor.
Sabotaj olmayabilir. Böyle bir şey ifade etmiyorum. Ama kafamda bir soru işareti var.
Makinist 15 yıldan bu yana ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını ifade ediyor."

"ARIZA NEDENİNİ BİZDE BİLMİYORUZ"

Yaklaşık 20 dakika sonra arıza giderilip tren hareket ederken, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, "Sayın bakanım daha önce böyle bir şey olmamıştı, hiç anlayamadık. Nedenine bakıyoruz" dediği duyuldu.


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bakan Elvan: YHT'nin Camında Çatlak Vardı, Güvenlik İçin Durdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • FENASİ: KUŞTUR KUŞ 13 2 Yanıtla
  • heyhat: kafamda deli sorular 9 1 Yanıtla
  • DENGE: ulan rezil oldunuz be bir yht yapacağız diye. daha deneme sürüşlerinde defalarca aksilik çıkmıştı. zorlamayın kardeşim olmayacak işte zorlamayın bu işler bize göre değil. biz çakmağı bile dışardan almaya devam edelim teknoloji üretmek neyimize illa bu yht de bir kaç yüz insanı öldürüp öylemi vaz geçeceksiniz bu sevdadan. 3 5 Yanıtla
  • zaman: tamam saatte 300 km yaptigini yazioyrlar tayipin bindigi tren saatte kac km yaptigini yazmiyorlar demke sadece yürüme temposiyle sürmüsler ve bu ariza olmus cünkü onun canini koltuk ugruna cak tatli olmalidirki 300 km yapmamislar ama halkin canin onun icin bir sinek kadar önemsiz zaten önemli olsa soma olayinda sonra bazi tedbirler alirlardi insanlari o yerin altina sokmak icin yapmadiklari tehdit kalmadi ve halen rant uguruna koltuk ugruna neler yapiyorlar bu ülkein basina namuslu dürust bir insan lazim 5 3 Yanıtla
  • yani: 2. ci el mi bu ne iş 5 1 Yanıtla
  • mehmet: birsürü chp ve kuklası mhp zihniyetli insanlar yorum yapmışsınız gurur duyacağınzı yerde ülkenin ürettiği mala cana hakaret ediyorsunuz aşağılıyorsunuz ermeni ve yahudilerden teröristlerden önce siz onlardan daha tehlikelisiniz çünkü içimizdesiniz allah sizin elinize dşürmesin bizi sizi de hafızamdan hiç çıkmıyor devrim arabası yapılırken oradaki hainlere kalleşlere benzetiyorum sizi ayrıca şunu da söylemeden geçemicem bu memlekette koyun biz olmuyoruz siz oluyorsunuz çünkü koyunlar güdülür. 2 4 Yanıtla
  • DALTON: aha benim adım elvan dalton, ben gezerim balkon balkon 6 0 Yanıtla
  • haram lokma yemedik: Sadece trenin camında mı çatlak var, hepinizin kafası çatlak. başınızdaki zalim ne içiriyor size bilmiyorum ki. 4 1 Yanıtla
  • doğan okur: paraleller trenin soluna topluca yüklenmiş trende dengeyi kaybetmiş :)) 3 1 Yanıtla
  • BURAK: TREN SOLAMI ÇEKİYOR NE 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bodrum'a Star Legend isimli kruvaziyer geldi
    15:06 Bodrum'a Star Legend isimli kruvaziyer geldi

    Muğla'nın Bodrum ilçesine Bahamalar bayraklı Star Legend isimli kruvaziyer gemisi, 180 yolcuyla geldi. Yolcular ilçe merkezini gezdi ve alışveriş yaptı.

  • Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, öğrencileri ağırladı
    15:04 Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, öğrencileri ağırladı

    Germencik Himmet Çondur Cumhuriyet Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler, Belediye Başkanı Burak Zencirci'yi ziyaret etti. Başkan Zencirci, öğrencilerle ilgilenerek teşekkür etti.

  • Erzurum'da Yaralı Kuşlar Tedavi Altına Alındı
    15:03 Erzurum'da Yaralı Kuşlar Tedavi Altına Alındı

    Erzurum'un Horasan ilçesinde, jandarma timi tarafından yaralı ve bitkin halde bulunan kerkenez ile ibibik kuşu tedavi edilmek üzere yetkililere teslim edildi. Kuşlar tedavinin ardından doğaya salınacak.

  • Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası
    15:02 Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kayserispor'a Adana Demirspor maçında yaşanan saha olayları ve çirkin tezahürattan dolayı toplamda 252 bin TL para cezası verdi. Ayrıca, çirkin tezahüratta bulunan misafir tribün seyircilerinin bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişleri engellenecek.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı
    15:02 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yaklaşık 3 saatte söndürüldü. Yangın sonucunda can kaybı ve yaralanma olmazken, olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı
    15:01 Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari şüpheli, Kepsut ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, adli işlemlerinin ardından tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.


Advertisement