Bakan Eroğlu, Balıkesir'de 8 Tesis Temelini Atacak - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu, Balıkesir'de 8 Tesis Temelini Atacak

Bakan Eroğlu, Balıkesir\'de 8 Tesis Temelini Atacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Balıkesir programı kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen 8 tesisin temelini atacak.

11.03.2014 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Balıkesir programı kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen 8 tesisin temelini atacak. Eroğlu, 327 milyon TL tutarındaki 9 adet yatırım müjdesi ile Balıkesir'e gidiyor.

Eroğlu Balıkesir programı kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen 8 tesisin temelini atacak. Eroğlu, yarın Edremit'te düzenlenecek olan toplu temel atma merasimi ile yaklaşık 32 milyon TL yatırım bedelli 8 adet tesisin temelini atacak.

-"BALIKESİR'E 32 MİLYON TL'LİK 8 TESİS"-

Eroğlu, Edremit'te düzenlenecek toplu temel atma merasiminde Bandırma Emre Göleti Sulaması, Balıkesir- Merkez Deliktaş Göleti ve Sulaması, Gönen Körpeağaç Göleti ve Sulaması ile birlikte 5 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak.

-"42 BİN 610 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SUYA KAVUŞACAK"-

Temeli atılacak tesisler ile 42 bin 610 dekar zirai arazi sulamaya açılacak, taşkın koruma tesisleri ile de 1 ilçe, 1 belde ve 3 köyde taşkından korunacak.Eroğlu program kapsamında Balıkesir'e vereceği 327 milyon TL'lik sulama, ormancılık, meteoroloji çalışmalarından oluşan 9 adet müjdenin detaylarını açıklayacak.

-"BALIKESİR'E 29 ADET GÖLET VE SULAMA TESİSİ İNŞA EDİLİYOR"-

Balıkesir'e "1000 Günde 1000 Gölet Projesi" (GÖLSU) kapsamında toplam 29 adet gölet ve sulama tesisi inşa ediliyor. Bu gölet ve sulama tesislerinin 5 adedi tamamlanmış olup, diğer tesislerinde tamamlanmasıyla toplam 38 bin 325 dekar münbit toprak suya kavuşacak.

-"BALIKESİR'E SON 8 AYDA 562 MİLYON TL'LİK 45 MÜJDE"-

Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 31 Ağustos 2013 tarihinde Balıkesirlilere verdiği 36 müjdeye ilave olarak 327 milyon TL yatırım bedeline sahip 9 müjde daha verecek. Böylece son 8 ayda Balıkesirlilere 562 milyon liralık

45 müjde vermiş olacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu, Balıkesir'de 8 Tesis Temelini Atacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement