Bakan Eroğlu: İzmir'in 2050 Yılına Kadar Suyu Var - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: İzmir'in 2050 Yılına Kadar Suyu Var

Bakan Eroğlu: İzmir\'in 2050 Yılına Kadar Suyu Var

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2060 yılına kadar su meselesini kökünden çözdüklerini söyledi.

14.03.2014 19:05  Güncelleme: 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'2060'a KADAR SU SORUNUN KÖKÜNDEN ÇÖZDÜK'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bayındır'ın ardından geçtiği Ödemiş'te temsili olarak bazı yatırımların temelini atıp, açılışını yaptı.

Ödemiş İlkkurşun Spor Salonu'ndaki törende konuşan Bakan Eroğlu, "Müjdeler bizim kültürümüzde var. Bir yere giderken bir şey götürülür biz de müjdelerle geldik. Heybemiz dolu geldik. İzmir İzmir olalı böyle yatırım görmedi" dedi. İzmir'e dev borularla su getirdiklerinden ve bunların detayından bahseden Bakan Eroğlu 2060 yılına kadar su meselesini kökünden çözdüklerini söyledi. 76 şehre baraj ve su getirdiklerini belirten Eroğlu "Bu kuraklıkta bizim getirdiğimiz su olmasaydı İzmir'de susuzdu. Manisa'da Gördes barajını inşa ettik 100.5 km uzunluğunda 2 m çapta isale hattıyla İzmir' e suyu biz getirdik. İzmir'in 2050 yılına kadar suyu var" dedi.

'IMF'YE 5 MİLYAR DOLAR BORÇ VEREBİLECEK TÜRKİYE VAR'

Türkiye'nin IMF borcunu, zorunlu tasarrufları hükümetlerinin ödediğini vurgulayan Bakan Eroğlu "Bizden önce 22 banka battı. 22 bankanın millete faturası bugünkü değerle 231 milyar lira ve bunları biz ödedik. Merkez bankasının kasasını boşalttılar. Geziden önce merkez bankasında 136 milyar dolar döviz vardı. Tarihin en yüksek rakamı bu. Merak etmeyin artık IMF' ye 5 milyar dolar borç verebilecek Türkiye var" dedi.

BİNALİ YILDIRIM'I ÖVDÜ

Türkiye'deki 17 bin 500 km bölünmüş yolun Binali Yıldırım'ın Bakanlığı döneminde yapıldığını hatırlatan Bakan Eroğlu "Artık yollar Afyon kaymağı gibi oldu. Binali Yıldırım Türkiye'ye hızlı treni getirdi. Diğer yandan sağlıkta muazzam dönüşüm yaşandı. Hükümetimiz İzmir'e 2013 sonuna kadar 23,5 milyar liralık yatırım yaptı. Bu değirmenin suyu nerden geliyor. Faiz lobisinin, soyulan bankaların hortumlarını kestik, millete hizmet olarak akıtıyoruz" dedi.

'TÜRKİYE'Yİ LİDER ÜLKE YAPACAĞIZ'

"Atatürkçülük ülkemizi başı dik bir şekilde muasır medeniyet seviyesine çıkarmaktır" diyen Eroğlu, "Ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktır. 2023 hedefimiz var, 2053 hedefimiz var, 2071 hedefimiz var. Ülkemizi dünyada lider ülke yapacağız. Oğlum, kızım, yavrum hedef 2073 diye ninniler söyleyeceğiz artık, çocuklarımızı öyle büyüteceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile birlikte tesislerin temsili temelleri atılıp, açılışları gerçekleştirildi. Bakan Eroğlu, daha sonra Tire'ye hareket etti.

İÖ(SS)

----KUTU----

TEMELİ ATILAN VE AÇILIŞI YAPILAN TESİSLER

Ödemiş ve Bayındır ilçelerinde düzenlenen toplu temel atma ve açılış merasimleri ile Ödemiş Rahmanlar Barajı, İzmir İçmesuyu İletim Hattı 3. Kısım (Kavaklıdere-Buca-Bornova), Bayındır Burgaz (Zeytinova) ve Ödemiş Aktaş Sulamaları, Bergama Çamavlu ve Yukarıkırıklar, Kemalpaşa Savanda, Menderes Gümüldür ve Özdere, Tire Eskioba Gölet ve Sulamaları, Dikili Çandarlı ve Karaburun Bozköy Göletleri ve 2 taşkın koruma tesisinin temeli atıldı.

Aynı merasimlerde, Aliağa Yenişakran, Menemen Süleymanlı, Torbalı Aslanlar Gölet ve Sulamaları, Seferihisar Ürkmez Sulaması Rehabilitasyonu ve 3 taşkın koruma tesisi de hizmete alındı.

Temeli atılacak ve açılışı gerçekleştirilecek tesisler ile Ödemiş ilçesine yıllık 9 milyon 360 bin metreküp, Karaburun ilçesine 2 milyon metreküp, Dikili ilçesi Çandarlı Beldesi'ne 1 milyon metreküp olmak üzere toplamda yıllık 12 milyon 360 bin metreküp içme suyu temin edilecek.

Temeli atılacak ve açılışı gerçekleştirilecek tesisler ile 56 bin 920 dekar tarım arazisi suyla buluşacak, 42 bin 730 dekar tarım arazisi, 1 köy ve 8 yerleşim yeri de taşkın tehlikesinden korunacak. - Eroğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: İzmir'in 2050 Yılına Kadar Suyu Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement