Bakan Eroğlu Burdur'da - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu Burdur'da

Bakan Eroğlu Burdur\'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Burdur Gölü’nü Kurtarma Projesi’ni imzalamak üzere Burdur’a geldi.

13.11.2015 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Burdur Gölü'nü Kurtarma Projesi'ni imzalamak üzere Burdur'a geldi.

Burdur programı kapsamında Burdur Valisi Hasan Kükrlü'yü makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada bir basın toplantısı düzenleyerek, Bakanlık çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Burdur'un 1 Kasım seçimlerinde 8 puan bir artışla AK Parti'ye büyük destek verdiğini ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın hizmetleriyle Burdur'a layık olmaya çalışacağını dile getiren Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Buraya gelmemizin sebebi; Burdur Gölü'yle ilgili büyük çalışmalar yapıldı. Burdur Gölü Yönetim Planı hazırladık, bu planın çalışması yapıldı. daha sonra Burdur Gölü Yönetim Planı Revizyonunu yaptık. Bununla ilgili eylem planı hazırladık. Burdur için fevkalade önem arz eden bu eylem planının, hayırlı olmasını gönülden diliyorum. Birinci geliş sebebimiz budur. Seçimlerden sonra geleceğime söz vermiştim. Hem teşekkür etmek için hem de işleri takip için buradayız" dedi.

59 YATIRIMDAN 31'İ TAMAMLANDI

Burdur'a her zaman hizmet heybesi dolu geldiğini söyleyen Bakan Eroğlu, son gelişinde vermiş olduğu 59 yatırım müjdesinin 31'inin tamamlandığını söyledi. Bakan Eroğlu, "Buraya müjdeler vermiştik. Şu ana kadar 59 müjde vermişiz, 303 milyon TL'lik. En büyük müjde ise bunların 31'i tamamlandı. Gerisini de inşallah önümüzdeki yıl tamamlayacağız" diye konuştu.

Bakan Eroğlu konuşmasında, Bakanlık tarafından yapılan tüm yatırımları özetle anlattı. Dere Islah Çalışmaları kapsamında ayrıca 898 köprünün de DSİ tarafından yapılacağının altını çizen Eroğlu, AK Parti İl Başkanı Ömer Bütüner'in "900 tane olsun" sözü üzerine, dere kenarına 900 adet köprü yapma sözünü verdi.

AKDENİZ GEP PROJESİ KAPSAMINDA BURDUR YATIRIMLARI

Akdeniz Gep Projesi kapsamında Burdur yatırımlarını anlatan Bakan Eroğlu, "27 adet baraj ve gölet, 46 adet sulama tesisi, 2 adet içme suyu temin tesisi, 1 adet atık su arıtma tesisi, 4 adet hidroelektrik santral tesisi, 129 adet dere ıslah çalışması, 898 adet köprü, 2 adet şehir ormanı, 7 adet bal ormanı, 15 adet mesire yeri, 38 adet tabiat turizmi etkinlik alanı, 26 adet otomatik meteorolojik gözlem istasyonu ve 1 adet yıldırım tespit ve takip sisteminin tamamlanarak hayata geçirileceğini söyledi. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu Burdur'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement