Bakan Eroğlu: Darbe Girişimi Başarılı Olsaydı, Türkiye Suriye'den Daha Kötü Duruma Düşecekti - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: Darbe Girişimi Başarılı Olsaydı, Türkiye Suriye'den Daha Kötü Duruma Düşecekti

Bakan Eroğlu: Darbe Girişimi Başarılı Olsaydı, Türkiye Suriye\'den Daha Kötü Duruma Düşecekti

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu darbe girişimi başarılı olmuş olsaydı Türkiye tamamen parçalanmıştı, Suriye'den daha çok kötü bir duruma düşecekti" dedi.

08.09.2016 22:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu darbe girişimi başarılı olmuş olsaydı Türkiye tamamen parçalanmıştı, Suriye'den daha çok kötü bir duruma düşecekti" dedi.

NG Kütahya Seramik tarafından 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'ne yaptırılacak olan ve '15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Seramik Fabrikası' adı verilen Teknik Seramik Üretim Tesisleri'nin temeli törenle atıldı. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu ve Ahmet Tan ile çok sayıda kişi katıldı.

'BAŞARILI OLSAYDI TÜRKİYE TAMAMEN PARÇALANMIŞTI'

Törende konuşan Bakan Veysel Eroğlu15 Temmuz darbe girişiminini kahraman milletin büyük bir cesaret örneği göstererek püskürttüğünü belirterek şöyle konuştu:

"15 Temmuz tarihindeki en hain alçak darbe girişimi ve ülkeyi bölme hareketine karşı gerçekten kahraman milletimiz büyük bir cesaret örneği gösterdi ve darbeyi püskürttü. Bu bakımdan bu milletle ne kadar gurur duysak azdır. Sizin yazdığınız destan dünya tarihine bir kahramanlık destanı olarak geçti. Burada halkımızın kahramanlığı, dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, meclis başkanımız, bakanlar ve bütün siyasi partiler velhasıl herkesin karşı koyması neticesinde darbe girişimi veya milleti parçalama bölme, vatanı parçalama bölme girişimi püskürtüldü. Maazallah bu darbe girişimi başarılı olmuş olsaydı Türkiye tamamen parçalanmıştı, Suriye'den daha çok kötü bir duruma düşecekti. Milletin yazdığı bu destan çok önemli. Bu bakımdan Nafi Güral beye bu fabrikanın ismini 15 Temmuz Şehitler Seramik fabrikası olarak koymasından dolayı kendisine ve Güral ailesine gönülden teşekkür ediyorum."

'TÜRKİYE DÖRT DÖRTLÜK BÜYÜYOR'

Türkiye'nin sürekli geliştiğini ifade eden bakan Eroğlu, "Bakın pek çok Avrupa ülkesi sıfıra yaklaştı. Ama Türkiye dört dörtlük büyüyor. 2053 yılında gençler Türkiye'yi küresel bir güç yapacak. Yeni doğan çocukların da hedefi var biliyor musunuz? Malazgirt Zaferinin bininci yılını 2071 yılında kutladığı zaman Türkiye dünyada söz sahibi büyük bir ülke olacak, dünyanın en büyük devleti olacak" diye konuştu.

Bakan Veysel Eroğlu "Merak etmeyin hem PKK terörünü, hem DHKP-C, hem de FETÖ terör örgütünü tamamen yok edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diyerek konuşmasını tamamladı.

HİSARCIKLIOĞLU: DARBEYE İLK KARŞI ÇIKAN SİVİL TOPLUM KURULUŞU TOBB OLDU

TOOB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da konuşmada Rifat Hisarcıklıoğlu, 15 Temmuz gecesi darbeye ilk karşı çıkan sivil toplum kuruluşunun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olduğunu söyledi. Hisarcıkoğlu şöyle davam etti:

"Daha darbe bildirisi okunur okunmaz milletin iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür dedik. Kütahya'daki oda ve borsa başkanlarımız da hepside aynı mesajı paylaştılar. Daha sonraki süreçte de demokrasi nöbetlerinde bizzat katıldılar hem de lojistik destek verdiler. Devletimizin açtığı şehit ailelerine yapılan yardım kampanyası için Türk iş dünyası, oda ve borsa camiası olarak Türkiye'de bir rekoru kırdık. Şuana kadar yapılan bağışın toplam tutarı 54 milyar lira. Topyekun saldırıyorlar ama Türk tarihini biraz okusalar şunu bilirler, bu millete hiç kimse boyun eğdirememiş yine de eğdiremeyecek. Türk özel sektörü olarak kahraman ordumuzun sonuna kadar yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. İşte bu yatırımın zamanlaması çok önemli. Bugün sadece bir fabrikanın temelini atmıyoruz. Bu gün bu temeli atarak 15 Temmuz hainlerine ülkemize tuzak kurmak isteyenlere en güçlü cevabı veriyoruz."

3 MİLYOR DOLARDAN 160 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPAN TÜRKİYE'YE GELDİK

Türkiye'nin geleceğinden umutlu olduğunu söyleyen Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bunu hamaset olsun diye söylemiyorum. Bakınız son 30 yılda neler başardığımıza bir bakalım son 30 yılda kişi başına düşen gelir bin 500 dolarken simdi 10 bin dolar üzerine çıktık. 30 yıl önce 3 milyar dolar ihracat yaparken Türkiye'den 160 milyar dolar ihracat yapan Türkiye'ye geldik. İtalya ile Çin'in arasındaki en büyük sanayi devi ülkesi haline geldik. Bugün dünya da satılan her 4 beyaz eşyadan bir tanesini benim işçi kardeşim bu coğrafyada üretiyor ve Avrupa'ya satıyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Seramik Fabrikası'nın temeli batona basılarak atıldı.

- Tahya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: Darbe Girişimi Başarılı Olsaydı, Türkiye Suriye'den Daha Kötü Duruma Düşecekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.


Advertisement