Bakan Eroğlu: Diyarbakır Çok Büyük Yatırım Alıyor - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Eroğlu: Diyarbakır Çok Büyük Yatırım Alıyor

Bakan Eroğlu: Diyarbakır Çok Büyük Yatırım Alıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Diyarbakır çok büyük yatırım alıyor. Sayın Başbakan projeleri destekliyor ve yakından takip ediyor." dedi.

10.03.2014 14:56  Güncelleme: 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti.

Bakanlar Eker ve Eroğlu, Valilikte gazetecilere Diyarbakır'a yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdiler. Bakan Eker, bölgede verimi artırmanın yolunun daha çok alanın suya kavuşturulmasıyla mümkün olacağını ifade ederek, "Baraj sularının 4 milyon dönüm alana taşınması için çok önemli 2 proje yürütülüyor. Sulanabilir arazimizin hala yüzde 20-25'i sulanabiliyor. Silvan Barajı ile 2,5 milyon dönüm, Kralkızı ve Dicle barajlarının sulama kanallarıyla da 1,5 milyon dönüm olmak üzere 4 milyon dönüm sulamaya açılacak" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, GAP bölgesini gıda üretim ve ihracat üssü haline getirmek istediklerini, sulama olmadan yeterli miktarda ürün elde edilmeyeceğini belirterek şöyle dedi:

"GAP Eylem Planı 2008 yılında Sayın Başbakan tarafından Diyarbakır'da açıklandı. O açıklamadan sonra sulama yatırımlarında 13 kat artış oldu. Bugün de 7 tesisin temel atma 3 tesisinde açılışını yapacağız. 10 tesisin temel yatırım değeri 385 milyon liradır. Diyarbakır'a 28 tesis daha kazandıracağız. Bunların maliyeti 2 milyar 285 milyon liradır. 28 tesisin 22'si DSİ'ye aittir. Bunun 11'i sulama, 4'ü baraj, 2'si içme suyu tesisi ve 3'ü de dere ıslahıdır. Bu tesisler sayesinde 1 milyon 433 bin dekar arazi modern sistemle sulamaya açılacaktır. Ergani ilçesinin de 2045 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak. Orman Genel Müdürlüğü 2014 yılında Diyarbakır'a 2 milyon fidan dikecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise 4 Otomatik Meteroloji Gözlem İstasyonu hizmete açacak. Diyarbakır en büyük yatırımları alan bir ilimizdir. 11 yılda 14,5 milyar yatırım almış, bu görülmemiş bir yatırımdır. Diyarbakır çok büyük yatırım alıyor. Sayın başbakan projeleri destekliyor ve yakından takip ediyor"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi Bakan Eroğlu: Diyarbakır Çok Büyük Yatırım Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement