Bakan Eroğlu; "Halk Değişiklikleri Kılıçdaroğlu'ndan Daha İyi Anlamış" - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu; "Halk Değişiklikleri Kılıçdaroğlu'ndan Daha İyi Anlamış"

Bakan Eroğlu; "Halk değişiklikleri Kılıçdaroğlu'ndan daha iyi anlamış"UŞAK - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 16 Nisan'da yapılacak olan referandumdan 'Evet' kararı çıkacağını ve Türkiye'nin önünün açılacağını belirtti.

10.03.2017 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Eroğlu; "Halk değişiklikleri Kılıçdaroğlu'ndan daha iyi anlamış"

UŞAK - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 16 Nisan'da yapılacak olan referandumdan 'Evet' kararı çıkacağını ve Türkiye'nin önünün açılacağını belirtti.

Bakan Eroğlu, Devlet Su İşleri'nin yatırımlarının açılışı ve bir dizi ziyaret için Uşak'a geldi. İlk olarak Banaz'da yapılan hizmetlerin açılışı için düzenlenen programa katılan Bakan Veysel Eroğlu, sonrasında Uşak Valiliği'ni ziyaret etti ve burada istişare toplantısı yaptı. Bakan Eroğlu'na Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Milletvekili Mehmet Altay ve Alim Tunç, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş ve vatandaşlar eşlik etti.

Bakan Veysel Eroğlu, Atatürk Kültür Merkezi önünde AK Parti Uşak İl Gençlik Kolları üyeleri tarafından konfeti, davul, zurna ve ciritçilerle karşılandı. Burada gündem ve yatırımlarla ilgili açıklama yapan Bakan Veysel Eroğlu, "DSİ'nin başına su sorununu çözmek için geçtim. Benden önce DSİ iflas etmiş bir kurumdu ve bataklıktı. Ben gittiğimde, bin 600 projeyi ihale etmişler ve 2 milyar TL gibi bir para yok ve 41 yılda bitecek. O da yetmemiş gibi bazı ülkelerle anlaşmalar yapmışlar ve borçlanmışlar. 350 milyar dolarlık bir borç yüküyle burayı devraldım ve bugün 1453 ruhuyla deniz içinden suyu, Kıbrıs'a ulaştırdık. Eski Türkiye'de bir temel atılıyordu ve parasızlıktan yapılamıyordu. Sürekli IMF'ye borçlanma, uzaydan görülen mazot ve akaryakıt kuyrukları vardı. Eskiden bir arıtma tesisini yabancılar yapardı ve şimdi bütün teknoloji bizde, en yüksek baraj ve arıtmaları biz yapıyoruz. Marmaray, Avrasya ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü biz yapıyoruz. Bin günde bin gölet yapıyoruz ve bu rakam yabancıları şaşırtıyor. Biz bu millete hizmet için zamanla yarışıyoruz. Bunlar geçmişte niye yapılamıyordu? Nerden nereye geldiğimiz ortada. Eskiden bizim büyüklerimiz hasta olunca hastaneye külüstür ambulansla götürülüyordu. Eski Türkiye yanlış yönetim sisteminin ürünüydü. Hep kavga vardı ve 65 hükumet kuruldu. Amerika'da 45 devlet başkanı bile yok. Bir hükumetin ömrünün 17 ay olduğu ortada. 45 günlük hükumetler var. Bizim dönemi çıkarsanız, bu süre çok daha kısalır. Başbakan ve Cumhurbaşkanı hep sürtüşmüş. Ahmet Necdet Sezer ve rahmetli Ecevit arasındaki bir Anayasa kitapçığı krizi, 22 bankayı batırdı. Demirel ve Çiller, Özal ve Mesut Yılmaz'ın kavgasını gördük. İsmet İnönü ve Recep Peker de münakaşa etti ve yüzde 110 bir develüasyon oldu. Geriye bakarak bu sistemin yanlış olduğunu ve bunu düzeltmek için sayın Başbakanımız kendini feda ediyor" dedi.

"Halk değişiklikleri Kılıçdaroğlu'dan daha iyi anlamış"

Referandumdan sonra Türkiye'de iki başlılığın ortadan kalkacağı görüşünü savunan Eroğlu, "Aziz milletimiz zaten çalışmaları görüyor. Gittiğim her yerde tüm yerleşim yerleri ayaktaydı. Halkın coşkusu çok fazla. Vatandaşlar anayasa değişikliği konusunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan daha iyi anlamış. Kılıçdaroğlu'ndan daha iyi okumuşlar. Kılıçdaroğlu, 'Başbakanla Cumhurbaşkanı farklı partilerden olursa büyük kavga olacak' diyor. Biz bu kavgayı bitirmek için bu değişikliğe gidiyoruz" diye konuştu.

Programın sonunda Uşak'ta temeli atılacak olan 7 tesisin ihalesini alan firma yetkilileri ile imza töreni de gerçekleştiren Bakan Eroğlu, firma yetkilisi ile pazarlık ederek 2018 olan inşaat bitirme tarihini 2017 31 Aralık, saat 16: 54 olarak belirledi. Bakan Eroğlu, klasiği olan bu proje bitirme saatine ve tarihine uymayan firma yetkilisini de"Eğer 1 dakika geç bitirirseniz Uşak'a 2 köprü yapacaksınız" diye de yaptırım getirdi.

Bakan Eroğlu Uşak ziyaretine Eşme ilçesinde devam üzere yola çıkarken, salon çıkışında vatandaşlara ağaç fidanları dağıtıldı.

Bakan Eroğlu; "Halk Değişiklikleri Kılıçdaroğlu\'ndan Daha İyi Anlamış"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu; 'Halk Değişiklikleri Kılıçdaroğlu'ndan Daha İyi Anlamış' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak
    20:39 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. İlk birleşimde alınan kararla, 1 Haziran'dan itibaren tüm abonelere indirim uygulanacak.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı
    20:39 İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu'nu açıkladı. İmamoğlu, yaptıkları yatırımları ve gerçekleştirdikleri transferleri paylaştı.

  • Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor
    20:34 Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Filistin'in BM'ye tam üye yapılması gerektiğini ve bu tanınmanın Filistin halkının haklarını garanti altına alacağını ve Orta Doğu'nun barış ve istikrarına katkı sağlayacağını belirtti. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da Filistin sorununun çözümü için uluslararası barış konferansı çağrısını yineledi.

  • Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız
    20:34 Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Elbistan'ı en kısa sürede depremden kaynaklanan problemler olsun, sosyal hayat olsun yeniden ayağa kaldıracağını söyledi.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.


Advertisement