Bakan Eroğlu: Hatay'ın İçmesuyu 2040 Yılına Kadar Teminat Altına Alınıyor - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: Hatay'ın İçmesuyu 2040 Yılına Kadar Teminat Altına Alınıyor

Bakan Eroğlu: Hatay\'ın İçmesuyu 2040 Yılına Kadar Teminat Altına Alınıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Hatay İçmesuyu İsale Hattının ve Arıtma Tesisi'nin tamamlanmasıyla Hatay Merkez ve Samandağ ilçesine ait 16 yerleşim birimine yılda 35 milyon 320 bin metreküp içme ve kullanma suyu temin edileceğini ve bu yerleşim yerlerinin 2040 yılına kadar içme suyunun teminat altına alınacağını söyledi.

14.02.2014 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Hatay İçmesuyu İsale Hattının ve Arıtma Tesisi'nin tamamlanmasıyla Hatay Merkez ve Samandağ ilçesine ait 16 yerleşim birimine yılda 35 milyon 320 bin metreküp içme ve kullanma suyu temin edileceğini ve bu yerleşim yerlerinin 2040 yılına kadar içme suyunun teminat altına alınacağını söyledi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından Hatay'da inşa edilecek olan 14 tesisin temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Adalet eski Bakanı Hatay Milletvekili Sadullah Ergin ve diğer katılımcıların teşrifleriyle atıldı.

Hatay Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen törende konuşan Bakan Eroğlu, göreve geldiklerinden bu yana yatırımlarda destanlar yazdıklarını, özellikle ekonomide çok büyük işlerin yapıldığını paradan 6 sıfır atıldığını, IMF'ye olan borcun ödendiğini, zorunlu tasarruf fonunun, batık bankaların borçlarının hepsinin ödendiğine değindi.

Bakan Eroğlu, temeli atılacak 14 tesis arasında yer alan Hatay İçmesuyu İsale Hattının ve Arıtma Tesisi'nin tamamlanmasıyla Hatay Merkez ve Samandağ ilçesine ait 16 yerleşim birimine yılda 35 milyon 320 bin metreküp içme ve kullanma suyu temin edileceğini ve bu yerleşim yerlerinin 2040 yılına kadar içme suyunun teminat altına alınacağını söyledi.Temeli atılacak tesisler arasındaki sulama projelerinin tamamlandığında 42 bin 260 dekar zirai arazinin sulamaya açılacağına değinen Bakan Eroğlu, taşkın koruma tesisleri ile de 4 ilçe ve 2 yerleşim yerinin taşkından korunacağını bildirdi.

-"2014 YILI, HATAY'DA YATIRIMLARDA HAMLE YILI İLAN EDİLDİ"-

Hatay'ı 2014 yılında yatırımlarda hamle yılı ilan ettiklerine değinen Eroğlu, Hatay'a eli boş gelmediğini söyleyerek, 593 milyon TL'ye mal edilecek

40 adet projeyi müjde olarak açıkladı. Bakan Eroğlu, bu projelerin baraj, içmesuyu, sulama, dere ıslahları, orman köylülerine kredi, ağaçlandırma, fidan üretimi, mesire yeri ile deniz kaplumbağası ilk yardım ve rehabilitasyon merkezinden oluştuğunu belirtti. Bakanlığının yatırımlarda rekorlara imza attığını kaydeden Eroğlu, DSİ tarafından 1999-2002 yılları arasında sadece 9 tesisin hizmete açılabildiğini, 2003-2013 yılları arasında ise bin 763 yeni tesisin hizmete açıldığını belirtti.

Hatay'a içmesuyu tesisleri, gölet ve sulama tesisleri ile taşkın koruma tesisleri inşa ettiklerini ifade eden Eroğlu, 77.230 dekar zirai araziye su temin ettiklerini, 5 ilçe, 14 köy, 2 mahalle ve 2.240 dekar araziyi taşkın zararından koruduklarını anlattı.

Sadullah Ergin ise Türkiye'nin bir ucundan öbür ucuna bölünmüş yollar, havaalanları, demiryolları, hastaneler ve bir sürü başka başka tesisler inşa ettiklerini söyledi. Ergin, Türkiye dünya ülkeleri arasında ekonomisi en güçlü 26. ülke iken Türkiye'nin 16. sıraya yükselttiklerini vurguladı. Türkiye'nin borçlarını ödediklerini nice yatırımlara imza attıklarını dile getiren Sadullah Ergin, "Önümüzdeki yıllar için hazırlıklar yapıyor, gençlerimiz çocuklarımız için yeni projeler hazırlıyoruz. Hatay'da yaptığımız yatırımlardan fazlasıyla istifade etti. Barajlar, göletler, hastaneler, adalet sarayları olmayan bir il iken şimdi hepsine sahip oldu" dedi.

Konuşmaların ardından temeli atılacak olan Samandağ Büyük Karaçay Sulaması'na canlı bağlantı yapılarak protokol üyelerinin de iştirakiyle 14 tesisin temeli atıldı. Merasim sonunda Orman Genel Müdürlüğü'nce Samandağ Yaylacık köyünde uygulanmakta olan gelir getirici türler projesinin kura çekimi yapıldı. OGM tarafından köylülere gelir sağlaması maksadıyla dikilen fıstık çamı, defne ve badem fidanları çekilen kura sonucu sahiplerini buldu. Köylüler bu fidanlardan elde edilen gelirleri kura sonucuna göre paylaşacaklar.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: Hatay'ın İçmesuyu 2040 Yılına Kadar Teminat Altına Alınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement