Bakan Eroğlu, İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu, İncelemelerde Bulundu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun incelemeleri. - Bakan Eroğlu: "(Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj Hattı) Burada, çok ileri arıtarak 9 bin 738 metre uzunluğundaki tünel ile Marmara Denizi'nin derinliklerine deşarj edilecek" Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında yapımı devam eden Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj Hattı'na ilişkin "Burada, çok ileri arıtarak 9 bin 738 metre uzunluğundaki tünel ile Marmara Denizi'nin derinliklerine deşarj edilecek" dedi.

20.03.2016 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun incelemeleri. - Bakan Eroğlu:

" (Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj Hattı) Burada, çok ileri arıtarak 9 bin 738 metre uzunluğundaki tünel ile Marmara Denizi'nin derinliklerine deşarj edilecek"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında yapımı devam eden Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj Hattı'na ilişkin "Burada, çok ileri arıtarak 9 bin 738 metre uzunluğundaki tünel ile Marmara Denizi'nin derinliklerine deşarj edilecek" dedi.

Bakan Eroğlu, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında yapımı devam eden Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj Hattı'nın Vakıflar mevkisindeki inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında yapılması planlanan 13 arıtma tesisinin 10'unun bittiğini, 3'ünün de bu yılın sonuna kadar bitirilmesinin planlandığını söyledi.

Ergene Havzası'nda bulunan organize sanayi bölgelerindeki atık su artıma tesislerinden arıtılan suların Marmara Denizi'nin derinliklerine deşarj edileceğini anlatan Eroğlu, "Ben bütün sanayicilere de teşekkür ediyorum. Onlarla ilgili iki tip çalışma olacaktı. ya bunu çok ileri arıtıp renk ve tuzluluğu gidermek suretiyle Ergene Nehrine vermek mümkün ama bunun işletilme maliyeti çok yüksek. Çünkü, renk ve tuz giderilmesi, çok büyük bir maliyet. Dolayısıyla renk ve tuz problemi, deniz için de bir problem yaratmıyor. Burada, çok ileri arıtarak 9 bin 738 metre uzunluğundaki tünel ile Marmara Denizi'nin derinliklerine deşarj edilecek" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, daha sonra Çorlu'nun Karatepe ve Yenice mevkisindeki derin deniz deşarj tünel hattı inşaat alanında da incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi alan Eroğlu, daha sonra İstanbul'a hareket etti.

Bakan Eroğlu, İncelemelerde Bulundu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu, İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement