Bakan Eroğlu İzmir'de Hıdrellez Şenliğine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu İzmir'de Hıdrellez Şenliğine Katıldı

Bakan Eroğlu İzmir\'de Hıdrellez Şenliğine Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir’in Seferihisar ilçesindeki Hıdrellez şenliğine katıldı.

06.05.2015 20:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Hıdrellez şenliğine katıldı.

Beyler Mahallesi'ndeki Hıdrellez şenliğine İzmir'de seçim çalışmalarını sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Hıdrellezin baharı müjdeleyen bereket günü olarak anıldığını söyleyen Eroğlu, "Seferihisar Belediye Başkanımız, ilçe başkanımız, muhtarlarımız, federasyon ve dernek başkanlarımız ve milletvekili adaylarımız ile herkesi gönülden selamlıyorum. Evvela Hıdrellezini kutluyorum hayırlı olsun uğurlu olsun bereket getirsin inşallah. Hıdrellezi biz her sene kutlarız baharın gelişini müjdeleyen bir gündür bu; kültürümüzde bu var Hızır ve İlyas Aleyhümsellam buluştuğu birlikte olduğu bereket günü olarak anılan gündür. Beyler muhtarımız güzel bir şenlik tertip etmiş burada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Burası eski orman köyü bizde buraya gelirken orman teşkilatımızın tamamı ile birlikte geldik. Daha önceden bu civara gelmiştim, Kavakdere barajı için, çeşitli sulama projeleri için burada bulunmuştum; bence Seferihisar dünya güzeli bir yer, burada olmaktan mutluyum. Biz her zaman yanınızda olacağız hizmetinizde olacağız. İzmir'e gelirken heybemiz dolu geldik. Sayın Genel Başkanımızın buraya geleceğimden haberi olunca benden size en sıcak kalbi selamlarını iletmemi rica etti, kendisi de yakında İzmir'e gelecek hatta; yakında İzmir'e yakışan bir başbakanlık ofisi açıyoruz artık bir ayağımız İzmir'de Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın iki ayağı da beylerde olacak" dedi.

Konuşma sonrasında Bakan Eroğlu çevre köylerde eğitim kurslarını bitiren köylülere arıcılık sertifikaları dağıttı.

Bakan Veysel Eroğlu'nun eşi Hatice Eroğlu'nun da katıldığı şenlikte Beyler köyünün kadınları Hatice Eroğlu'na el işi süslemeler ve eşarp hediye etti.

Köy Muhtarı Özgür Tekelioğlu, "Atalarımız, 6 Mayıs gününü, Hıdrellezi o yıl askere gidecek gençlere adak niteliğinde ikramlarla bayram olarak kutlarmış. Biz de bu geleneği bu yıl 25 tane oğlak ve koyun keserek yaşatıyoruz, şu an bugün burada Beyler'i ilk kez görenler bu şenliği ilk kez duyanlar var buradan çağrı yapmak istiyorum, her yıl 6 mayısta şenliğimize herkesi bekleriz" diye konuştu.

Şenliğe Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Belediye Meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı ve daire amirleri de katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu İzmir'de Hıdrellez Şenliğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement